סטודנטים

צריכת תאובורמין מלווה בסיכון מוגבר לדיכאון (BMC Psychiatry)

מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת BMC Psychiatry עולה קשר בין צריכה של תאובורמין, מרכיב עיקרי בשוקולד, ובין סיכון מוגבר לדיכאון.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים רבים הציעו השפעה מגנה של שוקולד מפני דיכאון. בעבר, עלו עדויות שרמזו להשפעה מגנה של תאובורמין על התפקוד הקוגניטיבי הודות לבקרת מעבר אותות תאיים. למרות זאת, מעט מחקרים מבוססי-אוכלוסייה בחנו את הקשר בין צריכת תאובורמין בתזונה ובין דיכאון.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים אודות 6,903 מבוגרים בשנים 2017-2018 שלקחו חלק בסקרי NHANES. הסקר התבסס כלל איסוף נתונים תזונתיים וכן תוצאות שאלון PHQ-9 (או Patient Health Questionnaire) אשר שימש להערכת תסמיני דיכאון.

מהנתונים עולה כי משתתפים עם תסמינים דיכאוניים, בהשוואה לאלו ללא תסמינים אלו, נטו להיות צעירים יותר (גיל של 49 לעומת 51.7 שנים). באלו עם צריכה מוגברת של תאובורמין, אשר הוגדרה כצריכה יומית של 43 מ”ג ומעלה, דווח על שיעור גבוה יותר של תסמינים דיכאוניים, בהשוואה לאלו עם צריכה נמוכה (34.9% לעומת 31.3%).

במודל רב-משתני מצאו החוקרים כי צריכה מוגברת של תאובורמין לוותה בסיכון מוגבר לדיכאון (יחס סיכויים של 1.17, רווח בר-סמך 95% של 1.02-1.34), כאשר מניתוח לפי תתי-קבוצות עלו תוצאות דומות בקרב משתתפים מתחת לגיל 60 שנים (p<0.001) ובאלו ללא מחלות רקע מרובות, השמנה, או ממאירות.

לאור הקשר בין צריכת תאובורמין ובין דיכאון, ממצאי המחקר מעוררים את הדיון אדוות החשיבות של הרגלי התזונה בבריאות הנפש, בפרט באוכלוסיות בסיכון גבוה להפרעות פסיכיאטריות.

 

BMC Psychiatry, Dec 2022

 

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה