סטודנטים

מה בין אכילה רגשית ובין הסיכון להפרעה בתפקוד דיאסטולי? (European Journal of Preventive Cardiology)

מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Journal of Preventive Cardiology עולה קשר בין אכילה בתגובה לדחק, או אכילה רגשית, ובין מספר סמנים לנזק ארוך-טווח ללב וכלי הדם.

ידוע היטב כי דיאטה משחקת תפקיד חשוב במחלות לב וכלי דם, אך לרוב הדגש ניתן להרכב הארוחות ולא הגורמים המובילים לאכילה. החוקרים מסבירים כי אכילה רגשית כוללת אכילה בכדי להשביע את רצון המוח ולא את הקיבה, אך אין מידע אודות ההשפעה של התנהגויות אכילה על הבריאות הקרדיווסקולארית בטווח הארוך.

מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין התנהגויות אכילה ובין נזק ללב וכלי דם ותסמונת מטבולית לאחר 13 שנים במשתתפים שהיו בריאים בתחילת הדרך.

מחקר כלל 1,109 משתתפים ממחקר STANISLAS (או Suivi Temporarire Annuel Non-Invasif de la Sante des Lorrains Assures Sociaux), שאלון Dutch Eating Behavior Questionnaire שימש להערכת התנהגויות אכילה. לאחר תקופה של 13 שנים הושלמה הערכה של תסמונת מטבולית ונזק ללב וכלי דם, כולל מהירות גל דופק עורק תרדמה-מפשעה, מסת חדר שמאל, עובי שכבת אינטימה-מדיה בעורק תרדמה והפרעה בתפקוד דיאסטולי.

בקרב מבוגרים, החוקרים זיהו קשר בין אכילה רגשית ובין עליה של 38% בסיכון להפרעה בתפקוד דיאסטולי לאחר 13 שנים (יחס סיכויים של 1.38, רווח בר-סמך 95% של 1.05-1.83). רמת הדחק עמדה בבסיס 31.9% מהקשר הנ”ל (p=0.01).

החוקרים מדווחים על קשר בין אכילה רגשית ובין מהירות גל דופק בעורק תרדמה-מפשעה. לא זוהה קשר בין התנהגויות אכילה ובין תסמונת מטבולית וצריכה אנרגטית לא עמדה בבסיס הקשרים הללו.

ממצאי המחקר מציעים כי במסגרת המאמצים למנוע מחלות לב וכלי דם יש לקחת בחשבון את ההשפעות השליליות של אכילה רגשית ולכלול תכנית להקניית כישורי בקרת רגשות.

European Journal of Preventive Cardiology, Jan 2023

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה