במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Medical Virology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים עם סוכרת מסוג 2 שחלו בקורונה תועד שינוי הרכב המיקרוביום.
במחקר הנוכחי ביקשו החוקרים לבחון את ההבדלים בהרכב המיקרוביום במערכת העיכול של חולים עם COVID-19 עם או ללא סוכרת מסוג 2, בהשוואה לביקורות בריאות.
מדגם המחקר כלל 30 חולים עם סוכרת מסוג 2 ונתונים זמינים אודות הרכב המיקרוביום, כאשר החוקרים השוו את הנתונים אל מול 22 ביקורות תואמות בגיל, מין ומדד מסת גוף. המאפיינים הקליניים תועדו בעת השלמת דגימות הצואה וניתוח מטה-גנום מבוסס אמפליקון (16S rRNA) שימש להערכת שינויים בהרכב המיקרוביום במערכת העיכול והקורלציה עם המאפיינים הפונקציונאליים והגנומיים בחולים עם COVID-19 עם וללא סוכרת מסוג 2.
מהשוואת זני החיידקים שזוהו בדגימות משתתפים בקבוצות השונות עלה כי זוהו 98 זנים ייחודיים, מהם 9 זנים נקשרו בקשר ייחודי עם אבחנה של COVID-19 בחולים עם סוכרת מסוג 2. מבין קבוצות החיידקים השונות, Shigella (25%), Bacteroides (23.45%) ו-Megamonas (15.90%) היו נפוצים יותר בקרב חולים עם COVID-19 וסוכרת מסוג 2.
ממצאי המחקר מעידים על שינויים משמעותיים בהרכב המיקרוביום במערכת העיכול בחולים עם סוכרת מסוג 2 ו-COVID-19, כאשר זוהתה קורלציה בין חלק מהשינויים המטבוליים ובין השינויים בהרכב המיקרוביום בין חולים עם סוכרת וחולים ללא-סוכרת.
החוקרים כותבים כי ממצאי המחקר מדגישים את הקשר האפשרי בין זיהום בקורונה ובין שינויים בהרכב המיקרוביום בחולים עם סוכרת מסוג 2.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!