סטודנטים

בדיקות שיניים על-ידי רופאי ילדים מפחיתים את הצורך באשפוזים (Arch Pediatr Adolesc Med.)

מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Archives of Pediatric and Adolescent Medicine עולה כי הסיכון לאשפוזים עקב עששת שיניים קטן כאשר רופאי ילדים עורכים בדיקות שיניים במהלך ביקורים במסגרת טיפת חלב.

החוקרים מצאו כי בילדים שעברו ארבע בדיקות ומעלה של מצב הפה ע”י רופא עד גיל שלוש שנים, נרשמה ירידה קטנה, אך מובהקת סטטיסטית בשיעור האשפוזים בשל עששת שיניים עד לגיל שש שנים. מחקר מוקדם באוכלוסיה זו מצא כי בילדים עם ארבע ביקורים להערכת מצב הפה נרשמה ירידה של 17% בשיעור הטיפולים כנגד עששת שיניים עד גיל שש שנים, בהשוואה לילדים שלא לקחו חלק בביקורים אלו.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים תביעות של כ-210,000 ילדים שהיו מבוטחים במדיקייד בשנים 2000-2006. הם מצאו כי ארבעה ביקורים להערכת מצב בריאות הפה, או יותר, הביאו לירידה של 0.036 בשיעור האשפוזים על-רקע עששת שיניים עד גיל שש שנים, בהשוואה לילדים שלא לקחו חלק בתכנית זו.

סך האשפוזים של ילדים עם ארבעה ביקורים ומעלה עמד על 2936 מקרים בטווח הגילאים בין שישה חודשים ועד שש שנים, בהשוואה לילדים בהם לא נערכו בדיקות של מצב הפה, שאושפזו 3051 פעמים באותה תקופה.

החוקרים מדווחים כי הירידה הקטנה, אך המובהקת סטטיסטית בשיעור התשלומים המצטבר של חברת הביטוח לצרכיי טיפולי שיניים עמד על 231 דולרים בילדים בהם נערכו בדיקות של מצב הפה. עם זאת, בעלות של 242 דולרים, עלות התגמולים לרופא לצורך בדיקות אלו הייתה גבוהה ב-11 דולרים מהחיסכון.

מחישוב עלות-תועלת עלה כי עם הערכת מצב הבריאות של הפה נרשם סיכוי של 32% לחסכון בעלויות, אך מניתוח אחר, הסיכוי לחסכון בעלויות עמד על 47.9%. במידה ומצרפים לחישוב את ההפחתה בכאב והסבל בעקבות תכנית זו, וכן את העלויות העקיפות של אובדן הכנסה של הורים, אזי החיסכון גדול בהרבה.

הבעיה היא שרפואה מונעת לעיתים רחוקות משתלמת מבחינת עלות-תועלת בניתוחים הסטנדרטיים, שכן דולר היום שווה יותר מדולר עתידי.

אשפוזים בשל עששת שיניים הם יקרים מאוד וטראומטיים מאוד. ילדים עם עששת חמורה של השיניים סובלים מכאבים, אינם מסוגלים לאכול ולעיתים קרובות אינם יכולים לישון. השאלה היא, עד כמה מוכנים לשלם במטרה למנוע את כל הסבל והכאב?

ידוע כי קיים אחוז קטן של ילדים המפתחים את המחלה החמורה ביותר, בדומה לכל מחלה אחרת. ככל שמזהים טוב יותר את הילדים הללו, ומנצלים היטב את התועלת של המשאבים הזמינים, עם הפניית הילדים בסיכון למחלה חמורה לרופאי שיניים, כך חוסכים יותר כסף.

Arch Pediatr Adolesc Med. Published online August 27, 2012

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הערכת כשל גדילה ותוצאות נוירולוגיות בפגות קיצונית (Journal of Perinatology)

    הערכת כשל גדילה ותוצאות נוירולוגיות בפגות קיצונית (Journal of Perinatology)

    כשל גדילה, כפי שבא לידי ביטוי בהיקף הראש בשחרור של ילודים עם פגות קיצונית, נמצא כקשור לתוצאות התפתחותיות והתנהגותיות בגיל שנתיים, כך פורסם ב- Journal of Perinatology ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • קרם Roflumilast אושר לטיפול באקזמה בחולים מגיל שש שנים ומעלה (מתוך הודעת ה-FDA)

    קרם Roflumilast אושר לטיפול באקזמה בחולים מגיל שש שנים ומעלה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישרו התוויה חדשה לטיפול בקרם Roflumilast בריכוז 0.15% כנגד אטופיק דרמטיטיס בדרגה קלה-עד-בינונית במבוגרים וילדים מגיל שש שנים ומעלה. המומחים מסבירים כי קרם Roflumilast, אשר פותח ע”י חברת Arcutis Biotherapeutics, הינו מעכב PDE-4 מקומי ללא-סטרואידים, אשר אושר בעבר בריכוזים גבוהים לטיפול בסבוריאה ופסוריאזיס רובדי. האישור הנוכחי מבוסס […]

  • דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת סיבים משפיעה על המטבוליזם של המעי הדק ומעודדת שחרור הורמון מעי מדכא-תאבון, PYY (או Peptide Tyrosine Tyrosine), יותר מדיאטה דלת-סיבים, זאת ללא תלות בהרכב המזון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Science Translational Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעה של דיאטה דלת סיבים ועתירת סיבים על שחרור הורמוני מערכת עיכול, כולל PYY ו-GLP-1. […]

  • מגמות עולמיות של משקל עודף והשמנת יתר בילדים ומתבגרים: סקירה סיסטמית ומטה אנליזה (JAMA Pediatrics)

    מגמות עולמיות של משקל עודף והשמנת יתר בילדים ומתבגרים: סקירה סיסטמית ומטה אנליזה (JAMA Pediatrics)

    סקירה סיסטמית ומטה אנליזה שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIACRICS עסקה בשכיחות משקל עודף והשמנת יתר בילדים ומתבגרים, גורמי הסיכון והתחלואה הנלווית. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את הסקירה ומוסיף מהערותיו.

  • חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לפני הלידה לחומר חלקיקי בקוטר של עד 2.5 מיקרומטר מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של שיתוק מוחין בצאצא, כך מדווחים חוקרים מקנדה במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הקשר בין חשיפה לפני הלידה למזהמים באוויר ובין הסיכון לשיתוק מוחין בלמעלה ממיליון לידות במועד באונטריו, קנדה, בין 2002 ועד 2017. חשיפה לפני […]

  • חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מלווה בסיכון מוגבר לכאב כרוני בקרב נשים בשירות פעיל בצבא ארצות הברית ובנות זוג של אנשי צבא בשירות פעיל, כאשר מצב סוציו-אקונומי נמוך והפרעות פסיכיאטריות מעלות עוד יותר את הסיכון לכאב כרוני, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים ממערכת Military Health System לזיהוי אבחנות של […]

  • דלקת ענביה בילדים מלווה בסיכון מוגבר לקטרקט (JAMA Network Open)

    דלקת ענביה בילדים מלווה בסיכון מוגבר לקטרקט (JAMA Network Open)

    בילדים עם אבחנה של דלקת ענביה (Uveitis) סיכון מוגבר משמעותית להתפתחות קטרקט, בהשוואה לאלו ללא התהליך הדלקתי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. הסיכון המוגבר נותר על כנו לאורך תקופות מעקב שונות ובקבוצות שונות לפי גיל, מין ומוצא אתני. מחקר העוקבה התבסס על נתונים ממאגר TriNetX וכלל ילדים עם וללא […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה