סטודנטים

ההשפעה של תוספי שמן דגים על התפקוד הלבבי בחולי אי-ספיקת לב (Heart)

בכתב העת Heart פורסמו תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי התועלת של תוספי שמן דגים בחולי אי-ספיקת לב עשויה לנבוע משיפור התפקוד הלבבי, היכולת התפקודית ותהליכי רימודלינג.  מהממצאים עולה כי ההשפעה של חומצות שומן עשויה להיות בולטת יותר בחולים עם אי-ספיקת לב שאינה על-רקע מחלה איסכמית.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ההשפעות של שמן דגים על התפקוד הגופני, רימודלינג חדרי ויכולת תפקודית בחולים עם אי-ספיקת לב עדיין שנויות במחלוקת. במסגרת המחקר הנוכחי הם ביקשו לערוך מטה-אנליזה להערכת ההשפעות של שמן דגים על התפקוד הלבבי ומדדים נלווים בחולים עם אי-ספיקת לב.

החוקרים ערכו חיפוש במאגרי Medline, Embase ו-Cochrane Library והתמקדו במחקרים אקראיים ומבוקרים להערכת תוספי שמן דגים על התפקוד הלבבי בחולים עם אי-ספיקת לב.

שבעה מחקרים עם 825 משתתפים נכללו בסקירה. מטה האנליזה הדגימה עליה משמעותית במקטע הפליטה של חדר שמאל (WMD=2.25%, p=0.005* והנפח הסוף-סיסטולי של חדר שמאל ירד משמעותית (WMD=7.85 mL, p=0.05) בקבוצת המטופלים בתוספי שמן דגים, בהשוואה לקבוצת הפלסבו, אם כי נפח החדר השמאלי בסוף דיאסטולה לא הושפע משמעותית. ניתוח סטטיסטי וניתוח לפי תתי-קבוצות הדגים שיפור בתפקוד הסיסטולי של חדר שמאל שהיה בולט יותר בחולים עם אי-ספיקת לב, שאינה על-רקע מחלה איסכמית.

תוספי שמן דגים הביאו גם לשיפור במדד NYHA (New York Heart Association( ושיא צריכת חמצן בחולים עם אי-ספיקת לב שאינה על-רקע מחלה איסכמית.

החוקרים מסכמים וכותבים כי לתוספי שמן דגים השפעה על מספר מדדים בחולים עם אי-ספיקת לב, כאשר ייתכן  והתועלת גדולה יותר בחולים עם אי-ספיקת לב, שאינה על-רקע מחלה איסכמית.

Heart. 2012;98(22):1620-1625.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    בקשישים עם יתר לחץ דם שאינו מטופל עליה של 36% בסיכון למחלת אלצהיימר, בהשוואה לאלו ללא יתר לחץ דם ועליה של 42% בסיכון למחלת אלצהיימר לעומת אלו עם יתר לחץ דם מטופל, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים השלימו מטה-אנליזה להערכת נתונים אודות 31,250 משתתפים בגילאי 60 שנים ומעלה (גיל ממוצע של […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

  • קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר יותר במנוחה, גם בטווח התקין, מלווה בסיכון מוגבר לתמותה ואירועים קרדיווסקולאריים בחולים עם מחלת כליות כרונית שאינם תחת טיפולי דיאליזה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קצב לב מהיר במנוחה הינו גורם סיכון בלתי-תלוי לתמותה מכל-סיבה ואירועים קרדיווסקולאריים באוכלוסייה הכללית; עם זאת, הקורלציה […]

  • גורמי סיכון לאירוע מוחי בחולים לאחר תיקון מסתם מיטראלי בצנתור (Am J Cardiol)

    גורמי סיכון לאירוע מוחי בחולים לאחר תיקון מסתם מיטראלי בצנתור (Am J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Cardiology עולה כי בחולים שהופנו לניתוח תיקון מסתם מיטראלי קצה לקצה בצנתור עם MitraClip שיעורים נמוכים של אירוע מוחי, כאשר סיבוך זה מופיע לרוב לאחר השחרור ותוארו בעיקר בחולים עם פרפור פרוזדורים, הפרעה בתפקוד כלייתי, או מדד CHA2DS2-VASc גבוה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות פרופיל […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה