סטודנטים

טיפול הולם במחלת עורקים היקפית מפחיתה סיבוכים וסקולאריים (Circ Cardiovasc Interv)

כמחצית מהחולים הפונים לרה-וסקולריזציה אלקטיבית בשל מחלת עורקים היקפית הפוגעת באיכות החיים, אינם זוכים לטיפול הרפואי האופטימאלי ו/או השינויים המומלצים באורחות החיים, דוגמת הפסקת עישון, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Circulation: Cardiovascular Interventions.

מהמחקר עולה עוד כי בחולים הנוטלים אספירין וסטטינים לפני ההתערבות נרשמה ירידה גדולה יותר בסיכון לפרוצדורת רה-וסקולריזציה נוספת בתוך שישה חודשים.

לדברי החוקרים, נראה כי אספירין וסטטינים לפני הפרוצדורה, כמו גם הפסקת עישון, מתורגמים לתוצאות וסקולאריות טובות יותר בטווח הזמן הבינוני.

במסגרת המחקר נאספו החוקרים נתונים ממאגר Blue Cross Blue Shield of Michigan Cardiovascular Consortium Peripheral Vascular Interventions וזיהו 1357חולים עם צליעה שעברו רה-וסקולריזציה היקפית בין 2007-2009.

לפני ההתערבות, 85% מהמשתתפים נטלו אספירין, 76% נטלו סטטינים, 65% לא עישנו ו-47% הקפידו על כל שלוש ההמלצות הללו. לא זוהו הבדלים באירועים הקרדיווסקולאריים בין אלו שנטלו אספירין וסטטינים בעת האשפוז ואלו שלא נטלו טיפול זה.

עם זאת, מניתוח הנתונים עלה כי הסיכוי לסיבוכים וסקולאריים (התערבות היקפית חוזרת, קטיעה או ניתוח להצלת גפה) בתוך שישה חודשים, ירד בלמעלה ממחצית בחולים שטופלו באספירין וסטטינים לפני הפרוצדורה, בהשוואה לאלו שלא נטלו אף אחת מהתרופות הללו (יחס סיכויים של 0.45).

החוקרים כותבים כי הם הוכיחו כי בחולים הפונים להתערבות פולשנית אלקטיבית בשל מחלת עורקים היקפית, הפוגעת באיכות החיים, לעיתים קרובות אינם מקבלים את המרכיבים הבסיסיים של הטיפול הרפואי.

עוד הם מצאו כי מתן מרשם לטיפול תרופתי למניעה שניונית במסגרת בית החולים הביא לשיפור בהיענות ארוכת הטווח בחולים עם מחלת עורקים כלילית, ולמרות שהושקעו מאמצים רבים בשיפור אימוץ ההנחיות המומלצות בחולים עם אוטם לבבי ואי-ספיקת לב, כיום אין תוכניות דומות לטיפול בחולים עם מחלת עורקים היקפית.

Circ Cardiovasc Interv 2012

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    בקשישים עם יתר לחץ דם שאינו מטופל עליה של 36% בסיכון למחלת אלצהיימר, בהשוואה לאלו ללא יתר לחץ דם ועליה של 42% בסיכון למחלת אלצהיימר לעומת אלו עם יתר לחץ דם מטופל, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים השלימו מטה-אנליזה להערכת נתונים אודות 31,250 משתתפים בגילאי 60 שנים ומעלה (גיל ממוצע של […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

  • קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר יותר במנוחה, גם בטווח התקין, מלווה בסיכון מוגבר לתמותה ואירועים קרדיווסקולאריים בחולים עם מחלת כליות כרונית שאינם תחת טיפולי דיאליזה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קצב לב מהיר במנוחה הינו גורם סיכון בלתי-תלוי לתמותה מכל-סיבה ואירועים קרדיווסקולאריים באוכלוסייה הכללית; עם זאת, הקורלציה […]

  • גורמי סיכון לאירוע מוחי בחולים לאחר תיקון מסתם מיטראלי בצנתור (Am J Cardiol)

    גורמי סיכון לאירוע מוחי בחולים לאחר תיקון מסתם מיטראלי בצנתור (Am J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Cardiology עולה כי בחולים שהופנו לניתוח תיקון מסתם מיטראלי קצה לקצה בצנתור עם MitraClip שיעורים נמוכים של אירוע מוחי, כאשר סיבוך זה מופיע לרוב לאחר השחרור ותוארו בעיקר בחולים עם פרפור פרוזדורים, הפרעה בתפקוד כלייתי, או מדד CHA2DS2-VASc גבוה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות פרופיל […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה