סטודנטים

התועלת של טיפול לילי במשתנים בחולים עם יתר לחץ דם (Ther Adv in Drug Safe)

מתוצאות מחקר חדש עולה כי למרות שהטיפול במשתנים הביא לירידה דומה בלחץ הדם ובמדדים הלבביים על-רקע יתר לחץ דם, באלו שנטלו את הטיפול בלילה תועדו ערכים טובים יותר.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי טיפול כרונותרפי בשעות הלילה בתרופות להפחתת לחץ דם הביא לאיזון טוב יותר של לחץ הדם ולהגנה מפני תחלואה ותמותה על-רקע מחלות לב וכלי דם. עד כה, תופעה זו הוכחה עבור מספר משפחות תרופות, למעט תיאזידים. לאור התגובה הייחודית של לחץ הדם לטיפול בתיאזידים בחולים ממוצא אפריקאי-אמריקאי, החוקרים ביקשו לבחון אם טיפול כרונותרפי בשעות הלילה בתיאזידים מביא לאיזון טוב יותר, כפי שכבר הוכח עם משפחות תרופות אחרות.

החוקרים ערכו תת-ניתוח של מחקר כרונתרפי גדול עם תרופות להורדת לחץ דם באפריקאים מניגריה. החוקרים התמקדו בתת-אוכלוסיה זו של חולים שמחלתם הייתה מאוזנת לאחר 12 שבועות טיפול מונותרפי בתיאזידים. החוקרים בחנו את ההבדלים בין אלו שטופלו בלילה ואלו שטופלו בבוקר.

שתי הקבוצות היו דומות בכל המדדים בתחילת המחקר. לאחר 12 שבועות טיפול מונותרפי, בחולים שטופלו בתרופות בלילה לחץ הדם הסיסטולי והדיאסטולי היה נמוך יותר, אם כי איזון לחץ דם הושג הן עם טיפול בשעות הבוקר והן עם טיפול בשעות הלילה. כמו כן, חלה נסיגה גדולה יותר בדופן החדר השמאלי והמחיצה וכן במסת החדר השמאלי עם טיפול בשעות הלילה.

לאור ממצאי המחקר החוקרים כותבים כי ניתן להמליץ על נטילת משתנים לפני השינה, בדומה לטיפולים אחרים המותאמים לשעון הביולוגי. הם קוראים לבחון את ההשפעה של הטיפול הלילי על שיעורי התחלואה והתמותה על-רקע יתר לחץ דם.

Ther Adv in Drug Safe. 2012;3(6):273-278

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אחד מכל עשרה חולים הסובל מכאב כרוני עלול לפתח הפרעת שימוש באופיואידים (Addiction)

    אחד מכל עשרה חולים הסובל מכאב כרוני עלול לפתח הפרעת שימוש באופיואידים (Addiction)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Addiction עולה כי קרוב ל-10% מהחולים עם כאב כרוני תחת טיפול באופיואידים עלול לפתח הפרעת שימוש באופיואידים, כאשר ב-30% ישנם סימנים ותסמינים של תלות, ממצאים המדגישים את החשיבות של ניטור אחר מטופלים אלו וגישות חליפיות לטיפול בכאב. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שכללה נתונים ממאגר MEDLINE, Embase ו-PsycINFO לזיהוי מחקרים […]

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול קו-ראשון במשלב Lazertinib עם Amivantamab כנגד NSCLC (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול קו-ראשון במשלב Lazertinib עם Amivantamab כנגד NSCLC (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי א(Food and Drug Administration) אישר את משלב Lazertinib עם Amivantamab כקו-טיפול ראשון במבוגרים עם סרטן ריאות מתקדם-מקומית או גרורתי מסוג NSCLC (או Non Small Cell Lung Cancer) עם מוטציות EGFR מוכחות בבדיקה המאושרת ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי. מדובר באישור הראשון של Lazertinib. הטיפול ב- Amivantamab אושר לראשונה ע”י מנהל המזון […]

  • טיפול בסטרואידים במינון נמוך מפחית את הסיכון לגלאוקומה בילדים (Acta Ophthalmologica)

    טיפול בסטרואידים במינון נמוך מפחית את הסיכון לגלאוקומה בילדים (Acta Ophthalmologica)

    טיפול בגלוקוקורטיקואידים במינון נמוך לאחר ניתוח קטרקט מפחית את הסיכון לגלאוקומה משנית בילדים עם מקטע אקסיאלי ארוך יותר לאורך חמש שנים, בהשוואה לטיפול בגלוקוקורטיקואידים במינון גבוה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Acta Ophthalmlogica. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין מינון גלוקוקורטיקואידים לאחר-ניתוח ובין התפתחות גלאוקומה משנית לאחר ניתוח קטרקט בילדים. […]

  • מהיסוס לחיסון: התמודדות עם היסוס להתחסן (Pharmacy Times)

    מהיסוס לחיסון: התמודדות עם היסוס להתחסן (Pharmacy Times)

    כדי להתכונן למגפה ויראלית נוספת, על הרוקחים להיות מוכנים להתמודד עם היסוס להתחסן, כך עולה ממאמר על תפקיד הרוקחים בהתמודדות עם חשש להתחסן שפורסם ב- Pharmacy Times. יהונתן ניסן משתף את המאמר בהמלצתו של פרופ’ אייל שוורצברג.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה