סטודנטים

הערכת ההשפעה של טיפול בתרופות ממשפחת PPI על צפיפות המינראלים של העצם (Am J Gastroenterol)

במטופלים בתרופות ממשפחת PPI (Proton Pump Inhibitor) מדדי צפיפות המינראלים של העצם היו נמוכים יותר בהשוואה לנבדקים שלא נטלו תרופות אלו, אך במחקר בנושא לא זוהה קשר משמעותי בין טיפול בתרופות אלו במשך עשר שנים ובין האצת אובדן צפיפות המינראלים של העצם.

החוקרים מסבירים כי תרופות ממשפחת PPI זוהו כגורם סיכון לשברי ירך וחוליות. אין עדויות רבות התומכות בקשר בין טיפול ב-PPI ובין אוסטיאופורוזיס.

החוקרים התבססו על נתוני Canadian Multicentre Osteoporosis Study, שכלל מדגם מבוסס-אוכלוסיה של קנדים שעברו בדיקות צפיפות עצם בצוואר הירך, בכלל הירך ובעמוד השדרה המותני (L1-L4) בתחילת המחקר, ושוב לאחר 5 ו-10 שנים. המשתתפים דיווחו גם על הטיפול התרופתי וחשיפה לגורמי סיכון לאוסטיאופורוזיס ושברים. ניתוח סטטיסטי שימש להערכת הקשר בין חשיפה ל-PPI ובין צפיפות המינראלים של העצם בתחילת המחקר והשינוי במדדי צפיפות העצם לאחר חמש שנים ועשר שנים.

בסך הכול נכללו בסקירה 8,340 משתתפים, כאשר 4,512 (55%) עברו בדיקות צפיפות מינראלים של העצם לאחר עשר שנים. לאחר תקנון לערפלנים אפשריים, זוהה קשר בין טיפול בתרופות ממשפחת PPI ובין צפיפות עצם נמוכה משמעותית בצוואר הירך ובכלל הירך. לא זוהה קשר בין טיפול בתרופות ממשפחת PPI ובין האצה משמעותית של אובדן צפיפות העצם באתרים שנבחנו לאחר חמש ועשר שנות מעקב.

החוקרים כותבים כי חוסר העקביות של הממצאים והקשר בין טיפול בתרופות ממשפחת PPI ובין צפיפות המינראלים של העצם מחייבת מעקב ומחקר נוסף.

Am J Gastroenterol. 2012;7(9):1361-1369

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה