סטודנטים

במקרים רבים המוגלובין מסוכרר אינו בקורלציה עם מדדי מד סוכר רציף במבוגרים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes Technol Ther)

בחלק מהמבוגרים עם סוכרת מסוג 2 אין קורלציה בין ריכוז המוגלובין מסוכרר ובין מדדי מד סוכר רציף, דוגמת סוכר ממוצע בדם ומשך הזמן בטווח היעד, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes Technology & Therapeutics.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מדי סוכר רציפים מצויים בשימוש נרחב בחולים עם סוכרת מסוג 1, כאשר כיום מצטברות עוד ועוד עדויות באשר לשימוש במכשירים אלו בחולים עם סוכרת מסוג 2. הם השלימו ניתוח משני של נתוני מחקר HYPNOS (או Hyperglycemic Profiles in Obstructive Sleep Apnea), שנועד לבחון כיצד התערבות המכוונת כנגד דום נשימה בשינה עשויה להשפיע על וריאביליות גליקמית בקרב מבוגרים עם סוכרת מסוג 2.

מדגם המחקר כלל מבוגרים בגילאי 21 עד 75 שנים עם סוכרת מסוג 2, המוגלובין מסוכרר של 6.5% ומעלה ודום נשימה חסימתי בשינה שאינו-מטופל (גיל ממוצע של 59.7 שנים, 48.4% נשים). המוגלובין מסוכרר נמדד בתחילת המחקר ולאחר שלושה חודשי מעקב. המשתתפים נשאו מכשיר Libre Pro ו-Dexcom G4 בו-זמנית למשך עד 14 ימים. החוקרים אספו נתונים אודות ממוצע סוכר, אחוז זמן בטווח היעד בין 70 עד 180 מ”ג/ד”ל ומשך זמן עם רמות סוכר מעל לסף של 180 מ”ג/ד”ל ו-250 מ”ג/ד”ל.

ריכוז המוגלובין מסוכרר לאחר שלושה חודשים עמד על 7.7%. ממוצע רמות סוכר בדם לאחר ארבעה שבועות עם שני מדי הסוכר הרציפים היה דומה. החוקרים זיהו קורלציה גבוהה בין ריכוז סוכר ממוצע ובין המוגלובין מסוכרר, הן לפי מכשיר Libre והן לפי מכשיר Dexcom G4.

אחוז הזמן הממוצע בטווח היעד עמד על 70.7% עם מכשיר Libre ועל 72.7% עם Dexcom G4. הנתונים הצביעו על קורלציה הפוכה בין אחוז הזמן בטווח היעד וריכוז המוגלובין מסוכרר עם שני מדי הסוכר. עם זאת, בקרב מבוגרים עם אחוז זמן בטווח היעד של 70% ומעלה, רק ב-32-35% תועד ריכוז המוגלובין מסוכרר קטן מ-7%.

החוקרים זיהו קורלציה משמעותית בין ריכוז המוגלובין מסוכרר ובין אחוז הזמן מעל סף 180 מ”ג/ד”ל ו-250 מ”ג/ד”ל. כאשר הזמן מעל לסף עמד על 180 מ”ג/ד”ל, ב-7.1% עד 7.7% מהמשתתפים עם מדידות סוכר מעל הטווח ב-30% מהזמן ומעלה תועד ריכוז המוגלובין מסוכרר קטן מ-7%.

החוקרים מסכמים וכותבים כי אין לראות במדדי מד סוכר רציף חלופה להמוגלובין מסוכרר, אלא במקום זאת, להשתמש בשני המדדים לניהול הטיפול בחולים עם סוכרת מסוג 2.

 

Diabetes Technol Ther, Jan 2023

 

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה