סטודנטים

גורמים המנבאים הפסקת טיפול נוגד-טסיות בחולים בעולם האמיתי המופנים לניתוח לא-לבבי לאחר צנתור כלילי (Int J Cardiol)

מתוצאות מחקר עולם-אמיתי חדש שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי כמחצית מהחולים המופנים לניתוח לא-לבבי מג’ורי בתוך שנה מהתערבות כלילית מילעורית הפסיקו את הטיפול בנוגדי-טסיות, כאשר מאפיינים הקשורים במטופל בפרוצדורה הכלילית ובניתוח השפיעו על תהליכי קבלת החלטות שהובילו להפסקת הטיפול בנוגדי-טסיות.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים מספקים בכדי לקבוע מהו הטיפול הבתר-ניתוחי האופטימאלי בנוגדי-טסיות בחולים המופנים לניתוח לא-לבבי לאחר התערבות כלילית מילעורית. כעת הם ביקשו לזהות גורמים המנבאים הפסקת טיפול נוגד]-טסיות בתנאי עולם-אמיתי בקרב חולים שעברו ניתוח לא-לבבי בתוך שנה מהתערבות כלילית מילעורית.

המחקר כלל חולים שעברו התערבות כלילית מילעורית במרכז שלישוני בין 2011 ו-2018. הפרעה בטיפול נוגד-טסיות סביב התערבות ניתוחית הוגדרה כהפסקת טיפול באספירין או במעכב P2Y12 בין יממה ועד שבועיים לפני הניתוח.

מדגם המחקר כלל 1,092 ניתוחים ו-747 חולים.

מהנתונים עולה כי תועדו 487 (44.6%) הפרעות בטיפול קדם-ניתוחי בנוגדי-טסיות: הפסקה של מעכב P2Y12 בלבד (47.4%), הפסקה של אספירין בלבד (7.9%), או הפסקה של שני התכשירים (44.7%).

גורמים אשר השפיעו על ההחלטה להפסקת הטיפול התרופתי בנוגדי-טסיות כללו מאפיינים של המטופל (אירוע מוחי קודם, מדד מסת גוף נמוך, אנמיה, אוטם לבבי) וגורמי סיכון הקשורים לפרוצדורה עצמה (חסימה מלאה כרונית, מחלה רב-כלית, שימוש בתומכן מצופה-תרופה).

הסיכוי להפסקת טיפול נוגד-טסיות היה גבוה יותר בניתוחים בדרגת סיכון גבוהה יותר ובחולים שטופלו מעכבי P2Y12 פוטנטיים יותר (Ticagrelor/Prasugrel לעומת Clopidogrel), בעוד שבקרב חולים שעברו ניתוח לא-לבבי בתוך פחות מ-90 ימים מהתערבות כלילית מילעורית תועד סיכוי נמוך יותר להפסקת הטיפול בנוגדי-טסיות.

החוקרים מסכמים וכותבים כי בחולים המופנים לניתוח לא-לבבי, מאפיינים אנגיוגרפיים ומאפייני הניתוח עשויים להשפיע על תהליכי קבלת החלטות בנוגע להפסקת הטיפול בנוגדי-טסיות. הממצאים משקפים את המתרחש בעולם האמיתי ומדגישים את החשיבות של גישת טיפול רב-צוותית לקבלת החלטות ברמת המטופל הבודד.

 

Int J Cardiol, June 14, 2022

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • ההשפעה של ערכי סף של פריטין על שיעורי אבחנת חסר ברזל (JAMA Netw Open)

    ההשפעה של ערכי סף של פריטין על שיעורי אבחנת חסר ברזל (JAMA Netw Open)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open עולה כי ערכי סף של פריטין של 30 ננוגרם/מ”ל ו-45 ננוגרם/מ”ל מלווים בשיעורים גבוהים יותר של אבחנת חסר ברזל, בהשוואה לערכי סף של 15 ננוגרם/מ”ל במבוגרים עם אנמיה וללא אנמיה. החוקרים התבססו על נתונים מפרויקט FIRE (או Family Medicine Research Using Electronic Medical Records) בשווייץ וכללו 255,351 […]

  • האם טיפול בהידראה משפיע על הרזרבה השחלתית בנשים עם אנמיה חרמשית? (Blood Advances)

    האם טיפול בהידראה משפיע על הרזרבה השחלתית בנשים עם אנמיה חרמשית? (Blood Advances)

    טיפול ב-Hydroxyurea (הידראה) אינו מפחית משמעותית רזרבה שחלתית בבנות ונשים עם מחלת אנמיה חרמשית ולכן ייתכן ואין צורך בטיפולים לשימור פוריות בטרם התחלת הטיפול התרופתי באוכלוסייה זו, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Blood Advances. המחקר כלל מספר מרכזים בצרפת והחוקרים בחנו את רקמת השחלות של 76 בנות ונשים צעירות עם אנמיה חרמשית, שעברו […]

  • יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    בקשישים עם יתר לחץ דם שאינו מטופל עליה של 36% בסיכון למחלת אלצהיימר, בהשוואה לאלו ללא יתר לחץ דם ועליה של 42% בסיכון למחלת אלצהיימר לעומת אלו עם יתר לחץ דם מטופל, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים השלימו מטה-אנליזה להערכת נתונים אודות 31,250 משתתפים בגילאי 60 שנים ומעלה (גיל ממוצע של […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה