סטודנטים

איגוד הפסיכיאטרים האמריקאי העניק את אישורו ל-DSM-5 (מתוך הודעת ה-APA)

הקריטריונים האבחנתיים הסופיים של המהדורה החמישית של ה-DSM (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders) אושרו ע”י ה-APA (American Psychiatric Association).

בהצהרה שפורסמה מטעם האיגוד, נמסר כי חבר הנאמנים הודיע על אישור סדרת הקריטריונים. האישור מהווה הצבעת אמון ב-DSM-5.

ברקע מסבירים המומחים כי ה-DSM-5 פותח בעזרת מיטב המומחים בתחום וסקירה מקיפה של הספרות הרפואית ומחקרים מקוריים, עם בניית המדריך במטרה לייצג בצורה הטובה ביותר את הנתונים המדעיים העדכניים.

לפי ה-APA, המהדורה האחרונה תכלול מספר הפרעות פסיכיאטריות הדומה למספר ההפרעות שפורסמו במהדורה DSM-IV.

בהודעת האיגוד נמסר כי המהדורה העדכנית של המדריך תכלול הבנייה מחדש של 20 הפרקים, בהתאם לקשר הנראה בין הפרעה אחת לשנייה, כפי שבא לידי ביטוי בדמיון בנטייה להפרעות ובמאפייני התסמינים.

המדריך החדש לא יכלול את המערכת המולטי-אקסיאלית הנוכחית, לטובת תיעוד לא-אקסיאלי של האבחנות, שישלב את הצירים שהיו מוכרים קודם לכן כציר I, II ו-III, עם גורמים פסיכו-סוציאליים וקונטקסטואליים ומוגבלות.

הקריטריונים להפרעות מהספקטרום של אוטיזם ישולבו עתה במספר אבחנות מ-DSM 4, כולל Autistic Disorder, Asperger’s Disorder, Childhood Disintegrative Disorder ו-Pervasive Developmental Disorder, לתוך אבחנה של Autism Spectrum Disorder ב-DSM-5, במטרה לסייע באבחנה מדויקת ועקבית יותר של ילדים עם אוטיזם.

הפרעת אכילה מסוג Binge Eating תעבור מנספח B של DSM-4: Criteria Sets and Axes Proveded for Further Study לחלק השני ב-DSM-5. השינוי נועד לייצג טוב יותר את התסמינים וההתנהגויות של חולים עם הפרעות אלו.

הפרעות בבקרת מצב רוח ייכללו ב-DSM-5 לאבחנה של ילדים עם אי-שקט ממושך ואירועים חוזרים של התפרצויות, שלוש פעמים בשבוע ומעלה, למשך למעלה משנה. האבחנה נועדה להתייחס לחשש בנוגע לאבחנת-יתר וטיפול-יתר בהפרעה דו-קוטבית בילדים.

Excoriation, המוכרת גם כ-Skin Picking Disorder, היא חדשה ב-DSM-5 ותיכלל בפרק העוסק בהפרעה טורדנית-כפייתית והפרעות נלוות.

הפרעת אגירה (Hoarding) היא גם חדשה ב-DSM-5. לפי ה-APA, הוספתה ל-DSM נתמכת בעדויות מדעיות באשר להפרעה זו. ההפרעה תסייע באפיון חולים עם קשיים ממושכים בסילוק או פרידה מחפצים, ללא קשר לערכם האמיתי. ההתנהגותי לרוב מלווה בהשפעה מזיקה רגשית, גופנית, חברתית, כלכלית ואף חוקית הן עבור החולה והן עבור בני משפחתו.

הקריטריונים להפרעה פדופילית נותרו ללא שינוי מ-DSM-4, אך שם ההפרעה יעודכן מפדופיליה להפרעות פדופילית.

הפרעת דחק בתר-חבלתית תיכלל בפרק חדש ב-DSM-5 בנושא Trauma and Stressor Related Disorder. מדריך DSM-5 מעניק תשומת לב רבה יותר לתסמינים התנהגותיים המלווים PTSD ומציעה ארבעה צברים אבחנתיים נפרדים במקום שלושה.

המדריך החדש יבחין בין ההבדלים בין צער ודיכאון ויכיר באבל כגורם דחק פסיכוסוציאלי חמור, העשוי להקדים אירוע דיכאון מג’ורי המתחיל זמן קצר לאחר אובדן אדם אהוב.

המדריך החדש ירחיב את הקריטריונים להפרעות למידה, במטרה לייצג הפרעות נפרדות הפוגעות ברכישת שפה והשימוש בשפת דיבור, קריאה, כתיבה או מתמטיקה.

לסיום, ה-DSM-5 ישלב קטגוריות של התמכרות ותלות בחומרים. מה-APA נמסר כי הקריטריונים הקודמים להפרעות שימוש בחומרים דרשו רק תסמין אחד בעוד שבמדריך החדש הפרעה קלה דורשת 2-3 תסמינים.

מתוך הודעת ה-APA

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אחד מכל עשרה חולים הסובל מכאב כרוני עלול לפתח הפרעת שימוש באופיואידים (Addiction)

    אחד מכל עשרה חולים הסובל מכאב כרוני עלול לפתח הפרעת שימוש באופיואידים (Addiction)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Addiction עולה כי קרוב ל-10% מהחולים עם כאב כרוני תחת טיפול באופיואידים עלול לפתח הפרעת שימוש באופיואידים, כאשר ב-30% ישנם סימנים ותסמינים של תלות, ממצאים המדגישים את החשיבות של ניטור אחר מטופלים אלו וגישות חליפיות לטיפול בכאב. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שכללה נתונים ממאגר MEDLINE, Embase ו-PsycINFO לזיהוי מחקרים […]

  • האם מתן תוך-תקאלי של מורפין עלול להביא לעליה בסיכון לסיבוכים לאחר-ניתוח? (Br J Anaesthesia)

    האם מתן תוך-תקאלי של מורפין עלול להביא לעליה בסיכון לסיבוכים לאחר-ניתוח? (Br J Anaesthesia)

    מתן מורפין תוך-תקאלי במהלך ניתוח או לידה מלווה בעליה משמעותית בסיכון לבחילות והקאות לאחר-ניתוח, גרד ואצירת שתן, כך עולה מתוצאות מטה-אנליזה חדשה שפורסמו בכתב העת British Journal of Anaesthesia. החוקרים בחנו את הנתונים מ-168 מחקרים שכללו 9,917 משתתפים שעברו ניתוחים שונים או לידה תחת הרדמה כללית או ספינאלית. הם ערכו השוואה בין חולים שקיבלו מורפין […]

  • מה בין מספר בני המשפחה ואחזקת כלב ובין הסיכון למחלת קרוהן? (Clin Gastroenterol Hepatol)

    מה בין מספר בני המשפחה ואחזקת כלב ובין הסיכון למחלת קרוהן? (Clin Gastroenterol Hepatol)

    בקרב אלו המתגוררים עם לפחות שני בני משפחה אחרים במהלך השנה הראשונה לחייהם ומחזיקים בכלב במהלך תקופת הילדות ייתכן סיכון מופחת להתפתחות מחלת קרוהן, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי גורמים סביבתיים, דוגמת עישון, משפחה גדולה, סביבה עירונית וחשיפה לחיות מחמד, נקשרו עם הסיכון […]

  • יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    בקשישים עם יתר לחץ דם שאינו מטופל עליה של 36% בסיכון למחלת אלצהיימר, בהשוואה לאלו ללא יתר לחץ דם ועליה של 42% בסיכון למחלת אלצהיימר לעומת אלו עם יתר לחץ דם מטופל, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים השלימו מטה-אנליזה להערכת נתונים אודות 31,250 משתתפים בגילאי 60 שנים ומעלה (גיל ממוצע של […]

  • האם טיפול הורמונאלי כנגד סרטן שד עשוי להפחית את הסיכון לדמנציה? (JAMA Netw Open)

    האם טיפול הורמונאלי כנגד סרטן שד עשוי להפחית את הסיכון לדמנציה? (JAMA Netw Open)

    בנשים עם סרטן שד שקיבלו טיפול הורמונאלי תועד סיכון מופחת לאבחנה של מחלת אלצהיימר ודמנציה, כך עולה מתוצאות מחקר עוקבה רטרוספקטיבי שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי טיפול הורמונאלי מהווה טיפול מקובל בנשים עם סרטן שד חיובי לקולטנים להורמונים, למרות ההשפעה הקוגניטיבית האפשרית של הטיפול, כולל קשר אפשרי עם מחלת […]

  • חיסוני ילדים מנעו 1.1 מיליון מקרי תמותה בארצות הברית בשלושת העשורים האחרונים (Morb Mortal Wkly Rep)

    חיסוני ילדים מנעו 1.1 מיליון מקרי תמותה בארצות הברית בשלושת העשורים האחרונים (Morb Mortal Wkly Rep)

    מנתונים חדשים שפרסם המרכז לבקרת מחלות ומניעתן (Centers for Disease Control and Prevention) עולה כי בין השנים 1994 עד 2003, תשעה חיסוני שגרה בילדות מנעו למעלה מ-1.1 מיליון מקרי תמותה בארצות הברית. החוקרים בחנו את הנתונים הארציים להערכת התועלת הבריאותית והכלכלית של תשעה חיסונים שנכללו בתכנית החיסונים לילדים של המרכז לבקרת מחלות ומניעתן (CDC’s Vaccines […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Vorasidenib לטיפול בגליומה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Vorasidenib לטיפול בגליומה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) לטיפול במקרים מסוימים של גליומה דיפוזית עם מוטציות IDH (או Isocitrate Dehydrogenase) ומדובר בטיפול הממוקד הראשון שאושר לטיפול בסוג זה של גידולים מוחיים. באופן ספציפי, הטיפול הפומי מכוון כנגד IDH1 ו-IDH2 ומאושר לטיפול לאחר ניתוח במבוגרים וילדים בגילאי 12 שנים ומעלה עם אוליגודנדרוגליומה או אסטרוציטומה בדרגה 2 […]

  • טיפול בבנזודיאזפינים כנגד אינסומניה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (Eur J Prev Cardiol)

    טיפול בבנזודיאזפינים כנגד אינסומניה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (Eur J Prev Cardiol)

    טיפול בתרופות ממשפחת בנזודיאזפינים מלווה בסיכון מוגבר למחלת לב כלילית, אי-ספיקת לב ותמותה עקב מחלות לב וכלי דם בקרב חולים עם אינסומניה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת European Journal of Preventive Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בעבר הוכח כי סוגים מסוימים של תרופות היפנוטיות, כולל בנזודיאזפינים ותכשירים שאינם בנזודיאזפינים (Z-Drugs), עלולים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה