סטודנטים

טיפול במעכבי SGLT-2 עשוי להגן מפני תמותה מכל-סיבה ומוות לבבי פתאומי בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Eur Heart J Cardiovasc Pharmacother)

מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Heart Journal: Cardiovascular Pharmacotherapy עולה כי טיפול בתרופות ממשפחת מעכבי SGLT-2 (Sodium Glucose Cotransporter) מלווה בשיעורים נמוכים משמעותית של תמותה מכל-סיבה, כאשר תועד גם סיכון מופחת למוות לבבי פתאומי אך הקשר הנ”ל לא היה מובהק סטטיסטית.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למעכבי SGLT-2 עשויות להיות השפעות ישירות על הלב, כולל השפעה על הפעילות האלקטרופיזיולוגית של הלב. כעת הם בחנו את הקשר בין הטיפול בתרופות אלו ובין תמותה מכל-סיבה והסיכון לדום לבבי פתאומי בחולים עם סוכרת מסוג 2.

החוקרים התבססו על נתונים ממאגר UK Clinical Practice Research Datalink, מחקר עוקבה שכלל חולים שהחלו טיפול חדש לסוכרת מינואר 2013 ועד ספטמבר 2020. ניתוח סטטיסטי שימש להערכת הסיכון לדום לבבי פתאומי ותמותה מכל-סיבה תוך השוואת מעכבי SGLT-2 אל מול תרופות אחרות לטיפול בסוכרת.

מדגם המחקר כלל 152,591 חולים ומהנתונים לאחר תקנון לגורמי סיכון נפוצים לדום לבבי פתאומי עלה כי הטיפול במעכבי SGLT-2 לווה בסיכון מופחת לדום לבבי פתאומי, בהשוואה לתרופות קו-טיפול שני או שלישי לאיזון סוכרת, אם כי הקשר לא היה מובהק סטטיסטית (יחס סיכון של 0.62, רווח בר-סמך 95% של 0.38-1.01). יחס הסיכון לתמותה מכל-סיבה על-רקע טיפול במעכבי SGLT-2 בהשוואה לתרופות קו שני או שלישי לטיפול בסוכרת עמד על 0.43 (רווח בר-סמך 95% של 0.39-0.48) ולא היה שונה לפי מין החולה, משך סוכרת או נוכחות מחלה קרדיווסקולארית.

הטיפול במעכבי SGLT-2 נותר קשור עם סיכון מופחת לתמותה מכל-סיבה בחולים ללא טיפול נלווה באינסולין (יחס סיכון של 0.59, רווח בר-סמך 95% של 0.50-0.63).

ממצאי המחקר מעידים כי טיפול במעכבי SGLT-2 מלווה בסיכון מופחת לתמותה מכל-סיבה בחולים עם סוכרת מסוג 2. הקשר בין הטיפול התרופתי בין הסיכון למוות לבבי פתאומי לא היה מובהק סטטיסטית.

 

Eur Heart J Cardiovasc Pharmacother. 2022 Jul 27

 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אחד מכל עשרה חולים הסובל מכאב כרוני עלול לפתח הפרעת שימוש באופיואידים (Addiction)

    אחד מכל עשרה חולים הסובל מכאב כרוני עלול לפתח הפרעת שימוש באופיואידים (Addiction)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Addiction עולה כי קרוב ל-10% מהחולים עם כאב כרוני תחת טיפול באופיואידים עלול לפתח הפרעת שימוש באופיואידים, כאשר ב-30% ישנם סימנים ותסמינים של תלות, ממצאים המדגישים את החשיבות של ניטור אחר מטופלים אלו וגישות חליפיות לטיפול בכאב. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שכללה נתונים ממאגר MEDLINE, Embase ו-PsycINFO לזיהוי מחקרים […]

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול קו-ראשון במשלב Lazertinib עם Amivantamab כנגד NSCLC (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול קו-ראשון במשלב Lazertinib עם Amivantamab כנגד NSCLC (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי א(Food and Drug Administration) אישר את משלב Lazertinib עם Amivantamab כקו-טיפול ראשון במבוגרים עם סרטן ריאות מתקדם-מקומית או גרורתי מסוג NSCLC (או Non Small Cell Lung Cancer) עם מוטציות EGFR מוכחות בבדיקה המאושרת ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי. מדובר באישור הראשון של Lazertinib. הטיפול ב- Amivantamab אושר לראשונה ע”י מנהל המזון […]

  • טיפול בסטרואידים במינון נמוך מפחית את הסיכון לגלאוקומה בילדים (Acta Ophthalmologica)

    טיפול בסטרואידים במינון נמוך מפחית את הסיכון לגלאוקומה בילדים (Acta Ophthalmologica)

    טיפול בגלוקוקורטיקואידים במינון נמוך לאחר ניתוח קטרקט מפחית את הסיכון לגלאוקומה משנית בילדים עם מקטע אקסיאלי ארוך יותר לאורך חמש שנים, בהשוואה לטיפול בגלוקוקורטיקואידים במינון גבוה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Acta Ophthalmlogica. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין מינון גלוקוקורטיקואידים לאחר-ניתוח ובין התפתחות גלאוקומה משנית לאחר ניתוח קטרקט בילדים. […]

  • מהיסוס לחיסון: התמודדות עם היסוס להתחסן (Pharmacy Times)

    מהיסוס לחיסון: התמודדות עם היסוס להתחסן (Pharmacy Times)

    כדי להתכונן למגפה ויראלית נוספת, על הרוקחים להיות מוכנים להתמודד עם היסוס להתחסן, כך עולה ממאמר על תפקיד הרוקחים בהתמודדות עם חשש להתחסן שפורסם ב- Pharmacy Times. יהונתן ניסן משתף את המאמר בהמלצתו של פרופ’ אייל שוורצברג.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה