סטודנטים

מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Ritlecitinib לטיפול באלופציה אראטה מגיל 12 ומעלה (מתוך הודעת ה-FDA)

מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את Ritlecitinib, מעכב כפול של משפחה TEC ו-JAK3, לטיפול במקרים חמורים של אלופציה אראטה במטופלים בגילאי 12 שנים ומעלה.  על-פי האישור הנוכחי, Ritlecitinib מומלץ כטיפול פומי במינון 50 מ”ג פעם ביום.

מדובר במעכב JAK השני שאושר לטיפול באלופציה אראטה לאחר שבשנה שעברה אושר Baricitinib לטיפול באלופציה אראטה במבוגרים. Ritlecitinib הינו מעכב JAK הראשון שאושר לטיפול בחולים מגיל 12 שנים ומעלה עם אלופציה אראטה.

סוכנות התרופות האירופית גם קיבלה פניה לאישור שיווק של Ritlecitinib באותה אוכלוסייה והחלטה בנושא צפויה ברבעון הרביעי של השנה.

האישור הנוכחי מבוסס על תוצאות מחקרים קודמים, כולל מחקר ALLERGRO בשלב 2b/3 להערכת Ritlecitinib ב-718 מטופלים בגילאי 12 שנים ומעלה עם אלופציה אראטה, עם אובדן שיער קרקפת של מעל 50%, כפי שנקבע לפי מדד SALT (או Severity of Alopecia Tool), כולל חולים עם אלופציה טוטאליס ואלופציה אוניברסלית.

המשתתפים במחקר חולקו באקראי לקבלת Ritlecitinib פעם ביום במינונים של 30 מ”ג או 50 מ”ג, Ritlecitinib במינון 10 מ”ג, או פלסבו.

בשיעור גבוה יותר באופן מובהק סטטיסטית של חולים שטופלו ב- Ritlecitinib במינון 30 מ”ג -50 מ”ג תועד כיסוי שיער קרקפת בהיקף של 80% ומעלה, כפי שנקבע לפי מדד SALT של עד 20 נקודות לאחר שישה חודשי טיפול לעומת פלסבו. לאחר שישה חודשי טיפול, מבין אלו שטופלו במינון 50 מ”ג, ב-23% הושג מדד SALT של עד 20 נקודות, זאת בהשוואה ל-2% מאלו בזרוע הפלסבו.

היעילות והבטיחות של Ritlecitinib הייתה עקבית באלו בגילאי 12-17 שנים ובמבוגרים, כאשר תופעות הלוואי הנפוצות שתוארו בלפחות 4% מהמטופלים ב- Ritlecitinib כללו כאבי ראש (10.8%), שלשול (10%), אקנה (6.2%), פריחה (5.4%) ואורטיקריה (4.6%).

תווית הטיפול ב- Ritlecitinib כוללת אזהרת קופסא אודות הסיכון לזיהומים חמורים, תמותה, ממאירות, אירועים קרדיווסקולאריים מג’וריים ותרומבוזיס, המופיעה גם בתוויות של מעכבי JAK אחרים.

מעבר לאלופציה אראטה, Ritlecitinib הוכחה כתרופה יעילה ובטוחה בטיפול בדלקת מפרקים שגרונית ונבחנת כיום לטיפול בויטיליגו, מחלת קרוהן וקוליטיס כיבית.

מחברת התרופות נמסר כי Ritlecitinib תהיה זמינה בשבועות הקרובים וכי היצרן השלים את מסמכי ההגשה לאישור התרופה בבריטניה, סין ויפן ומצפה להחלטה במהלך השנה.

מתוך הודעת ה-FDA

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • ארבעה מכל עשרה אנשים ברחבי העולם סובלים מסבוריאה דרמטיטיס (JAMA Dermatology)

    ארבעה מכל עשרה אנשים ברחבי העולם סובלים מסבוריאה דרמטיטיס (JAMA Dermatology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Dermatology עולה כי סבוריאה דרמטיטיס (Seborrheic Dermatitis) פוגעת בכ-4% מכלל האוכלוסייה, עם הבדלים משמעותיים בין קבוצות גיל, אוכלוסיות ואזורים שונים, עם שכיחות גבוהה יותר במבוגרים לעומת ילדים. החוקרים השלימו מטה-אנליזה שכללה 121 מחקרים עם למעלה מ-1.2 מיליון מטופלים עם אבחנה של סבוריאה דרמטיטיס על-ידי רופא. המחקרים שנכללו בסקירה הנרחבת […]

  • דלקת ענביה בילדים מלווה בסיכון מוגבר לקטרקט (JAMA Network Open)

    דלקת ענביה בילדים מלווה בסיכון מוגבר לקטרקט (JAMA Network Open)

    בילדים עם אבחנה של דלקת ענביה (Uveitis) סיכון מוגבר משמעותית להתפתחות קטרקט, בהשוואה לאלו ללא התהליך הדלקתי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. הסיכון המוגבר נותר על כנו לאורך תקופות מעקב שונות ובקבוצות שונות לפי גיל, מין ומוצא אתני. מחקר העוקבה התבסס על נתונים ממאגר TriNetX וכלל ילדים עם וללא […]

  • האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ADA (או American Diabetes Association) עולה כי בדיקה גנטית לזיהוי נטייה להפרעה בשובע לאחר ארוחה (Abnormal Postprandial Satiety) עשויה לסייע בחיזוי טיב התגובה לטיפול ב-Semaglutide, אם כי לא הודגם קשר דומה עם הטיפול בתכשיר אחר מאותה משפחה. הבדיקה הינה חלק מהפורטפוליו של MyPhenome Obesity Phenotyping Portfolio של חברת […]

  • האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2, עודף-משקל או השמנת-יתר, טיפול ב-Semaglutide מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של NAION (או Non-Arteritic Anterior Ischemic Optic Neuropathy), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Ophthalmology. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 16,827 חולים ממרכז Massachusetts Eye and Ear בבוסטון. החוקרים התמקדו ב-710 חולים עם סוכרת מסוג 2 , כולל 194 חולים שקיבלו […]

  • זיהומים מסכני-חיים נדירים בתינוקות שנולדו במועד עם שלפוחיות או פוסטולות (Pediatrics)

    זיהומים מסכני-חיים נדירים בתינוקות שנולדו במועד עם שלפוחיות או פוסטולות (Pediatrics)

    בתינוקות שנולדו במועד וללא חום עם שלפוחיות או פוסטולות קיים סיכון נמוך מאוד לזיהומים מסכני-חיים לאחר שלילת אבחנה אפשרית של זיהום בנגיף HSV (או Herpes Simplex Virus), כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Pediatrics. החוקרים בחנו את הרשומות הרפואיות הממוחשבות של תינוקות בגיל עד 60 ימים עבורם הוזמן ייעוץ רופא עור בשישה מרכזים […]

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה