סטודנטים

מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את הטיפול בקולכיצין במינון-נמוך בחולים עם מחלה טרשתית או גורמי סיכון רבים למחלות לב וכלי דם (מתוך הודעת ה-FDA)

מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור קולכיצין במינון 0.5 מ”ג כטיפול נוגד-דלקת ספציפי ראשון להפחתת הסיכון לאוטם לבבי, אירוע מוחי, רה-וסקולריזציה כלילית ותמותה קרדיווסקולארית בחולים עם מחלה טרשתית קודמת או גורמי סיכון מרובים למחלות לב וכלי דם.

התרופה מכוונת לשארית תהליכים דלקתיים כגורם למחלה קרדיווסקולארית טרשתית, במינון יומי של 0.5 מ”ג, כאשר ניתן לתת את הטיפול לבדו או בשילוב עם תרופות להפחתת כולסטרול בדם.

קולכיצין מצוי בשימוש מזה שנים רבות וניתן במינונים גבוהים יותר לטיפול אקוטי בגאוט ודלקת קרום הלב, אך הפורמולה הנוכחית ניתנת במינון הרבה יותר נמוך לפרק זמן ארוך יותר בחולים עם מחלת לב טרשתית.

הנתונים התומכים בתרופה מבוססים על שני מחקרים אקראיים גדולים, LoDoCo-2 ו-COLCOT.

במחקר LoDoCo-2, התרופה האנטי-דלקתית הפחיתה את הסיכון לאירועים קרדיווסקולאריים בשליש כאשר ניתנה בשילוב עם טיפולים מקובלים למניעת מחלות לב וכלי דם בחולים עם מחלה כלילית כרונית. במחקר COLCOT, השימוש בקולכיצין הפחית את הסיכון לאירועים קרדיווסקולאריים בהיקף של 23% לעומת פלסבו בחולים זמן קצר לאחר אוטם לבבי.

מומחים בתחום טוענים כי מדובר בצעד חשוב מאוד לעולם הקרדיולוגיה. האישור הנוכחי של מנהל המזון והתרופות האמריקאי את הטיפול בקולכיצין לחולים עם מחלה טרשתית מהווה הוכחה לכך שעל רופאים להבין את החשיבות של תהליכים דלקתיים במחלות לב וכלי דם.

ההתוויה לטיפול בקולכיצין למניעת מחלות לב וכלי דם הינה רחבה מאוד, כאשר ניתן לתת את הטיפול לחולים עם מחלה טרשתית ידועה או באלו עם גורמי סיכון מרובים למחלות לב וכלי דם. למעשה ההתוויה דומה לזו שאושרה ע”י הסוכנות למתן טיפול בסטטינים, עדות לחשיבות הטיפול התרופתי בעיניי המומחים בסוכנות.

התוויות נגד לטיפול בקולכיצין כוללות טיפול במעכבי CYP3A4 פוטנטיים או מעכבי P-gp, דוגמת Ketoconazole, Fluconazole ו-Clarithromycin; הפרעות בספירות דם, כשל כלייתי או ליקוי כבדי חמור.

תופעות לוואי נפוצות של קולכיצין כוללות הפרעות במערכת העיכול (שלשול, הקאות, כאבי בטן) וכאבי שרירים. אירועים חריגים חמורים יותר כוללים הפרעות בספירות דם, כולל דיכוי מח עצם, לויקופניה, גרנולוציטופניה, תרומבוציטופניה, פנציטופניה ואנמיה אפלסטית; כמו גם רעילות עצב-שריר כולל רבדומיוליזיס, בפרט בשילוב עם תרופות אחרות המעלות סיכון לסיבוך זה.  עוד מצוין כי הטיפול בקולכיצין עלול במקרים נדירים לפגוע באופן זמני בפוריות של גברים וכי בחולים עם ליקוי כלייתי או כבדי נדרש מעקב הדוק אחר תופעות לוואי של קולכיצין.

מתוך הודעת ה-FDA

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ADA (או American Diabetes Association) עולה כי בדיקה גנטית לזיהוי נטייה להפרעה בשובע לאחר ארוחה (Abnormal Postprandial Satiety) עשויה לסייע בחיזוי טיב התגובה לטיפול ב-Semaglutide, אם כי לא הודגם קשר דומה עם הטיפול בתכשיר אחר מאותה משפחה. הבדיקה הינה חלק מהפורטפוליו של MyPhenome Obesity Phenotyping Portfolio של חברת […]

  • האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2, עודף-משקל או השמנת-יתר, טיפול ב-Semaglutide מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של NAION (או Non-Arteritic Anterior Ischemic Optic Neuropathy), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Ophthalmology. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 16,827 חולים ממרכז Massachusetts Eye and Ear בבוסטון. החוקרים התמקדו ב-710 חולים עם סוכרת מסוג 2 , כולל 194 חולים שקיבלו […]

  • מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי משך שינה ארוך יותר והתחלת שינה בשעה מוקדמת יותר מלווים במדדי לחץ דם נמוכים יותר. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כיום אין בהמלצות התייחסות ליעד דפוסי שינה אופטימאליים כטיפול ביתר לחץ דם. כעת הם בחנו את הקשר בין משך ומועד שינה […]

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

  • גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי שיעורי התמותה משנית לאנדוקרדיטיס זיהומי במבוגרים עם מחלת לב מולדת הם נמוכים, אך טיפול שמרני במקרים אלו מלווה בסיכון הגבוה ביותר לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב מולדת זרימת דם טורבולנטית חריגה מלווה בסיכון הגבוה ביותר לאנדוקרדיטיס זיהומי. למרות התקדמות באבחנה וטיפול, […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה