סטודנטים

ההשפעה של טיפול בפורסיגה בחולי אי-ספיקת לב עם חסר ברזל (Circulation)

חסר ברזל תועד בשכיחות גבוהה שחולים שלקחו חלק במחקר DAPA-HF ומלווה בתוצאות גרועות יותר, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Circulation. הטיפול ב-Dapagliflozin (פורסיגה) הוביל לעליה בשימוש בברזל אך בשיפור התוצאות, ללא תלות במשק הברזל ההתחלתי.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חסר ברזל נפוץ בחולי אי-ספיקת לב ומלווה בתוצאות גרועות יותר. במחקר הנוכחי הם בחנו את השכיחות וההשלכות של חסר ברזל במחקר DAPA-HF (Dapagliflozin and Prevention of Adverse-Outcomes in Heart Failure) ואת ההשפעה של פורסיגה על סמני מטבוליזם של ברזל. עוד נבחנה ההשפעה של פורסיגה על התוצאות בהתאם למשק הברזל ההתחלתי.

חסר ברזל הוגדר בנוכחות ריכוז פריטין נמוך מ-100 ננוגרם/מ”ל או רוויון טרנספרין קטן מ-20% וריכוז פריטין בטווח 100-299 ננוגרם/מ”ל. סמנים נוספים למטבוליזם ברזל, כולל ריכוז מקטע מסיס של הקולטן לטרנספרין, אריתרופואטין והפסידין, נמדדו בתחילת המחקר ולאחר 12 חודשים. התצא העיקרי היה משלב החמרת אי-ספיקת לב (אשפוז או פניה דחופה לקבלת טיפול תוך-ורידי) או תמותה קרדיווסקולארית.

מבין 4,744 חולים שנכללו במחקר DAPA-HF, ב-3,009 תועדו מדדי פריטין ורוויון טרנספרין וב-1,314 מהם (43.7%) תועד חסר ברזל.

שיעורי התוצא העיקרי היו גבוהים יותר בקרב חולים עם חסר ברזל (16.6 ל-100 שנות-אדם) לעומת אלו ללא חסר ברזל (10.4 ל-100 שנות-אדם, p<0.0001). ההשפעה של פורסיגה על התוצא העיקרי הייתה עקבית בחולים עם חסר ברזל לעומת חולים עם משק ברזל תקין (יחס סיכון של 0.74, רווח בר-סמך 95% של 0.58-0.92 לעומת יחס סיכון של 0.81, רווח בר-סמך 95% של 0.63-1.03). הממצאים היו דומים בהערכת התמותה הקרדיווסקולארית, אשפוז עקב אי-ספיקת לב ותמותה מכל-סיבה.

רמות רוויון טרנספרין, פריטין והפסידין ירדו וסך יכולת קשירת ברזל מקטע מסיס של הקולטן לטרנספרין עלו עם פורסיגה לעומת פלסבו.

ממצאי המחקר מעידים כי טיפול בפורסיגה מגדיל את השימוש בברזל אך משפר את התוצאות בחולים עם אי-ספיקת לב, ללא תלות במשק הברזל בתחילת הדרך.

 

Circulation. 2022 Aug 16

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • טיפול ב-Tirzepatide מפחית את הסיכון להתקדמות מטרום-סוכרת לסוכרת מסוג 2 (מתוך הודעת חברת אלי לילי)

    טיפול ב-Tirzepatide מפחית את הסיכון להתקדמות מטרום-סוכרת לסוכרת מסוג 2 (מתוך הודעת חברת אלי לילי)

    מתן זריקה חד-שבועית של Tirzepatide הפחיתה באופן דרמטי את הסיכון להתפתחות סוכרת מסוג 2 בחולים עם טרום-סוכרת ועודף-משקל או השמנת-יתר, כך עולה מנתונים חדשים ממחקר SURMOUNT 1, כפי שדווח על-ידי חברת אלי לילי. מחקר SURMOUNT 1 כלל 2,539 מבוגרים עם השמנת-יתר (מדד מסת גוף של 30 ק”ג/מ2 ומעלה) או עודף-משקל עם לפחות סיבוך אחת משנית […]

  • יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    בקשישים עם יתר לחץ דם שאינו מטופל עליה של 36% בסיכון למחלת אלצהיימר, בהשוואה לאלו ללא יתר לחץ דם ועליה של 42% בסיכון למחלת אלצהיימר לעומת אלו עם יתר לחץ דם מטופל, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים השלימו מטה-אנליזה להערכת נתונים אודות 31,250 משתתפים בגילאי 60 שנים ומעלה (גיל ממוצע של […]

  • האם מעכבי SGLT-2 מספקים הגנה טובה יותר לכבד ממעכב DPP-4 בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    האם מעכבי SGLT-2 מספקים הגנה טובה יותר לכבד ממעכב DPP-4 בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלת כבד שומני על-רקע הפרעה מטבולית, הסיכון לסיבוכים בכבד דומה עם טיפול בתרופות ממשפחת מעכבי DPP-4 או מעכבי SGLT-2, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עלו דיווחים שהציעו כי מעכבי SGLT-2 עשויים להגן על חולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלת כבד […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה