סטודנטים

הבטיחות והיעילות של נוגדי-קרישה פומיים חדשים בטיפול בתרומאמבוליזם ורידי חד (BMJ)

במסגרת סקירה סיסטמית ומטה-אנליזה חדשה, שתוצאותיה פורסמו בכתב העת BMJ, נבחנה היעילות והבטיחות של נוגדי קרישה פומיים חדשים Rivaroxaban (קסרלטו), Dabigatran, Ximelgatran ו-Apixaban – בטיפול בחולים עם תרומבואמבוליזם ורידי חד (פקקת ורידים עמוקים ותסחיף ריאתי).

החוקרים ערכו חיפוש במאגרי Medline, Embase ו-Cochrane Library, בחיפוש אחר מחקרים אקראיים ומבוקרים להערכת טיפול בנוגדי-קרישה פומיים חדשים, בהשוואה לאנטגוניסטים לוויטמין K בחולים עם תרומבואמבוליזם ורידי חד. התוצאים העיקריים כללו אירועים חוזרים, דימומים מג’וריים ותמותה מכל-סיבה. החוקרים ערכו השוואה עקיפה בין נוגדי-קרישה פומיים חדשים.

הסקירה כללה נתונים מתשעה מחקרים שענו על הקריטריונים, עם נתונים אודות למעלה מ-16,000 חולים ששימשו להערכת היעילות של הטיפול והיקף דומה של נתונים להערכת בטיחות הטיפולים. גיל המשתתפים הממוצע עמד על 54-60 שנים.

מהתוצאות עולה כי בחולים עם אירועי תרומבואמבוליזם ורידי חוזרים, אין הבדלים משמעותיים בשיעור האירועים בין נוגדי הקרישה השונים ובין טיפול קונבנציונאלי (Rivaroxaban: סיכון יחסי של 0.85; Dabigatran: סיכון יחסי של 1.09; Ximelgatran: סיכון יחסי של 1.06; ו-Apixaban: סיכון יחסי של 0.98).

הטיפול ב-Rivaroxaban הפחית את הסיכון לדימומים מג’וריים, בהשוואה לטיפול קונבנציונאלי (0.57), בעוד שנוגדי-קרישה פומיים חדשים אחרים לא הביאו לירידה דומה.

באשר לשיעורי התמותה מכל-סיבה, החוקרים לא זיהו הבדלים משמעותיים בין נוגדי הקרישה הפומיים החדשים ובין טיפול קונבנציונאלי (0.96 עם Rivaroxaban, 1.00 עם Dabigatran, 0.67 עם Ximelgatran ו-6.89 עם Apixaban).

ההשוואה העקיפה בין Rivaroxaban ובין Dabigatran לא הצביעה על עדיפות לאף אחת מהתרופות, בהשוואה לאחרות, בכל הנוגע לסיכון לדימומים מג’וריים (0.75) או יעדי סיום אחרים.

החוקרים מסכמים וכותבים כי בהשוואה לאנטגוניסטים לויטמין K, הסיכון להישנות תרומבואמבוליזם ורידי ושיעורי התמותה מכל-סיבה עם נוגדי הקרישה הפומיים החדשים היו דומים, אם כי הטיפול ב-Rivaroxaban לווה בסיכון מופחת לדימומים.

BMJ 2012;345:e7498

לידיעה ב-NELM

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • ההשפעה של ערכי סף של פריטין על שיעורי אבחנת חסר ברזל (JAMA Netw Open)

    ההשפעה של ערכי סף של פריטין על שיעורי אבחנת חסר ברזל (JAMA Netw Open)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open עולה כי ערכי סף של פריטין של 30 ננוגרם/מ”ל ו-45 ננוגרם/מ”ל מלווים בשיעורים גבוהים יותר של אבחנת חסר ברזל, בהשוואה לערכי סף של 15 ננוגרם/מ”ל במבוגרים עם אנמיה וללא אנמיה. החוקרים התבססו על נתונים מפרויקט FIRE (או Family Medicine Research Using Electronic Medical Records) בשווייץ וכללו 255,351 […]

  • האם טיפול בהידראה משפיע על הרזרבה השחלתית בנשים עם אנמיה חרמשית? (Blood Advances)

    האם טיפול בהידראה משפיע על הרזרבה השחלתית בנשים עם אנמיה חרמשית? (Blood Advances)

    טיפול ב-Hydroxyurea (הידראה) אינו מפחית משמעותית רזרבה שחלתית בבנות ונשים עם מחלת אנמיה חרמשית ולכן ייתכן ואין צורך בטיפולים לשימור פוריות בטרם התחלת הטיפול התרופתי באוכלוסייה זו, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Blood Advances. המחקר כלל מספר מרכזים בצרפת והחוקרים בחנו את רקמת השחלות של 76 בנות ונשים צעירות עם אנמיה חרמשית, שעברו […]

  • יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    בקשישים עם יתר לחץ דם שאינו מטופל עליה של 36% בסיכון למחלת אלצהיימר, בהשוואה לאלו ללא יתר לחץ דם ועליה של 42% בסיכון למחלת אלצהיימר לעומת אלו עם יתר לחץ דם מטופל, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים השלימו מטה-אנליזה להערכת נתונים אודות 31,250 משתתפים בגילאי 60 שנים ומעלה (גיל ממוצע של […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה