סטודנטים

גישה תלת-שלבית לשחרור מוקדם של חולים עם דלקת ריאות הנרכשת בקהילה (Arch Intern Med)

תכנית פשוטה בת שלושה שלבים לטיפול בדלקת ריאות הנרכשת בקהילה הוכחה כבטוחה וכמקצרת באופן דרמטי את משך האשפוז בבית החולים, בהשוואה לגישת טיפול  סטנדרטית וללא השפעה שלילית על שיעור האשפוזים החוזרים, שיעורי התמותה או שביעות הרצון של החולים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Archives of Internal Medicine.

לדברי החוקרים, משך האשפוז הינו המרכיב החשוב ביותר בעלות הטיפול בחולים עם דלקת ריאות הנרכשת בקהילה, המאושפזים בבתי חולים; עם זאת, משך האשפוז משתנה באופן נרחב, עדות לכך שרופאים אינם נוקטים בגישה אחידה בהחלטה על אשפוז בבתי חולים.

מעבר מטיפול תוך-ורידי לטיפול פומי מוקדם ככל הניתן כאשר החולים יציבים קלינית עשוי לסייע בקיצור משך האשפוז והפחתת העלויות הנלוות.

במחקר הנוכחי בחנו החוקרים גישה בעלת שלושה שלבים לטיפול בחולים עם דלקת ריאות הנרכשת בקהילה, במטרה לקבוע אם מדובר בגישה בטוחה ויעילה יותר מטיפול סטנדרטי בהפחתת משך הטיפול האנטיביוטי התוך-ורידי ומשך האשפוז בחולים עם דלקת ריאות הנרכשת בקהילה.

הגישה כללה שלושה שלבים קריטיים, ראשית, ניידות מוקדמת של החולים, לאחריה שימוש בקריטריונים אובייקטיביים למעבר לטיפול אנטיביוטי פומי, ואז השימוש בקריטריונים שהוגדרו מראש להחלטה על שחרור מבית החולים. הפרטים של הגישה התלת-שלבית פורטו ברשימה מודפסת בגיליון הרופא. להשוואה, טיפול סטנדרטי כלל את הטיפול המקובל ע”י רופא בכיר.

מדגם המחקר כלל 401 חולים שנדרשו לאשפוז בשל דלקת ריאות הנרכשת בקהילה, שחולקו באקראי לקבוצת התערבות (גישת טיפול תלת-שלבית) או קבוצת התערבות (טיפול סטנדרטי).

חציון משך האשפוז היה קצר משמעותית בקבוצת ההתערבות, בהשוואה לקבוצת הביקורת (3.9 ימים לעומת 6.0 ימים, בהתאמה, P<0.001). בדומה, חציון משך הטיפול האנטיביוטי התוך-ורידי היה קצר יותר ועמד על 2.0 ימים לעומת 4.0 ימים בשתי הקבוצות, בהתאמה (p<0.001). בנוסף, שיעור גבוה יותר של חולים בקבוצת הטיפול הסטנדרטי פיתחו תופעות לוואי (15.9% לעומת 4.5%, p<0.001), בעוד ששיעור האשפוזים החוזרים, מקרי תמותה ושביעות הרצון של החולים היו דומים בשתי הקבוצות.

החוקרים כותבים כי במבוגרים עם מערכת חיסון תקינה ודלקת ריאות, הנרכשת בקהילה, הנדרשים לאשפוז, השימוש בגישה התלת-שלבית נמצא בטוח ויעיל בהפחתת משך טיפול אנטיביוטי תוך-ורידי וקיצור משך האשפוז בבית החולים, ולא השפיע לרעה על תוצאות הטיפול בחולים.

Arch Intern Med. Published online May 21, 2012

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת סיבים משפיעה על המטבוליזם של המעי הדק ומעודדת שחרור הורמון מעי מדכא-תאבון, PYY (או Peptide Tyrosine Tyrosine), יותר מדיאטה דלת-סיבים, זאת ללא תלות בהרכב המזון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Science Translational Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעה של דיאטה דלת סיבים ועתירת סיבים על שחרור הורמוני מערכת עיכול, כולל PYY ו-GLP-1. […]

  • חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לפני הלידה לחומר חלקיקי בקוטר של עד 2.5 מיקרומטר מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של שיתוק מוחין בצאצא, כך מדווחים חוקרים מקנדה במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הקשר בין חשיפה לפני הלידה למזהמים באוויר ובין הסיכון לשיתוק מוחין בלמעלה ממיליון לידות במועד באונטריו, קנדה, בין 2002 ועד 2017. חשיפה לפני […]

  • חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מלווה בסיכון מוגבר לכאב כרוני בקרב נשים בשירות פעיל בצבא ארצות הברית ובנות זוג של אנשי צבא בשירות פעיל, כאשר מצב סוציו-אקונומי נמוך והפרעות פסיכיאטריות מעלות עוד יותר את הסיכון לכאב כרוני, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים ממערכת Military Health System לזיהוי אבחנות של […]

  • הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון בכל גיל מלווה בהארכת תוחלת החיים הצפויה, כאשר התועלת הרבה ביותר תוארה באלו שהפסיקו לעשן בגיל צעיר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Preventive Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעות המזיקות של עישון וההשפעה החיובית של הפסקת עישון על תוחלת החיים במבוגרים בגילאי 35-75 שנים. שיעורי התמותה הספציפיים לגיל לפי […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור Ustekinumab-ttwe (או Pyzchiva) כתכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (סטלרה) לטיפול במגוון מצבים דלקתיים. בנוסף, הסוכנות קבעה באופן זמני כי התרופה אינה שונה מהתכשיר המקורי וצעד זה יאפשר לרוקחים בארצות הברית להחליף את התכשיר הביוסימילאר בתכשיר המקור ללא תלות במרשם שניתן מהרופא. התכשיר Ustekinumab-ttwe, אנטגוניסט […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה