סטודנטים

הקורלציה בין רמות קטכולאמינים ובין מדדים אקו-קרדיוגרפיים בחולים עם פיאוכרומוציטומה ופאראגנגליומה (J Clin Ultrasound)

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Ultrasound מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש בחולים עם פיאוכרומוציטומה ופאראגנגליומה, מהן עולה כי קיימת קורלציה בין רמות נוראפינפרין והמטבוליטים של ההורמון ובין ההפרעה בתפקוד הדיאסטולי של חדר שמאל בבדיקת אקו-לב.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקורלציה בין קטכולאמינים ובין מדדין אקו-קרדיוגרפיים בחולים עם פיאוכרומוציטומה ופאראגנגליומה. מדגם המחקר כלל 66 חולים שעברו הסרה ניתוחית של פיאוכרומוציטומה ופאראגנגליומה מוכחת בפתולוגיה בין ינואר 2016 ועד יוני 2019. המדדים האקו-קרדיוגרפיים של חולים עם רמות קטכולאמינים מוגברות נבחנו אל מול המדדים בחולים עם רמות תקינות של ההורמונים.

מהתוצאות עולה כי לא תועדו הבדלים משמעותיים בשיעור החולים עם רמות מוגברות של כל אחד מהקטכולאמינים (נוראפינפרין, דופמין, או אפינפרין, והמטבוליטים שלהם) בין אלו עם מקטע פליטה של חדר שמאל שהיה תקין או חריג ובין אלו עם תפקוד דיאסטולי תקין או חריג. עם זאת, מדד EDT (E wave Deceleration Time) היה נמוך יותר משמעותית בחולים עם עליה באחד מהקטכולאמינים, בהשוואה לאלו עם ריכוזים תקינים של ההורמונים (P=0.024).

מהנתונים עולה כי EDT היה נמוך יותר משמעותית בחולים עם רמות מוגברות של נוראפינפרין או המטבוליטים שלו, בהשוואה לחולים עם ריכוזי נוראפינפרין תקינים (p=0.004). לאחר תקנון לגיל ומין, החוקרים זיהו קורלציה שלילית משמעותית בין EDT ובין רמות מוגברות של נוראפינפרין והמטבוליטים שלו.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים על קורלציה שלילית בין רמות נוראפינפרין והמטבוליטים שלו בדם ובין מדדים אקו-קרדיוגרפיים להערכת התפקוד הדיאסטולי של חדר שמאל.

 

J Clin Ultrasound, Aug 24, 2022

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • ההשפעה של ערכי סף של פריטין על שיעורי אבחנת חסר ברזל (JAMA Netw Open)

    ההשפעה של ערכי סף של פריטין על שיעורי אבחנת חסר ברזל (JAMA Netw Open)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open עולה כי ערכי סף של פריטין של 30 ננוגרם/מ”ל ו-45 ננוגרם/מ”ל מלווים בשיעורים גבוהים יותר של אבחנת חסר ברזל, בהשוואה לערכי סף של 15 ננוגרם/מ”ל במבוגרים עם אנמיה וללא אנמיה. החוקרים התבססו על נתונים מפרויקט FIRE (או Family Medicine Research Using Electronic Medical Records) בשווייץ וכללו 255,351 […]

  • יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    בקשישים עם יתר לחץ דם שאינו מטופל עליה של 36% בסיכון למחלת אלצהיימר, בהשוואה לאלו ללא יתר לחץ דם ועליה של 42% בסיכון למחלת אלצהיימר לעומת אלו עם יתר לחץ דם מטופל, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים השלימו מטה-אנליזה להערכת נתונים אודות 31,250 משתתפים בגילאי 60 שנים ומעלה (גיל ממוצע של […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

  • קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר יותר במנוחה, גם בטווח התקין, מלווה בסיכון מוגבר לתמותה ואירועים קרדיווסקולאריים בחולים עם מחלת כליות כרונית שאינם תחת טיפולי דיאליזה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קצב לב מהיר במנוחה הינו גורם סיכון בלתי-תלוי לתמותה מכל-סיבה ואירועים קרדיווסקולאריים באוכלוסייה הכללית; עם זאת, הקורלציה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה