סטודנטים

הערכת שיעורי ההישרדות עם התקני ICD למניעה ראשונית (JAMA)

מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of the American Medical Association עולה כי שיעורי ההישרדות עם התקני ICD (Implantable Cardioverter Defibrillator) פחות או יותר דומים בחולים בשני מחקרים להערכת מניעה ראשונית, כפי שהיה במאגר שבחן את התוצאות בתנאי העולם האמיתי.

הסקירה של חולים ממאגר National Cardiovascular Data Registry להערכת התקני ICD בחנה את התועלת של הטיפול כמניעה ראשונית: האם ניתן להכליל את התוצאות הקליניות של התקני ICD למצב בפועל, כאשר מטפלים בחולים שהם לרוב מבוגרים וחולים יותר.

נראה כי התשובה חיובית, לפחות בנוגע לתוצאות שעלו משני מחקרים שסייעו בביסוס מקומו של ICD במניעה ראשונית, מחקר MADIT 2 ו-SCD-HeFT. חשוב מכך, החוקרים מצאו כי התוצאות היו דומות כאשר נבחנו רק חולים בגילאי 65 ומעלה.

החוקרים מסבירים כי ידוע היטב כי חולים במחקרים קליניים מצויים תחת ניטור הדוק מאוד. כמו כן, בחירת הרופאים וספקים אחרים הלוקחים חלק במחקרים קליניים לא נעשית באקראי. באופן כללי, רופאים אלו מנוסים ומיומנים יותר, כך שהתוצאות במחקרים קליניים עשויות להיות טובות יותר. וטענה זו שימשה במשך זמן רב כבסיס לתוצאות הטובות יותר במחקרים קליניים, בהשוואה למצב בפועל.

עם זאת, מהמחקר עולה כי למרות שרמת הטיפול והניטור אינה טובה כמו במחקרים קליניים, עדיין ניתן לצפות לתועלת הישרדותית להתקני ICD.

במחקר MADIT 2 חולקו באקראי 1232 חולים עם מקטע פליטה של חדר שמאל של 30% ומטה לאחר למעלה מארבעים ימים מאירוע לבבי, לקבוצה בה הושתלו התקני ICD , בנוסף לטיפול תרופתי אופטימאלי, וקבוצת חולים שקיבלה טיפול תרופתי בלבד; הטיפול בהתקנים הפחית את שיעורי התמותה ב-31% במהלך ממוצע של 20 חושדים. במחקר SCD-HeFT, 2521 חולים עם אי-ספיקת לב בדרגת NYHA של 2-3 ומקטע פליטה של חדר שמאל של 35% ומטה חולקו באקראי באופן דומה, עם ירידה של 23% בשעורי התמותה במהלך חציון של 45 חודשים. החוקרים משני המחקרים הם בין הכותבים של המאמר הנוכחי.

החוקרים השוו בין 2464 חולים עם התקן ICD שהותאמו לחולים ממחקר MADIT 2 ו-3352 חולים במאגר עם חולים תואמים ממחקר SCD-HeFT.

מהתוצאות עולה כי אין הבדלים משמעותיים בשיעורי ההישרדות המתוקנים בין חולים במחקרים קליניים ובמאגרי המידע לאחר התקני ICD, בין אם בניתוח להערכת הנתונים ממחקר MADIT 2 או ממחקר SCD-HeFT.

בניתוח משני, החוקרים מצאו כי בחולים במאגרי הנתונים חלה ירידה משמעותית בשיעורי התמותה בהשוואה לחולים בשני המחקרים, כאשר נבחנו בנפרד, עם חלוקה לטיפול תרופתי.

החוקרים טוענים כי שני המחקרים יחדיו מדגישים כי התקני ICD מביאים לשיפור שיעורי ההישרדות כאשר החולים עונים על ההנחיות מבוססות-ראיות. למרות שידוע כי לא נעשה שימוש מספק בהתקני ICD בחולים אלו, הם מקווים כי תוצאות המחקרים יביאו לשינוי זה.

JAMA 2013; 309:55-62

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • מה בין מספר בני המשפחה ואחזקת כלב ובין הסיכון למחלת קרוהן? (Clin Gastroenterol Hepatol)

    מה בין מספר בני המשפחה ואחזקת כלב ובין הסיכון למחלת קרוהן? (Clin Gastroenterol Hepatol)

    בקרב אלו המתגוררים עם לפחות שני בני משפחה אחרים במהלך השנה הראשונה לחייהם ומחזיקים בכלב במהלך תקופת הילדות ייתכן סיכון מופחת להתפתחות מחלת קרוהן, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי גורמים סביבתיים, דוגמת עישון, משפחה גדולה, סביבה עירונית וחשיפה לחיות מחמד, נקשרו עם הסיכון […]

  • יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    בקשישים עם יתר לחץ דם שאינו מטופל עליה של 36% בסיכון למחלת אלצהיימר, בהשוואה לאלו ללא יתר לחץ דם ועליה של 42% בסיכון למחלת אלצהיימר לעומת אלו עם יתר לחץ דם מטופל, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים השלימו מטה-אנליזה להערכת נתונים אודות 31,250 משתתפים בגילאי 60 שנים ומעלה (גיל ממוצע של […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה