סטודנטים

השוואת טיפול ב-Indobufen לעומת אספירין למניעה שניונית של אירוע מוחי איסכמי (מתוך כנס ה-International Stroke Conference)

תוצאות מחקר INSURE שהוצגו במהלך כנס ה-International Stroke Conference עולה כי Indobufen לא הצליחו להוכיח העדר-נחיתות של Indobufen לעומת אספירין למניעה שניונית של אירוע מוחי בתוך 90 ימים בחולים עם אבחנה של אירוע מוחי איסכמי בדרגה מתונה-עד-חמורה שפנו להערכה רפואית בתוך 72 שעות מהופעת התסמינים.

במסגרת מחקר INSURE ביקשו החוקרים לבחון את העדר-נחיתות של Indobufen לעומת אספירין בהפחתת הסיכון לאירוע מוחי בתוך שלושה חודשים בחולים בגילאי 18-80 שנים עם אבחנה של אירוע מוחי איסכמי בדרגה בינונית-עד-חמורה.

מחקר INSURE היה מחקר רב-מרכזי, כפל-סמיות, אקראי-מבוקר שכלל 5,438 חולים (גיל ממוצע של 64 שנים; 35% נשים) אשר חולקו לקבלת Indobufen במינון 100 מ”ג עם פלסבו של אספירין, או אספירין במינון 100 מ”ג עם פלסבו של Indobufen שניתנו תוך 72 שעות מהופעת התסמינים ולמשך 90 ימים.

התוצא העיקרי היה אירוע מוחי איסכמי חדש בתוך 90 ימים. תוצאים משניים כללו אירוע מוחי חדש לאחר שנה אחת. תוצאי הבטיחות כללו דימום בדרגה בינונית-עד-חמורה ותמותה תוך שלושה חודשים ובין שלושה חודשים ועד שנה.

החוקרים הגדירו את שולי העדר נחיתות כיחס סיכון של 1.25.

מאפייני הבסיס היו דומים בין אלו בזרוע הטיפול ב- Indobufen ואלו בזרוע הטיפול באספירין.

שיעורי התוצא העיקרי עמדו על 7.9% מהמטופלים ב- Indobufen לעומת 6.4% מהמטופלים באספירין. החוקרים מסבירים כי מאחר והגבול העליון של רווח בר-סמך 95% היה גדול משולי העדר-נחיתות, לא ניתן להוכיח העדר-נחיתות של Indobufen לעומת אספירין (יחס סיכון לתוצא העיקרי של 1.24, רווח בר-סמך 95% של 1.01-1.52; יחס סיכון לתוצא המשני של אירוע מוחי חדש לאחר שנה אחת של 1.17, רווח בר-סמך 95% של 0.99-1.40). מניתוח לפי-פרוטוקול של התוצא העיקרי לא עלו תוצאות שונות.

למרות שמספר אירועי הבטיחות היה נמוך יותר מספרית בזרוע הטיפול ב- Indobufen, ההבדלים לא היו מובהקים סטטיסטית.

התוצאות לא היו שונות כאשר החוקרים בחנו את הנתונים בתתי-קבוצות שונות.

החוקרים מסכמים וכותבים כי בחולים עם אירוע מוחי איסכמי בדרגה בינונית-עד-חמורה בתוך 72 שעות מהופעת התסמינים, מתן Indobufen לא היה לא-נחות בהשוואה לאספירין בהפחתת הסיכון לאירוע מוחי נוסף ופרופיל הבטיחות של שני הטיפולים היה דומה, למעט מספר קטן יותר של אירועי דמם בדרגה בינונית-עד-חמורה בזרוע Indobufen. המשמעות הינה כי מבחינה מחקרית, Indobufen אינו לא-נחות לעומת אספירין, אך לא ניתן לקבוע כי הטיפול נחות או עדיף על פני השני ודרושים מחקרים קליניים נוספים.

מתוך כנס ה-International Stroke Conference

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה