סטודנטים

הנחיות תומכות בבדיקות סוכר בדם לכל החולים המאושפזים (J Clin Endocrinol Metabol)

הנחות קליניות חדשות מטעם ה-Endocrine Society, שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, ממליצות על השלמת בדיקת רמות סוכר בדם לכל החולים בעת אשפוזם לבית החולים, ומתארים טיפול אופטימאלי בהיפרגליקמיה בחולים שאינם נדרשים לאשפוז ביחידת טיפול נמרץ.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היפרגליקמיה מלווה באשפוז ממושך יותר, עליה בשיעורי היארעות זיהומים ותמותה בחולים מאושפזים, שאינם במצב קריטי. ההנחיות החדשות כוללות המלצות קונצנזוס של מומחים בתחום לטיפול בהיפרגליקמיה בחולים מאושפזים.

ההמלצות הספציפיות בהנחיות כוללות:

·         בכל החולים, ללא תלות באבחנה קודמת של סוכרת, יש להשלים בדיקות להערכת ריכוז הסוכר בדם בעת קבלתם. בחולים מאושפזים עם סוכרת או היפרגליקמיה (גלוקוז מעל 140 מ”ג לד”ל) יש להשלים בדיקות להערכת רמות HbA1c במידה ולא נערכו ב-2-3 חודשים האחרונים.

·         בחולים מאושפזים שאינם במצב קריטי, יעד ערכי סוכר לפני-ארוחה הוא מתחת ל-140 מ”ג לד”ל ויעד רמת סוכר בבדיקת דם אקראית הוא פחות מ-180 מ”ג לד”ל. יש להעריך מחדש את הטיפול לסוכרת כאשר רמות סוכר עומדות על מתחת ל-100 מ”ג לד”ל ולעדכנו כאשר הרמות מגיעות אל מתחת ל-70 מ”ג לד”ל.

·         יש להתאים את היעדים הגליקמיים בהתאם למצב הקליני, עם איזון הדוק יותר של חולים שאינם מועדים להיפוגליקמיה, וערכים גבוהים יותר (מתחת ל-200 מ”ג לד”ל) בחולים עם מחלה סופנית או תוחלת חיים מוגבלת, או חולים בסיכון להיפוגליקמיה.

·         בחולי סוכרת המטופלים באינסולין בביתם מומלץ מתן משטר טיפול בזריקות תת-עוריות של אינסולין, במהלך אשפוזם.

·         למניעת היפרגליקמיה בתר-ניתוחית, בכל החולים עם סוכרת מסוג 1 ובמרבית החולים עם סוכרת מסוג 2 העוברים ניתוח, מומלץ טיפול תוך-ורידי רציף באינסולין או טיפול באינסולין בזאלי בזריקות תת-עוריות עם בולוס אינסולין לפי הצורך.

·         בכל החולים עם ערכי סוכר גבוהים (מעל 140 מ”ג לד”ל) בקבלתם, ובכל החולים המקבלים הזנה אנטרלית או פראנטרלית, מומלץ ניתור עם בדיקות סוכר בדם קפילארי, ללא תלות בהיסטוריה של סוכרת. המלצה דומה קיימת עבור חולים המקבלים טיפולים הכרוכים בהיפרגליקמיה, דוגמת סטרואידים או Octreotide.

·         לפחות 1-2 שעות לפני הפסקת טיפול בעירוי תוך-ורידי רציף של אינסולין, יש להעביר את כל החולים עם סוכרת מסוג ומסוג 2 לטיפול במשטר אינסולין בזריקות תת-עוריות.

J Clin Endocrinol Metabol. 2012;97:16-38

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה