סטודנטים

רמות HDL גבוהות או נמוכות מדי מלוות בסיכון מוגבר לאירועים קרדיווסקולאריים בגברים עם יתר לחץ דם (Hypertension)

כולסטרול

בקרב חולים עם יתר לחץ דם תועד סיכון מוגבר לאירועים קרדיווסקולאריים בגברים עם רמות HDL גבוהות או נמוכות, בהשוואה לגברים עם רמות HDL בטווח 40-80 מ”ג/ד”ל, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Hypertension. הקשר הנ”ל בין רמות HDL והסיכון למחלות לב וכלי דם לא תועד בנשים.

החוקרים מאיטליה מדווחים כי מחקרים קודמים הראו כי כל עליה של 1 מ”ג/ד”ל בריכוז HDL לוותה בירידה של 2-3% בסיכון למחלות לב וכלי דם. במטרה להבין טוב יותר את הקשר בין רמות HDL ובין הסיכון לאירועים קרדיווסקולאריים בחולים עם יתר לחץ דם, הם התבססו על נתונים מרשת Campania Salute Network, מדגם גדול של מטופלים בסיכון קרדיווסקולארי גבוה, עם נתונים אודות מאפיינים קרדיו-מטבוליים ומעקב ארוך-טווח.

אירועים קרדיווסקולאריים כללו סיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, מוות לבבי פתאומי, אירוע מוחי או אוטם לבבי פטאלי או לא-פטאלי, רה-וסקולריזציה כלילית, אשפוז עקב אי-ספיקת לב, הכנסת תומכנים לעורקי התרדמה, התקף איסכמי חולף, אנגינה חדשה ופרפור פרוזדורים.

המחקר כלל 11,987 חולים עם יתר לחץ דם (מעקב ממוצע של 25.1 שנים) אשר סווגו לשלוש קבוצות לפי רמות HDL: ריכוז נמוך מ-40 מ”ג/ד”ל, ריכוז בטווח 40-80 מ”ג/ד”ל או ריכוז גבוה מ-80 מ”ג/ד”ל.

החוקרים מדווחים כי ריכוז HDL הממוצע היה גבוה יותר בנשים לעומת גברים (54.4 מ”ג/ד”ל לעומת 47.28 מ”ג/ד”ל, p<0.0001).

לאורך מעקב כולל של 25,534 שנות-אדם תועדו 245 אירועים קרדיווסקולאריים, כאשר מחלוקה לפי רמות HDL עולה אירועים אלו תועדו ב-3.5% מהחולים עם ריכוז HDL גבוה, 3.4% מאלו עם ריכוז HDL נמוך (p<0.08) ו-2.6% מאלו עם ריכוז HDL בטווח הביניים (p=0.02 לעומת ריכוז HDL גבוה או נמוך).

מהמחקר עולה עוד כי הסיכון המוגבר לאירועים קרדיווסקולאריים בחולים עם רמות HDL נמוכות או גבוהות לא תואר בקרב נשים במחקר.

לממצאים אלו חשיבות רבה מאחר ובמחשבוני הסיכון הקרדיווסקולארי הזמינים כיום, ריכוז HDL נחשב גורם מגן, בעוד שבנוכחות רמות גבוהות מאוד, השפעה מגנה זו אינה נשמרת ולמעשה מדובר בגורם סיכון לאירועים קרדיווסקולאריים.

 

Hypertension, 2022

 

לידיעה ב-Healio

 

 

 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • טיפול ב-Tirzepatide מפחית את הסיכון להתקדמות מטרום-סוכרת לסוכרת מסוג 2 (מתוך הודעת חברת אלי לילי)

    טיפול ב-Tirzepatide מפחית את הסיכון להתקדמות מטרום-סוכרת לסוכרת מסוג 2 (מתוך הודעת חברת אלי לילי)

    מתן זריקה חד-שבועית של Tirzepatide הפחיתה באופן דרמטי את הסיכון להתפתחות סוכרת מסוג 2 בחולים עם טרום-סוכרת ועודף-משקל או השמנת-יתר, כך עולה מנתונים חדשים ממחקר SURMOUNT 1, כפי שדווח על-ידי חברת אלי לילי. מחקר SURMOUNT 1 כלל 2,539 מבוגרים עם השמנת-יתר (מדד מסת גוף של 30 ק”ג/מ2 ומעלה) או עודף-משקל עם לפחות סיבוך אחת משנית […]

  • יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    בקשישים עם יתר לחץ דם שאינו מטופל עליה של 36% בסיכון למחלת אלצהיימר, בהשוואה לאלו ללא יתר לחץ דם ועליה של 42% בסיכון למחלת אלצהיימר לעומת אלו עם יתר לחץ דם מטופל, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים השלימו מטה-אנליזה להערכת נתונים אודות 31,250 משתתפים בגילאי 60 שנים ומעלה (גיל ממוצע של […]

  • האם מעכבי SGLT-2 מספקים הגנה טובה יותר לכבד ממעכב DPP-4 בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    האם מעכבי SGLT-2 מספקים הגנה טובה יותר לכבד ממעכב DPP-4 בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלת כבד שומני על-רקע הפרעה מטבולית, הסיכון לסיבוכים בכבד דומה עם טיפול בתרופות ממשפחת מעכבי DPP-4 או מעכבי SGLT-2, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עלו דיווחים שהציעו כי מעכבי SGLT-2 עשויים להגן על חולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלת כבד […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה