סטודנטים

טבליות כורכומין מפחיתות את הסיכון לסוכרת (Diabetes Care)

מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהדורת 6 ביולי של כתב העת Diabetes Care עולה כי תוספים המכילים כורכומין, הנפוץ ברוטב קארי, עשויים לסייע במניעת התפתחות סוכרת במטופלים בסיכון גבוה.

ממחקר מעבדתי קודם עלה כי כורכומין עשוי להילחם בתהליכים דלקתיים ולמנוע נזק חמצוני לתאים בגוף. במחקר הנוכחי כללו החוקרים 240 מבוגרים עם מצב קדם-סוכרתי, שחולקו באקראי לנטילת קפסולות כורכומין או פלסבו. בקבוצת ההתערבות, המטופלים נטלו שש קפסולות ביום, כל אחת במינון 250 מ”ג.

לאחר תשעה חודשים, 19 מבין 116 המשתתפים בקבוצת הפלסבו אובחנו עם סוכרת מסוג 2, זאת בהשוואה לאף אחד מבין 119 המשתתפים בקבוצת ההתערבות.

לאור התועלת והבטיחות של הטיפול, החוקרים מעלים אפשרות כי תמציות כורכומין ישמשו לטיפול בחולים עם מצב קדם-סוכרתי.

עם זאת, מומחים בתחום, שלא לקחו חלק במחקר, טוענים כי למרות שהממצאים מבטיחים, ישנן שאלות רבות שנותרו ללא מענה. אחת הסוגיות נוגעת למשך המחקר שעמד על תשעה חודשים בלבד. בנוסף, תוספים תזונתיים אינם מצויים תחת בקרה הדוקה בארצות הברית, ולא ניתן להבטיח לצרכנים כי התכשיר אכן מכיל את המרכיבים המופיעים על התווית. בנוסף, עולה חשש כי עם “כדור קסם” כזה, אנשים עלולים להתעלם מההמלצות לשינויים תזונתיים והקפדה על פעילות גופנית.

עם זאת, ממצאי המחקר מבטיחים והבשורה הטובה הינה כי הטיפול כרוך בתופעות לוואי מינימאליות.

Diabetes Care 2012

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה