סטודנטים

דיאטה ים תיכונית מורידה את הסיכוי לסבול מהתקפי לב חוזרים (theheart.org)

מאת מערכת e-Med

דיאטה בסגנון ים תיכוני בריאה ללב, ומורידה את הסיכון של מטופלים לסבול מאירועים לבביים חוזרים, במטופלים עם מחלות לב ו/או סוכרת.

ממצאי המחקר הראו כי דיאטה ידידותית ללב, כזו העשירה בפירות, ירקות, אגוזים, דגנים מלאים ודגים, מורידה בצורה משמעותית את הסיכון להתקף לב שני, שבץ ומוות.

תזונה שהתבססה על דיאטה כזו הורידה את הסיכון לתמותה ממחלות לב ב-35%, להתקף לב שני ב-14%, לשבץ ב-19% ולאי ספיקת לב ב-28 אחוזים, בהשוואה לנבדקים שניזונו מדיאטה דלה במרכיבים אלה.

לדיאטה היה אפקט מונע משמעותי במטופלים שנוטלים תרופות למחלות לב. החוקרים מעודדים את הרופאים המטפלים להדגיש את חשיבות השמירה על דיאטה נכונה כאמצעי מניעה לכל דבר מפני הישנות המחלה.

החוקרים העריכו את הדיאטה של למעלה מ-30,000 נבדקים ונבדקות שגילם הממוצע היה 67 (המשתתפים חולקו באופן רנדומלי לשתי קבוצות מחקר מקבילות וכפולות סמיות שבדקו את השפעה של תרופות להורדת לחץ דם).

איכות ההתזונה של הנבדקים נבדקה בתחילת המחקר, באמצעות שאלון שסקר את הרגלי האכילה שלהם בשנה האחרונה. דיאטה בריאה נחשבה כזו שבה הנבדקים צרכו הרבה פירות וירקות, דגנים מלאים ואגוזים וכן דגים, בהשוואה לצריכה גבוהה של בשר וביצים.

החוקרים בדקו את הקשר שבין איכות התזונה לבין התוצאה האפשרית של מוות ממחלות לב, שבץ, התקף לב או אי ספיקת לב. הסיכון למוות ממחלות לב היה נמוך בצורה משמעותית בקבוצה ששמרה על הדיאטה האיכותית ביותר. האפקט המגן של תזונה ידידותית ללב נשמר, ללא קשר לתרופות שנטלו הנבדקים.

לסיכום, ממצאי המחקר מראים כי דיאטה עשירה בפירות, ירקות, אגוזים, דגנים מלאים ודגים מורידה את הסיכוי להתקף לב שני, שבץ או מוות. לדיאטה השפעה מגנה ומתמשכת גם במטופלים שנוטלים תרופות למחלות לב. החוקרים מעודדים את הרופאים המטפלים להדגיש בפני מטופליהם את חשיבות השמירה על דיאטה נכונה כאמצעי מניעה מפני הישנות המחלה.

לידיעה ב-The Heart.org

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    בקשישים עם יתר לחץ דם שאינו מטופל עליה של 36% בסיכון למחלת אלצהיימר, בהשוואה לאלו ללא יתר לחץ דם ועליה של 42% בסיכון למחלת אלצהיימר לעומת אלו עם יתר לחץ דם מטופל, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים השלימו מטה-אנליזה להערכת נתונים אודות 31,250 משתתפים בגילאי 60 שנים ומעלה (גיל ממוצע של […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

  • קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר יותר במנוחה, גם בטווח התקין, מלווה בסיכון מוגבר לתמותה ואירועים קרדיווסקולאריים בחולים עם מחלת כליות כרונית שאינם תחת טיפולי דיאליזה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קצב לב מהיר במנוחה הינו גורם סיכון בלתי-תלוי לתמותה מכל-סיבה ואירועים קרדיווסקולאריים באוכלוסייה הכללית; עם זאת, הקורלציה […]

  • גורמי סיכון לאירוע מוחי בחולים לאחר תיקון מסתם מיטראלי בצנתור (Am J Cardiol)

    גורמי סיכון לאירוע מוחי בחולים לאחר תיקון מסתם מיטראלי בצנתור (Am J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Cardiology עולה כי בחולים שהופנו לניתוח תיקון מסתם מיטראלי קצה לקצה בצנתור עם MitraClip שיעורים נמוכים של אירוע מוחי, כאשר סיבוך זה מופיע לרוב לאחר השחרור ותוארו בעיקר בחולים עם פרפור פרוזדורים, הפרעה בתפקוד כלייתי, או מדד CHA2DS2-VASc גבוה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות פרופיל […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה