סטודנטים

האם צריכת אלכוהול מפחיתה את הסיכון לאירועים קרדיווסקולאריים במבוגרים תחת טיפול בסטטינים? (J Clin Med)

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי צריכת אלכוהול עשויה להפחית את הסיכון לאירועים קרדיווסקולאריים בחולים ללא היסטוריה של מחלות לב וכלי דם אשר אינם נוטלים סטטינים.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לצריכת אלכוהול עשויה להיות השפעה מגנה מפני מחלות לב וכלי דם, אך זאת לצד השפעות שליליות משנית לצריכה מופרזת של אלכוהול. סטטינים משמשים כיום באופן נרחב למניעת מחלות לב וכלי דם. כעת הם ביקשו לבחון אם צריכת אלכוהול מלווה בסיכון מופחת למחלות לב וכלי דם בקרב מבוגרים תחת טיפול בסטטינים.

החוקרים ערכו חיפוש ברשומות הרפואיות לזיהוי חולים עם היסטוריה של מרשם לטיפול בסטטינים או ללא מרשם לטיפול בסטטינים וחולים עם דיווח עצמי על צריכת אלכוהול או אי-צריכת אלכוהול. עוד נאספו נתונים אודות אירועים קרדיווסקולאריים מג’וריים בטווח הארוך, כולל תמותה, אוטם לבבי, אירוע מוחי ואשפוז עקב אי-ספיקת לב ב-1,701 חולים בהערכת הסיכון לאירוע קרדיווסקולארי ראשון ו-3,266 חולים בהערכת הסיכון לאירוע קרדיווסקולארי חוזר.

שיעור אירועים קרדיווסקולאריים מג’וריים היה נמוך יותר בקרב מטופלים שלא נטלו סטטינים וללא היסטוריה של אירועים קרדיווסקולאריים אשר דיווחו על צריכת אלכוהול, בהשוואה לאלו שלא שתו אלכוהול (יחס סיכון מתוקן של 0.50, רווח בר-סמך 95% של 0.33-0.78, p=0.002), אך ללא קשר דומה בקרב אלו שטופלו בסטטינים (יחס סיכון מתוקן של 0.84, p=0.45).

שיעור אירועים קרדיווסקולאריים מג’וריים בחולים עם היסטוריה של אירועים קרדיווסקולאריים לא היה נמוך יותר בקרב אלו שדיווחו כי נהגו לשתות אלכוהול, בין אם נטלו סטטינים (יחס סיכון מתוקן של 1.08, רווח בר-סמך 95% של 0.87-1.35) ובין אם לאו (יחס סיכון מתוקן של 1.18, רווח בר-סמך 95% של 0.85-1.64).

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר, בשילוב עם דיווחים קודמים בנושא, עשויים לסייע בקבלת החלטה מושכלת אודות צריכת אלכוהול ולנסח המלצות ברורות בנוגע למניעת מחלות לב וכלי דם.

 

J Clin Med, Aug 17, 2022

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם מתן תוך-תקאלי של מורפין עלול להביא לעליה בסיכון לסיבוכים לאחר-ניתוח? (Br J Anaesthesia)

    האם מתן תוך-תקאלי של מורפין עלול להביא לעליה בסיכון לסיבוכים לאחר-ניתוח? (Br J Anaesthesia)

    מתן מורפין תוך-תקאלי במהלך ניתוח או לידה מלווה בעליה משמעותית בסיכון לבחילות והקאות לאחר-ניתוח, גרד ואצירת שתן, כך עולה מתוצאות מטה-אנליזה חדשה שפורסמו בכתב העת British Journal of Anaesthesia. החוקרים בחנו את הנתונים מ-168 מחקרים שכללו 9,917 משתתפים שעברו ניתוחים שונים או לידה תחת הרדמה כללית או ספינאלית. הם ערכו השוואה בין חולים שקיבלו מורפין […]

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    בקשישים עם יתר לחץ דם שאינו מטופל עליה של 36% בסיכון למחלת אלצהיימר, בהשוואה לאלו ללא יתר לחץ דם ועליה של 42% בסיכון למחלת אלצהיימר לעומת אלו עם יתר לחץ דם מטופל, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים השלימו מטה-אנליזה להערכת נתונים אודות 31,250 משתתפים בגילאי 60 שנים ומעלה (גיל ממוצע של […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

  • קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר יותר במנוחה, גם בטווח התקין, מלווה בסיכון מוגבר לתמותה ואירועים קרדיווסקולאריים בחולים עם מחלת כליות כרונית שאינם תחת טיפולי דיאליזה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קצב לב מהיר במנוחה הינו גורם סיכון בלתי-תלוי לתמותה מכל-סיבה ואירועים קרדיווסקולאריים באוכלוסייה הכללית; עם זאת, הקורלציה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה