סטודנטים

ההשפעה של Eplerenone על שיעור האשפוזים עקב אי-ספיקת לב (Circulation)

מתוצאות מחקר EMPHASIS-HF, שפורסמו בכתב העת Circulation, עולה כי הטיפול ב- Eplerenone (אינספרה) מפחית את הסיכון לאשפוזים בשל אי-ספיקת לב בחולים עם אי-ספיקת לב ותסמינים קלים, בהיקף משמעותי יותר מאשר כאשר בוחנים את השפעת הטיפול עד לאשפוז ראשון בשל אי-ספיקת לב.

החוקרים כותבים כי שיעורי התמותה ושיעור האשפוזים הינם יעדי הסיום העיקריים המשמשים במחקרים קליניים להערכת טיפולים חדשים לאי-ספיקת לב; אלו לרוב משולבים עם תוצאים משולבים דוגמת הזמן עד לאירוע ראשון. עם זאת, חולים עשויים להתאשפז פעמים רבות במהלך מחלתם ויעד סיום זה אינו לוקח בחשבון את הנטל האמיתי של האשפוזים בבתי חולים בשל החמרת אי-ספיקת לב.

במסגרת המחקר, החוקרים התבססו על נתוני מחקר EMPHASIS-HF להערכת Eplerenone אל מול פלסבו, כתוספת לטיפול סטנדרטי בחולים עם אי-ספיקת לב ומדד NYHA של II ומקטע פליטה של 35% ומטה. התוצא העיקרי של המחקר היה מדד משולב שכלל תמותה על-רקע סיבות קרדיווסקולאריות או אשפוזים בשל אי-ספיקת לב תוצאות שפורסמו כבר בעבר. במאמר הנוכחי החוקרים ניתחו את כלל האשפוזים בשל אי-ספיקת לב, ולא רק את האשפוז הראשון, במטרה להבין את מכלול היתרונות של הטיפול.

החוקרים מדווחים כי תועדו סה”כ, 1,985 אשפוזים בבית החולים, מהם 1,328 אשפוזים על-רקע סיבות קרדיווסקולאריות (67%) ו-793 אשפוזים (60%) על-רקע אי-ספיקת לב.

שיעור האשפוזים על-רקע אי-ספיקת לב עמד על 10.70 ל-100 שנות מטופל בקבוצת המטופלים ב- Eplerenone ו-16.99 ל-100 שנות מטופל בקבוצת הפלסבו.

הערכת שיעור האשפוזים המצטבר לאורך הזמן גילתה כי עיקר ההפחתה בסיכון עם Eplerenone הייתה במהלך השנה הראשונה למעקב.

החוקרים זיהו מספר מאפיינים שניבאו את הסיכון לאשפוזים (כולל לדוגמא קצב לב מהיר יותר, מדד מסת גוף נמוך יותר, רמת המוגלובין נמוכה יותר). מודלים סטטיסטיים מתקדמים יותר, שלקחו בחשבון את שיעורי התמותה, הביאו להבדל זניח בממצאים אלו.

לאור הממצאים, החוקרים כותבים כי התייחסות רק לזמן עד לאשפוז הראשון מובילה לתת-הערכה משמעותית של התועלת של Eplerenone על כלל הנטל הקשור באי-ספיקת לב. הם מציינים מספר מגבלות למחקר וקוראים לערוך מחקרים קליניים נוספים בנושא.

Circulation 2012; 126: 2317-2323

לידיעה ב-NELM

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    בקשישים עם יתר לחץ דם שאינו מטופל עליה של 36% בסיכון למחלת אלצהיימר, בהשוואה לאלו ללא יתר לחץ דם ועליה של 42% בסיכון למחלת אלצהיימר לעומת אלו עם יתר לחץ דם מטופל, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים השלימו מטה-אנליזה להערכת נתונים אודות 31,250 משתתפים בגילאי 60 שנים ומעלה (גיל ממוצע של […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

  • קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר יותר במנוחה, גם בטווח התקין, מלווה בסיכון מוגבר לתמותה ואירועים קרדיווסקולאריים בחולים עם מחלת כליות כרונית שאינם תחת טיפולי דיאליזה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קצב לב מהיר במנוחה הינו גורם סיכון בלתי-תלוי לתמותה מכל-סיבה ואירועים קרדיווסקולאריים באוכלוסייה הכללית; עם זאת, הקורלציה […]

  • גורמי סיכון לאירוע מוחי בחולים לאחר תיקון מסתם מיטראלי בצנתור (Am J Cardiol)

    גורמי סיכון לאירוע מוחי בחולים לאחר תיקון מסתם מיטראלי בצנתור (Am J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Cardiology עולה כי בחולים שהופנו לניתוח תיקון מסתם מיטראלי קצה לקצה בצנתור עם MitraClip שיעורים נמוכים של אירוע מוחי, כאשר סיבוך זה מופיע לרוב לאחר השחרור ותוארו בעיקר בחולים עם פרפור פרוזדורים, הפרעה בתפקוד כלייתי, או מדד CHA2DS2-VASc גבוה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות פרופיל […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה