סטודנטים

צריכת בשר אדום מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות סוכרת מסוג 2 (Am J Clin Nutr)

צריכת בשר אדום מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות סוכרת מסוג 2, בעוד שהחלפת בשר אדום לטובת מוצרי חלב, אגוזים ודגנים עשויה להפחית את הסיכון הנ”ל, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת The American Journal of Clinical Nutrition.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין צריכה כוללת של בשר אדום, מעובד ולא-מעובד ובין הסיכון לסוכרת מסוג 2 ולבחון את ההשפעות של החלפת בשר אדום במקורות שונים של חלבונים על הסיכון לסוכרת מסוג 2.

מדגם המחקר כלל 216,695 משתתפים (81% נשים) ממחקר Nurses’ Health Study, NHS II ו-Health Professionals Follow-up Study. צריכת בשר אדום נקבעה על-בסיס שאלונים חצי-כמותיים (Food Frequency Questionnaires) כל 2-4שנים מתחילת המחקר. ניתוח רב-משתני שימש להערכת הקשר בין צריכת בשר אדום ובין הסיכון לסוכרת מסוג 2.

לאורך מעקב של קרוב ל-5.5 מיליון שנות-אדם תועדו 22,761 מקרים של סוכרת מסוג 2. מניתוח הנתונים עולה קשר ליניארי בין צריכה כוללת של בשר אדום, בשר מעובד ובשר לא-מעובד ובין סיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2.

צריכה רבה של בשר אדום לוותה בסיכון מוגבר משמעותית להתפתחות סוכרת מסוג 2, עם עליה של 62% בסיכון לסוכרת באלו בחמישון העליון לעומת התחתון של צריכת בשר אדום (יחס סיכון של 1.62, רווח בר-סמך 95% של 1.53-1.71). מהשוואת חמישון עליון לעומת תחתון של צריכת בשר אדום מעובד תועד סיכון גבוה ב-51% לסוכרת מסוג 2 (יחס סיכון של 1.51, רווח בר-סמך 95% של 1.44-1.58), כאשר צריכת בשר אדום לא-מעובד לוותה בעליה של 40% בסיכון לסוכרת (יחס סיכון של 1.40, רווח בר-סמך 95% של 1.33-1.47).

החלפת מנה אחת ביום של בשר אדום כולל לטובת אגוזים ודגנים לוותה בירידה של 30% בסיכון להתפתחות סוכרת מסוג 2 (יחס סיכון של 0.70, רווח בר-סמך 95% של 0.66-0.74), כאשר החלפת בשר אדום מעובד לטובתם לוותה בירידה של 41% (יחס סיכון של 0.59, רווח בר-סמך 95% של 0.55-0.64) והחלפת בשר אדום לא-מעובד לוותה בירידה של 29% (יחס סיכון של 0.71, רווח בר-סמך 95% של 0.67-0.75).

החלפת מנת בשר אדום כולל, מעובד או לא-מעובד לטובת מוצרי חלב לוותה בסיכון נמוך יותר משמעותית לסוכרת מסוג 2.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר תומכים בהמלצות התזונתיות כיום להגבלת צריכת בשר אדום ומדגישים את חשיבות מקורות חליפיים לחלבון למניעת סוכרת מסוג 2.

Am J Clin Nutr, Oct 19, 2023

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    לפניכם מפגש ראשון מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הראשון עוסק בהיפוגליקמיה. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו נורדיסק

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 3 - אינסולינים ארוכי טווח

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 3 - אינסולינים ארוכי טווח

    לפניכם מפגש שלישי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש השלישי עוסק באינסולינים ארוכי טווח. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 4 - טכנולוגיות בסוכרת

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 4 - טכנולוגיות בסוכרת

    לפניכם מפגש רביעי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הרביעי עוסק בטכנולוגיות בסוכרת. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 2 - טיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 2 - טיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי

    לפניכם מפגש שני מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש השני עוסק בטיפולים מתקדמים במבוגר הסוכרתי. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 5 - רפואה מותאמת אישית

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 5 - רפואה מותאמת אישית

    לפניכם מפגש חמישי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש החמישי עוסק ברפואה מותאמת אישית. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת […]

  • הפחתת משקל עשויה להפחית את הסיכון להתפתחות ממאירויות משנית להשמנה (מתוך כנס ה-ADA)

    הפחתת משקל עשויה להפחית את הסיכון להתפתחות ממאירויות משנית להשמנה (מתוך כנס ה-ADA)

    במבוגרים עם השמנת-יתר המצליחים לרדת במשקל גופם נרשמה ירידה בסיכון להתפתחות ממאירויות על-רקע השמנה, כך עולה מנתונים שפורסמו במהלך כנס ה-American Diabetes Association. החוקרים השלימו מחקר תצפיתי, רטרוספקטיבי, שכלל נתונים אודות 105,472 מבוגרים עם השמנה ובחנו את הרשומות הרפואיות הממוחשבות ממרפאת קליבלנד בין 2000 עד 2022. נתוני מדד מסת גוף נאספו אודות כל משתתף והחוקרים […]

  • טיפול ב-Fenofibrate עשוי להאט התקדמות מחלה עינית סוכרתית (NEJM Evid)

    טיפול ב-Fenofibrate עשוי להאט התקדמות מחלה עינית סוכרתית (NEJM Evid)

    טיפול ב- Fenofibrate מלווה בירידה משמעותית בסיכון להתקדמות מקולופתיה ורטינופתיה סוכרתית, כך עולה מתוצאות מחקר LENS (או Lowering Events in Non-proliferative Retinopathy in Scotland) שהוצגו במהלך כנס ה-American Diabetes Association ופורסמו במקביל ב-NEJM Evidence. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי רטינופתיה סוכרתית הינה האחד מחמשת הגורמים המובילים לאובדן ראיה ברחבי העולם והגורם השני במבוגרים בגיל העבודה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה