סטודנטים

טיפול ב-Paxlovid מפחית סיכון לתמותה עקב קורונה ב-79% בקשישים (N Engl J Med)

קורונה

התכשיר האנטי-ויראלי Paxlovid מפחית את הסיכון לתמותה עקב COVID-19 בשיעור של 79% ומפחית את הסיכון לאשפוז בהיקף של 73% בקרב חולים בסיכון מוגבר בגילאי 65 שנים ומעלה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מישראל בראשות דר’ דורון נצר משירותי בריאות כללית, שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine.

הטיפול התרופתי, הכולל משלב Nirmatrelvir עם Ritonavir, קיבל אישור לשימוש דחוף של מנהל המזון והתרופות האמריקאי בדצמבר 2021 לטיפול במחלה קלה-עד-בינונית בחולים בגילאי 12 שנים ומעלה בסיכון גבוה למחלה חמורה עקב COVID-19, אשפוז ותמותה.

החוקרים מסבירים כי שירותי בריאות כללית הם המובילים במדינה אשר חילקו Paxlovid לחולים מתאימים, כאשר התרופה ניתנה לחולים בכל רחבי המדינה, עם מעקב של צוותי רפואיים אחר החולים שנטלו את הטיפול.

החוקרים בחנו את המידע מהרשומות הרפואיות הממוחשבות, כאשר למעלה מ-30,000 חולים עם COVID-19 בישראל טופלו בתרופה עד כה. הם התמקדו בנתוני אשפוז ותמותה של חולים בסיכון גבוה בגילאי 40 שנים ומעלה, בתקופה שבין 9 בינואר ועד 31 במרץ, כאשר וריאנט אומיקרון היה הדומיננטי בישראל. במהלך תקופה זו, למעלה מ-1.1 מיליון מבוטחי כללית נדבקו בקורונה, 109,000 מהם היו בסיכון גבוה ו-3,900 קיבלו את התרופה.

הגיל הממוצע של החולים עמד על 60 שנים, כאשר 39% מהם היו בגילאי 65 שנים ומעלה. מבין כלל החולים, ב-78% הייתה עדות לחסינות קודמת כנגד הנגיף הודות לחיסון ו/או הדבקה קודמת.

בקרב חולים בגילאי 65 שנים ומעלה, שיעור האשפוזים עקב COVID-19 עמד על 14.7 מקרים ל-100,000 ימי-אדם בקרב המטופלים ב- Paxlovid, בהשוואה ל-58.9 מקרים ל-100,000 ימי-אדם בקרב חולים שלא קיבלו את הטיפול התרופתי. ממצאים אלו מעידים על סיכוי נמוך ב-73% לאשפוז עקב קורונה עם הטיפול ב- Paxlovid.

בקרב חולים בגילאי 40-64 שנים, שיעור האשפוזים עקב COVID-19 עמד על 15.2 מקרים ל-100,000 ימי-אדם בקרב חולים שטופלו ב- Paxlovid, בהשוואה ל-15.8 מקרים ל-100,000 ימי-אדם בקרב אלו שלא קיבלו את הטיפול התרופתי. הסיכון לאשפוז לא היה נמוך יותר משמעותית בקבוצת גיל זו.

בקרב חולים בגילאי 65 שנים ומעלה תועדו שני מקרי תמותה עקב COVID-19 ב-2,484 חולים מטופלים, זאת בהשוואה ל-158 מבין 40,337 חולים לא-מטופלים. ממצאים אלו מעידים על ירידה של 79% בסיכוי לתמותה עקב COVID-19.

בקרב חולים בגילאי 40-64 שנים תועד מקרה תמותה אחד עקב COVID-19 הקרב 1,418 חולים מטופלים, בהשוואה ל-16 מקרי תמותה בקרב 65,015 חולים שלא קיבלו את הטיפול ב- Paxlovid. הסיכון לתמותה לא היה נמוך יותר משמעותית בקרב חולים בקבוצת גיל זו.

בשתי קבוצות הגיל, העדר חסינות קודמת כנגד COVID-19 ואשפוז קודם נקשרו בקשר מובהק עם שיעור גבוה של אשפוזים במהלך גל אומיקרון.

החוקרים מציינים כי הם לא בחנו את הנתונים אודות חולים בגילאי 40-64 שנים עם ממאירות או מצבים חמורים אחרים הפוגעים במערכת החיסון. בחולים אלו תתכן תועלת גדולה יותר לטיפול ב- Paxlovid, אם כי דרושים מחקרים נוספים בנושא.

ממצאי המחקר מעידים באופן חד-משמעי כי הטיפול ב-Paxlovid מפחית משמעותית את הסיכון לאשפוז ותמותה עקב COVID-19.

 

N Engl J Med, Aug 24, 2022

 

לידיעה במדסקייפ

1 תגובה
  1. סמו חיים
    סמו חיים אומר:

    האם נבדק ספציפית הרווח בשימוש בפקסלוביד בחולים אש חוסנו בכל ארבעת החיסונים?
    האם נבדק הרווח הספציפי של שימוש בפקסלוביד בכל רמת סיכון בקרב החולים העומדים בקריטריונים?
    האם יש גורמי סיכון שמשפיעים במיוחד ומגדילים הרווח בשימוש בתרופה?

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אחד מכל עשרה חולים הסובל מכאב כרוני עלול לפתח הפרעת שימוש באופיואידים (Addiction)

    אחד מכל עשרה חולים הסובל מכאב כרוני עלול לפתח הפרעת שימוש באופיואידים (Addiction)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Addiction עולה כי קרוב ל-10% מהחולים עם כאב כרוני תחת טיפול באופיואידים עלול לפתח הפרעת שימוש באופיואידים, כאשר ב-30% ישנם סימנים ותסמינים של תלות, ממצאים המדגישים את החשיבות של ניטור אחר מטופלים אלו וגישות חליפיות לטיפול בכאב. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שכללה נתונים ממאגר MEDLINE, Embase ו-PsycINFO לזיהוי מחקרים […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול קו-ראשון במשלב Lazertinib עם Amivantamab כנגד NSCLC (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול קו-ראשון במשלב Lazertinib עם Amivantamab כנגד NSCLC (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי א(Food and Drug Administration) אישר את משלב Lazertinib עם Amivantamab כקו-טיפול ראשון במבוגרים עם סרטן ריאות מתקדם-מקומית או גרורתי מסוג NSCLC (או Non Small Cell Lung Cancer) עם מוטציות EGFR מוכחות בבדיקה המאושרת ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי. מדובר באישור הראשון של Lazertinib. הטיפול ב- Amivantamab אושר לראשונה ע”י מנהל המזון […]

  • טיפול בסטרואידים במינון נמוך מפחית את הסיכון לגלאוקומה בילדים (Acta Ophthalmologica)

    טיפול בסטרואידים במינון נמוך מפחית את הסיכון לגלאוקומה בילדים (Acta Ophthalmologica)

    טיפול בגלוקוקורטיקואידים במינון נמוך לאחר ניתוח קטרקט מפחית את הסיכון לגלאוקומה משנית בילדים עם מקטע אקסיאלי ארוך יותר לאורך חמש שנים, בהשוואה לטיפול בגלוקוקורטיקואידים במינון גבוה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Acta Ophthalmlogica. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין מינון גלוקוקורטיקואידים לאחר-ניתוח ובין התפתחות גלאוקומה משנית לאחר ניתוח קטרקט בילדים. […]

  • מה בין מספר בני המשפחה ואחזקת כלב ובין הסיכון למחלת קרוהן? (Clin Gastroenterol Hepatol)

    מה בין מספר בני המשפחה ואחזקת כלב ובין הסיכון למחלת קרוהן? (Clin Gastroenterol Hepatol)

    בקרב אלו המתגוררים עם לפחות שני בני משפחה אחרים במהלך השנה הראשונה לחייהם ומחזיקים בכלב במהלך תקופת הילדות ייתכן סיכון מופחת להתפתחות מחלת קרוהן, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי גורמים סביבתיים, דוגמת עישון, משפחה גדולה, סביבה עירונית וחשיפה לחיות מחמד, נקשרו עם הסיכון […]

  • מהיסוס לחיסון: התמודדות עם היסוס להתחסן (Pharmacy Times)

    מהיסוס לחיסון: התמודדות עם היסוס להתחסן (Pharmacy Times)

    כדי להתכונן למגפה ויראלית נוספת, על הרוקחים להיות מוכנים להתמודד עם היסוס להתחסן, כך עולה ממאמר על תפקיד הרוקחים בהתמודדות עם חשש להתחסן שפורסם ב- Pharmacy Times. יהונתן ניסן משתף את המאמר בהמלצתו של פרופ’ אייל שוורצברג.

  • האם מעכבי SGLT-2 מספקים הגנה טובה יותר לכבד ממעכב DPP-4 בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    האם מעכבי SGLT-2 מספקים הגנה טובה יותר לכבד ממעכב DPP-4 בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלת כבד שומני על-רקע הפרעה מטבולית, הסיכון לסיבוכים בכבד דומה עם טיפול בתרופות ממשפחת מעכבי DPP-4 או מעכבי SGLT-2, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עלו דיווחים שהציעו כי מעכבי SGLT-2 עשויים להגן על חולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלת כבד […]

  • טיפול ב-Elinzanetant עשוי להקל על תסמיני מנופאוזה (JAMA)

    טיפול ב-Elinzanetant עשוי להקל על תסמיני מנופאוזה (JAMA)

    טיפול ב- Elinzanetant הפחית משמעותית את תדירות וחומרת תסמינים וזומוטוריים בנשים לאחר-מנופאוזה, כאשר התרופה לוותה בשיפור הפרעות שינה ואיכות חיים על-רקע מנופאוזה, לצד פרופיל בטיחות חיובי, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת JAMA. החוקרים השלימו שני מחקרים אקראיים, כפלי-סמיות, מבוקרי-פלסבו, בשלב 3 (OASIS 1 ו-OASIS 2) לאורך 77 אתרים בארצות הברית, אירופה, קנדה וישראל. […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה