סטודנטים

האם תוספי תזונה יכולים למנוע הופעה של דרמטיטיס אטופית בילדים? (JAMA Dermatology)

האם תוספי תזונה יכולים למנוע הופעה של דרמטיטיס אטופית בילדים? קבוצת חוקרים ניסתה לזהות האם לפרוביוטיקה, פרהביוטיקה, או לתוספי חומצות שומן יש יכולת למנוע את ההתפתחות של דרמטיטיס אטופית (Atopic Dermatitis, AD) או להוריד את חומרת ההתפרצות של AD בתינוקות וילדים מתחת לגיל 3. נראה שלפחות לחלק מן התוספים האלה השפעה יעילה למדי במניעה.

החוקרים בדקו  מספר מאגרי מידע למחקרים מבוקרים. למחקר נבחרו 21 מחקרים מבוקרים ואקראיים, חלקם מחקרי עוקבה, שבדקו את ההשפעה של תוספים תזונתיים במניעה או שיפור במצב של דרמטיטיס אטופית בקרב ילדים בני 3 או צעירים יותר. בין 21 המחקרים נכללו קרוב ל-7000 מטופלים שקיבלו תוספים, ביניהם תינוקות או אמהות בהריון או מניקות. למעלה מ-4000 משתתפים (ביניהם גם כן נשים בהריון או מניקות) שימשו כקבוצת בקרה.

תוספי תזונה הוכחו כשיטה יעילה במניעהשל AD ב-11 מ-17 מחקרים, או כשיטה טובה להורדת חומרת ההתפרצות של המחלה (ב-5 מתוך 6 מחקרים). את התוצאות הטובות ביותר מבין המחקרים השיגו נשים ותינוקות שנטלו פרוביוטיקה, שמנעה התפתחות של AD או הקלה את חומרתה, ובמיוחד Lactobacillus rhamnosus GG, שנראה יעיל למניעה בטווח הארוך של AD. חומצה גמא-לינולאית היתה יעילה בהורדת חומרת ההתפרצות של AD. תוספים מסוג פרהביוטיקה וכן שמן זרעי דומדמניות שחורות (Black currant), קומבינציה של חומצה גמא-לינולאית ואומגה 3, היו יעילים בהפחתת ההתפתחות של AD.

החוקרים מסכמים כי תוספי מזון מסוגים שונים יעילים במניעה של התפתחות של דרמטיטיס אטופית או בהורדת חומרת ההתפרצות של המחלה וכי יש צורך להמשיך ולחקור את מנגוני הפעולה של תוספים אלה במניעת המחלה.

למחקר ב- JAMA Dermatology

Arch Dermatol. 2012;():1-6

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה