סטודנטים

טיפול במשתני לולאה במינון גבוה עלול להביא לעליה בסיכון לתמותה לאחר ניתוח לבבי (מתוך אתר Researchsquare)

מנתונים שפורסמו באתר Researchsquare וטרם עברו סיקור עמיתים עולה כי מתן Furosemide במינון גבוה לאחר ניתוח לבבי מלווה בסיכון מוגבר לתמותה וסיבוכים נוספים.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ההשפעה של משתני לולאה על הפרוגנוזה לאחר ניתוח לבבי אינה מובנת במלואה.

החוקרים השלימו מחקר עוקבה שכלל 6,752 חולים לאחר ניתוח לב, אשר סווגו לשתי קבוצות בהתאם למינון היומי הממוצע של Furosemide לאחר ניתוח לבבי: פחות מ-20 מ”ג (קבוצת מינון נמוך, 6,033 חולים) או 20 מ”ג ומעלה (קבוצת מינון גבוה, 719 חולים).

הקבוצות היו דומות מבחינת המינון הכולל של Furosemide, מינון כולל של 200 מ”ג ומעלה, מינון כולל של Furosemide לפי משקל המטופל ומינון יומי ממוצע של 20 מ”ג ומעלה.

התוצאים העיקריים כללו את שיעורי התמותה באשפוז ושיעורי התמותה לאחר שנה אחת מניתוח לבבי. תוצאים משניים כללו משך אשפוז של 14 ימים ומעלה, משך אשפוז ביחידת טיפול נמרץ של 3 ימים ומעלה והנשמה מלאכותית למשך 48 שעות ומעלה. החוקרים לא כללו במחקר חולים מתחת לגיל 18 שנים ללא נתונים אודות משקל הגוף או נתונים חסרים.

מהנתונים עולה כי חולים בזרוע הטיפול במשתני לולאה במינון גבוה נטו להיות מבוגרים יותר ועם מדד מסת גוף גבוה יותר, עם שיעורים גבוהים יותר של סוכרת, מחלת ריאות כרונית, אי-ספיקת לב, אי-ספיקת כליות, עירוי דם, שימוש בוזופרסורים, או ניתוח מסתם. עוד תועדה נטייה לספירה לבנה גבוהה יותר ורמות גבוהות יותר של BUN, קריאטינין, גלוקוז ולקטט בדם.

בקרב חולים בזרוע הטיפול במשתני לולאה במינון גבוה תועד גם טיפול בוזופרסורים ותמיכה נשימתית לאורך פרק זמן ארוך יותר.

מניתוח רב-משתני עלה קשר בין שיעורי תמותה באשפוז ובין המינון היומי הממוצע של Furosemide, מינון יומי ממוצע של 20 מ”ג ומעלה ומינון כולל של 200 מ”ג ומעלה. החוקרים מדווחים על קשר בין שיעורי תמותה גבוהים יותר לאחר שנה אחת ובין מינון כולל של Furosemide ומינון יומי ממוצע של משתני לולאה.

גורמים מנבאים משמעותיים לאשפוז במשך 14 ימים ומעלה בבית החולים, אשפוז במשך 3 ימים ומעלה ביחידת טיפול נמרץ והנשמה מלאכותית למשך 48 שעות ומעלה לאחר ניתוח לבבי כללו את המינון הכולל של משתני לולאה, מינון כולל לפי משקל, מינון יומי ממוצע של 20 מ”ג ומעלה ומינון כולל של 200 מ”ג ומעלה.

מניתוח לפי תתי-קבוצות עלה כי מינון יומי ממוצע של Furosemide של 20 מ”ג ומעלה לווה בסיכון גבוה יותר משמעותית לתמותה באשפוז בקרב חולים מתחת לגיל 60 שנים או חולים עם מדד מסת גוף של 28 ק”ג/מ2 ומעלה שקיבלו וזופרסורים או עירויי דם, אלו עם אי-ספיקת לב וחולים עם אי-ספיקת לב ללא גודש.

ממצאי המחקר הנוכחי מציעים כי מתן Furosemide במינון גבוה לאחר ניתוח לבבי מלווה בסיכון מוגבר לתמותה וסיבוכים נוספים ולכן יש לנקוט משנה זהירות במתן הטיפול לאוכלוסיית חולים זו.

 

מתוך אתר Researchsquare

 

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אחד מכל עשרה חולים הסובל מכאב כרוני עלול לפתח הפרעת שימוש באופיואידים (Addiction)

    אחד מכל עשרה חולים הסובל מכאב כרוני עלול לפתח הפרעת שימוש באופיואידים (Addiction)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Addiction עולה כי קרוב ל-10% מהחולים עם כאב כרוני תחת טיפול באופיואידים עלול לפתח הפרעת שימוש באופיואידים, כאשר ב-30% ישנם סימנים ותסמינים של תלות, ממצאים המדגישים את החשיבות של ניטור אחר מטופלים אלו וגישות חליפיות לטיפול בכאב. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שכללה נתונים ממאגר MEDLINE, Embase ו-PsycINFO לזיהוי מחקרים […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול קו-ראשון במשלב Lazertinib עם Amivantamab כנגד NSCLC (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול קו-ראשון במשלב Lazertinib עם Amivantamab כנגד NSCLC (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי א(Food and Drug Administration) אישר את משלב Lazertinib עם Amivantamab כקו-טיפול ראשון במבוגרים עם סרטן ריאות מתקדם-מקומית או גרורתי מסוג NSCLC (או Non Small Cell Lung Cancer) עם מוטציות EGFR מוכחות בבדיקה המאושרת ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי. מדובר באישור הראשון של Lazertinib. הטיפול ב- Amivantamab אושר לראשונה ע”י מנהל המזון […]

  • טיפול בסטרואידים במינון נמוך מפחית את הסיכון לגלאוקומה בילדים (Acta Ophthalmologica)

    טיפול בסטרואידים במינון נמוך מפחית את הסיכון לגלאוקומה בילדים (Acta Ophthalmologica)

    טיפול בגלוקוקורטיקואידים במינון נמוך לאחר ניתוח קטרקט מפחית את הסיכון לגלאוקומה משנית בילדים עם מקטע אקסיאלי ארוך יותר לאורך חמש שנים, בהשוואה לטיפול בגלוקוקורטיקואידים במינון גבוה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Acta Ophthalmlogica. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין מינון גלוקוקורטיקואידים לאחר-ניתוח ובין התפתחות גלאוקומה משנית לאחר ניתוח קטרקט בילדים. […]

  • מהיסוס לחיסון: התמודדות עם היסוס להתחסן (Pharmacy Times)

    מהיסוס לחיסון: התמודדות עם היסוס להתחסן (Pharmacy Times)

    כדי להתכונן למגפה ויראלית נוספת, על הרוקחים להיות מוכנים להתמודד עם היסוס להתחסן, כך עולה ממאמר על תפקיד הרוקחים בהתמודדות עם חשש להתחסן שפורסם ב- Pharmacy Times. יהונתן ניסן משתף את המאמר בהמלצתו של פרופ’ אייל שוורצברג.

  • האם מעכבי SGLT-2 מספקים הגנה טובה יותר לכבד ממעכב DPP-4 בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    האם מעכבי SGLT-2 מספקים הגנה טובה יותר לכבד ממעכב DPP-4 בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלת כבד שומני על-רקע הפרעה מטבולית, הסיכון לסיבוכים בכבד דומה עם טיפול בתרופות ממשפחת מעכבי DPP-4 או מעכבי SGLT-2, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עלו דיווחים שהציעו כי מעכבי SGLT-2 עשויים להגן על חולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלת כבד […]

  • טיפול ב-Elinzanetant עשוי להקל על תסמיני מנופאוזה (JAMA)

    טיפול ב-Elinzanetant עשוי להקל על תסמיני מנופאוזה (JAMA)

    טיפול ב- Elinzanetant הפחית משמעותית את תדירות וחומרת תסמינים וזומוטוריים בנשים לאחר-מנופאוזה, כאשר התרופה לוותה בשיפור הפרעות שינה ואיכות חיים על-רקע מנופאוזה, לצד פרופיל בטיחות חיובי, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת JAMA. החוקרים השלימו שני מחקרים אקראיים, כפלי-סמיות, מבוקרי-פלסבו, בשלב 3 (OASIS 1 ו-OASIS 2) לאורך 77 אתרים בארצות הברית, אירופה, קנדה וישראל. […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Denileukin Diftitox לטיפול בלימפומה עורית חוזרת או עמידה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Denileukin Diftitox לטיפול בלימפומה עורית חוזרת או עמידה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור Denileukin Diftitox (Lymphir) לטיפול במבוגרים עם לימפומה עורית של תאי T חוזרת או עמידה לטיפול לאחר לפחות קו טיפול סיסטמי אחד. התכשיר האימונותרפי הינו פורמולה חדשה של Denileukin Diftitox (או Ontak), אשר אושר לראשונה בשנת 1999 לטיפול בחולים מסוימים עם לימפומה עורית של תאי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה