סטודנטים

דפוסי עליה במשקל במהלך ההיריון עשויים להשפיע על הסיכון למחלות אלרגיות בצאצא (BJOG)

במאמר שפורסם בכתב העת BJOG מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי עליה מהירה במשקל אימהי בהיריון מוקדם מלווה בסיכון נמוך יותר למחלות אלרגיות בצאצא.

מטרת המחקר הייתה לבחון את הקשר בין דפוסי עליה במשקל בזמן היריון ובין מחלות אלרגיות בצאצא. לצורך כך, החוקרים השלימו מחקר פרוספקטיבי בווהן, סין, אשר כלל 2,546 זוגות אימהות וצאצאים, שגויסו לפני 16 שבועות היריון והיו במעקב לאורך עד שנתיים לאחר הלידה.

החוקרים עקבו אחר משקל גוף האם באופן סדיר לאורך ההיריון ודפוסי עליה במשקל לאורך ההיריון והשלימו ניתוח סטטיסטי להערכת הקשר בין דפוסי עליה במשקל ובין התפתחות אלרגיה בצאצא או מחלת עור אלרגית במגע כפי שנקבע לפי אבחנת רופא, או אלרגיה למזון כפי שדווח מפי האם.

במסגרת המחקר זוהו שלושה דפוסי עליה במשקל בזמן היריון: עליה מהירה במשקל בתחילת ההיריון (18.1% מהנשים), עליה עקבית במשקל הגוף לאורך ההיריון (56.6%מהנשים), או עליה מהירה במשקל בשלב מאוחר של ההיריון (25.3% מהנשים).

עד גיל 24 חודשים, 360 צאצאים (14.1%) אובחנו עם אלרגיה אטופית, 109 צאצאים (4.3%) אובחנו עם דלקת עור אלרגית במגע ו-757 צאצאים (29.7%) אובחנו עם אלרגיה למזון.

בהשוואה לנשים עם עליה יציבה במשקל הגוף לאורך ההיריון, בקרב צאצאים לאימהות עם עליה מהירה במשקל בתחילת ההיריון הסיכון לאלרגיה אטופית בצאצא היה נמוך ב-26% (סיכון יחסי של 0.74, רווח בר-סמך 95% של 0.55-0.99), כאשר הסיכון לדלקת עור אלרגית במגע (סיכון יחסי של 0.64, רווח בר-סמך 95% של 0.36-1.15) ולאלרגיה למזון (סיכון יחסי של 0.95, רווח בר-סמך 95% של 0.81-1.12) היה נמוך באופן שלא היה מובהק סטטיסטית.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים על קשר בין דפוסי עליה במשקל האם בזמן היריון ובין הסיכון להתפתחות מחלות אלרגיות בצאצא.

BJOG, March 20, 2023

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה