סטודנטים

מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Nirsevimab לטיפול ב-RSV בתינוקות (מתוך הודעת ה-FDA)

מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור טיפול הנוגדן החד-שבטי Nirsevimab-Alip כנגד זיהום בנגיף RSV (או Respiratory Syncytial Virus) ביילודים ותינוקות.

המומחים מסבירים כי Nirsevimab כבר מאושר לשימוש באירופה וקנדה ומיועד ליילודים ותינוקות שנולדו במהלך או נכנסים לעונת ה-RSV הראשונה בחייהם, ולילדים עד גיל שנתיים בסיכון גבוה לזיהום RSV חמור בעונת ה-RSV השנייה בחייהם.

על-פי הנתונים מארצות הברית, בכל שנה מאושפזים כ-80,000 ילדים מתחת לגיל 5 שנים עם זיהום בנגיף RSV. במרבית המקרים מדובר בזיהום קל, אך תינוקות מתחת לגיל שישה חודשים, פגים וילדים עם מערכת חיסון מוחלשת או הפרעות שריר-עצב מצויים בסיכון מוגבר לתחלואה חמורה.

הנגיף המדבק עלול להיות מסוכן גם למבוגרים מדוכאי חיסון ולקשישים עם מחלות רקע, המצויים בסיכון גבוה למחלה חמורה.

מחברת סאנופי ואסטרה-זנקה אשר שיתפו פעולה בפיתוח התרופה נמר בהודעה לעיתונות כי הן מתכננות להביא לכך שהטיפול יהיה זמין עד עונת הסתיו בשנת 2023. לנוגדן פעילות ארוכת-טווח וניתן כזריה יחידה לתוך השריר.

הטיפול ב- Nirsevimab אושר על-בסיס נתונים ממחקר MELODY בשלב 3, אשר מצא כי הזריקה הפחיתה את היארעות הפניות להערכה רפואית בשל זיהומים בדרכי נשימה תחתונות על-רקע RSV בהיקף של 74.9% לעומת פלסבו (רווח בר-סמך 95% של 50.6-87.3).

מחקר MEDLEY בשלב 2/3 נערך בין יולי 2019 ועד מארי 2021 וכלל השוואה בין Nirsevimab אל מול Palivizumab, נוגדן נוסף כנגד RSV עם התוויות מוגבלות יותר. המחקר כלל למעלה מ-900 פגים שנולדו לפני 35 שבועות היריון ותינוקות עם מום לב מולד. התוצאות היו דומות לאלו שתוארו במחקר MELODY בשלב 3.

מחברת התרופות נמסר עוד כי Nirsevimab הינו הנוגדן החד-שבטי היחיד המאושר כחיסון פאסיבי והוכח כבטוח ויעיל לכלל התינוקות במהלך עונת ה-RSV הראשונה בחייהם.

מתוך הודעת ה-FDA

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • דלקת ענביה בילדים מלווה בסיכון מוגבר לקטרקט (JAMA Network Open)

    דלקת ענביה בילדים מלווה בסיכון מוגבר לקטרקט (JAMA Network Open)

    בילדים עם אבחנה של דלקת ענביה (Uveitis) סיכון מוגבר משמעותית להתפתחות קטרקט, בהשוואה לאלו ללא התהליך הדלקתי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. הסיכון המוגבר נותר על כנו לאורך תקופות מעקב שונות ובקבוצות שונות לפי גיל, מין ומוצא אתני. מחקר העוקבה התבסס על נתונים ממאגר TriNetX וכלל ילדים עם וללא […]

  • האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ADA (או American Diabetes Association) עולה כי בדיקה גנטית לזיהוי נטייה להפרעה בשובע לאחר ארוחה (Abnormal Postprandial Satiety) עשויה לסייע בחיזוי טיב התגובה לטיפול ב-Semaglutide, אם כי לא הודגם קשר דומה עם הטיפול בתכשיר אחר מאותה משפחה. הבדיקה הינה חלק מהפורטפוליו של MyPhenome Obesity Phenotyping Portfolio של חברת […]

  • האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2, עודף-משקל או השמנת-יתר, טיפול ב-Semaglutide מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של NAION (או Non-Arteritic Anterior Ischemic Optic Neuropathy), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Ophthalmology. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 16,827 חולים ממרכז Massachusetts Eye and Ear בבוסטון. החוקרים התמקדו ב-710 חולים עם סוכרת מסוג 2 , כולל 194 חולים שקיבלו […]

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

  • תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    טיפול במינון גבוה של תרופות אנטי-פסיכוטיות, בפרט Quetiapine, Clozapine ו-Olanzapine, מלווה בסיכון מוגבר לדלקת ריאות בחולים עם סכיזופרניה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry. טיפול מונותרפי בתכשירים עם עומס אנטי-כולינרגי גבוה גם מעלה את הסיכון לדלקת ריאות. החוקרים התבססו על מספר מאגרי נתונים ארציים ובחנו את הנתונים אודות חולים שטופלו בשל סכיזופרניה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה