סטודנטים

התועלת של Ranibizumab כנגד רטינופתיה סוכרתית (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Ophthalmology)

מניתוח נתוני RIDE ו-RISE, שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Ophthalmology עולה כי Ranibizumab (לוסנטיס) הינו טיפול יעיל בהפחתת חומרת רטינופתיה סוכרתית.

מהמחקרים עולה עוד כי לטיפול הניתן למשך עד 36 חודשים תועלת ממושכת. מהנתונים עולה כי עיכוב במתן טיפול ב- Ranibizumab הביא להקטנת הסיכויים לשיפור דרגת החומרה של רטינופתיה סוכרתית.

כרגע מהחולים עם סוכרת בגילאי 40 ומעלה סובלים מרטינופתיה סוכרתית. כשליש מהחולים עם סוכרת במשך למעלה מעשרים שנים מפתחים בצקת מקולארית סוכרתית. טיפולי לייזר לבצקת מקולארית סוכרתית הפחיתה את הסיכון לאובדן הראיה בהיקף של 50%, אך חולים מעטים זוכים לשיפור בראיה.

מחקרי RIDE ו-RISE השוו את התועלת של Ranibizumab במינון 0.5 מ”ג ו-0.3 מ”ג אל מול זריקות דמה ב-759 חולים שעברו בדיקות סקירה לבצקת מקולארית סוכרתית. החולים קיבלו כל חודש זריקות לתוך הזגוגית או זריקות דמה, ובמידת הצורך, טיפולי לייזר למשך 24 חודשים. ב-12 החודשים שחלפו לאחר 24-36 חודשים, החולים בקבוצת הדמה יכלו לחצות לטיפול ב- Ranibizumab במינון 0.5 מ”ג.

הסקירה נועדה לקבוע אם התועלת שתועדה לאחר 24 חודשים נותרה לאחר 36 חודשים, ולהעריך באופן מעמיק את התועלת האפשרית של Ranibizumab בהגנה מפני החמרת רטינופתיה סוכרתית.

בחולים שחולקו בתחילה לטיפול ב- Ranibizumab נותרה תועלת משמעותית למשך שנה מעבר ליעד הסיום לאחר 24 חודשים, ללא סימנים לרעילות עינית נוספת. עם עיכוב בטיפול (כלומר, קבוצת החולים שחצו ל- Ranibizumab) השיפור בחדות הראיה המתוקנת הטובה ביותר הייתה פחות בולטת.

בהצגה נפרדת דיווחו מומחים כי השיפור מהמצב לאחר 24 חודשים נותר בחולים שקיבלו טיפול קודם כנגד בצקת מקולארית סוכרתית ובאלו שלא קיבלו טיפול זה, בחולים עם ערכי המוגלובין מסוכרר של מעל 8% ובאלו עם רמות של 8% ומטה, ובחולים עם שכבת פוביאה מרכזית בעובי של לפחות 450 מיקרומטר ובאלו עם עובי קטן מ-450 מיקרומטר.

המשך הטיפול לא הביא רק לאיזון טוב של בצקת מקולארית סוכרתית, אלא גם לירידה משמעותית בהתקדמות רטינופתיה סוכרתית, שיפור חומרת הרטינופתיה בחולים רבים (שתי דרגות ב-35% מהחולים ושלוש דרגות ב-10% מהחולים).

הסקירה הנוכחית סיפקה עדויות התומכות במתן Ranibizumab להפחתת חומרת רטינופתיה סוכרתית. בחולים שהמשיכו בטיפול החודשי ב- Ranibizumab לאחר 24 ועד 36 חודשים נשמרה הנסיגה בחומרת רטינופתיה סוכרתית שהושגה לאחר 24 חודשים. מנגד, בחולים בקבוצת הדמה, למרות שניתן הטיפול בין 24-36 חודשים, לא חל שינוי בדרגת הרטינופתיה.

השיפור הקביל לשיפור בחדות הראיה. מנתוני RIDE ו-RISE עלה כי השינוי הממוצע בחדות הראיה המתוקנת הטובה ביותר לאחר 36 חודשים עמדה על 12.4 אותיות עם Ranibizumab במינון 0.3 מ”ג, 11.2 אותיות עם Ranibizumab במינון 0.5 מ”ג ו-4.5 אותיות עם זריקות דמה.

החולים שמרו על חדות הראיה עם המשך טיפול עד ל-36 חודשים. עם זאת, בחולים שהחלו בטיפול ב- Ranibizumab לאחר 24 חודשים, נרשם שינוי צנוע בלבד בחדות הראייה. השינוי הממוצע בחדות הראיה המתוקנת הטובה ביותר בקבוצת הדמה, עמד על 2.5 אותיות לאחר 24 חודשים ו-4.5 אותיות לאחר 36 חודשים.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Ophthalmology

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה