סטודנטים

טיפול ב-Icosapent Ethyl מפחית סיכון לאירועים קרדיווסקולאריים במעשנים (מתוך כנס ה-ESC)

בקרב במעשנים בהווה ובעבר, טיפול ב- Icosapent Ethylהפחית את הסיכון לאירועים קרדיווסקולאריים לסיכון המתואר בקרב אלו שלא עישנו מעולם, כך עולה מנתונים חדשים ממחקר REDUCE-IT אשר הוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-European Society of Cardiology.

כפי שדווח בעבר, במחקר REDUCE-IT הטיפול ב- Icosapent Ethyl (וסקפה) הפחית את הסיכון לתמותה קרדיווסקולארית, אוטם לבבי לא-פטאלי, אירוע מוחי לא-פטאלי, רה-וסקולריזציה כלילית או אנגינה לא-יציבה בשיעור של 25% לעומת פלסבו בחולים עם רמות טריגליצרידים מוגברות בסיכון גבוה למחלות לב וכלי דם למרות טיפול בסטטינים.

לצורך המחקר הנוכחי, החוקרים בחנו את ההשפעות של Icosapent Ethyl על מעשנים שלקחו חלק במחקר REDUCE-IT. הם התמקדו ב-2,485 מעשנים בהווה או בעבר אשר טופלו ב- Icosapent Ethyl (גיל חציוני של 64 שנים; 20% נשים) ו-2,428 מעשנים בהווה או בעבר שקיבלו פלסבו (גיל חציוני של 63 שנים; 20% נשים).

בהשוואה לפלסבו, הטיפול ב- Icosapent Ethyl לווה בירידה בזמן עד לאירוע שנכלל בתוצא העיקרי (יחס סיכון של 0.77, p<0.001) ובכלל האירועים (סיכון יחסי של 0.71, p<0.0001).

הטיפול ב- Icosapent Ethyl לווה גם בירידה בסיכון לתוצא סיום משני משולב שכלל תמותה קרדיווסקולרית, אוטם לבבי ואירוע מוחי (יחס סיכון של 0.77, p=0.0006), תמותה קרדיווסקולארית/אוטם לבבי לא-פטאלי (יחס סיכון של 0.77, p=0.002), אוטם לבבי פטאלי או לא-פטאלי (יחס סיכון של 0.7, p=0.004), רה-וסקולריזציה דחופה או חירום (יחס סיכון של 0.74, p=0.004), אשפוז בשל אנגינה לא-יציבה (יחס סיכון של 0.74, P=0.04) ותמותה מכל-סיבה/אוטם לבבי לא-פטאלי/אירוע מוחי לא-פטאלי (יחס סיכון של 0.81, p=0.004).

הטיפול ב- Icosapent Ethyl הפחית משמעותית את הסיכון לתוצא הסיום המשולב במעשנים פעילים (p=0.05), מעשנים לשעבר (p=0.0002) ואלו שלא עישנו מעולם (p<0.0001).

בקרב מעשנים בהווה ובעבר שנטלו Icosapent Ethyl, הסיכון הקרדיווסקולארי הופחת לרמה הדומה לזו באלו שלא עישנו מעולם. מעבר למאמצים להפסקת עישון, הטיפול ב- Icosapent Ethyl עשוי לשמש להפחתת סיכון קרדיווסקולארי במעשנים שענו על קריטריוני מחקר REDUCE-IT.

 

מתוך כנס ה-ESC

 

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    בקשישים עם יתר לחץ דם שאינו מטופל עליה של 36% בסיכון למחלת אלצהיימר, בהשוואה לאלו ללא יתר לחץ דם ועליה של 42% בסיכון למחלת אלצהיימר לעומת אלו עם יתר לחץ דם מטופל, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים השלימו מטה-אנליזה להערכת נתונים אודות 31,250 משתתפים בגילאי 60 שנים ומעלה (גיל ממוצע של […]

  • הפסקת עישון מפחיתה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה (JAMA Dermatol)

    הפסקת עישון מפחיתה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה (JAMA Dermatol)

    הפסקת עישון מפחיתה משמעותית את הסיכון להתפתחות הידראדניטיס סופורטיבה, כאשר הירידה בסיכון בולטת במיוחד 3-4 שנים לאחר הפסקת עישון, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מקוריאה שפורסמו בכתב העת JAMA Dermatology. החוקרים השלימו מחקר עוקבה מבוסס-אוכלוסייה שהתבסס על נתונים ממאגר Korean National Health Insurance Service Database. מדגם המחקר כלל 6,230,189 משתתפים מדרום קוריאה שעברו שתי בדיקות […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

  • קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר יותר במנוחה, גם בטווח התקין, מלווה בסיכון מוגבר לתמותה ואירועים קרדיווסקולאריים בחולים עם מחלת כליות כרונית שאינם תחת טיפולי דיאליזה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קצב לב מהיר במנוחה הינו גורם סיכון בלתי-תלוי לתמותה מכל-סיבה ואירועים קרדיווסקולאריים באוכלוסייה הכללית; עם זאת, הקורלציה […]

  • גורמי סיכון לאירוע מוחי בחולים לאחר תיקון מסתם מיטראלי בצנתור (Am J Cardiol)

    גורמי סיכון לאירוע מוחי בחולים לאחר תיקון מסתם מיטראלי בצנתור (Am J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Cardiology עולה כי בחולים שהופנו לניתוח תיקון מסתם מיטראלי קצה לקצה בצנתור עם MitraClip שיעורים נמוכים של אירוע מוחי, כאשר סיבוך זה מופיע לרוב לאחר השחרור ותוארו בעיקר בחולים עם פרפור פרוזדורים, הפרעה בתפקוד כלייתי, או מדד CHA2DS2-VASc גבוה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות פרופיל […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה