סטודנטים

ריכוזים גבוהים של ויטמינים מקבוצת B וחומצות שומן אומגה 3 בדם קשורים לתפקוד קוגנטיבי טוב יותר בקשישים (Neurology)

מחקר חדש מ-Neurology מדווח כי מבוגרים בריאים שתזונתם עשירה במס’ ויטמינים או חומצות שומן מסוג אומגה 3 היו עם תפקוד קוגנטיבי טוב יותר ועם פחות מרקרים של ניוון מוחי הקשורים לאלצהיימר מאשר נבדקים תואמים עם דיאטה שלא כוללת מרכיבים אלה.

המחקר זיהה 3 תבניות שונות של ביורמרקרים הקשורים לתזונה (NBPs) בדם הקשורים לביצועים קוגנטיביים ולמדידות MRI המודדות הזדקנות המוח.

השתתפו במחקר 104 נבדקים שנכללו במחקר ה-Oregon Brain Aging Study .

הגיל הממוצע של המשתתפים היה 87, מהם 62% היו נשים.

שני NBPs היו קשורים לציון תפקוד קוגנטיבי גבוה יותר ונפח מוח גבוה יותר ב-MRI : האחד רמות גבוהות של ויטמינים מקבוצה B (ויטמין B1, B2 , B6 ו-B12) וכן ויטמינים C, D ו-E , והשני – רמות חומצות שומן מסוג אומגה 3 .

ה-NBP השלישי שהוגדר כרמות שומן טרנס נמצא באופן עקבי עם תוצאות פחות טובות של תפקוד קוגנטיבי ונפח מוח קטן יותר.

נוכחות של דכאון הפחיתה את עוצמת הקשר בין רמות אומגה 3 ונפח החומר הלבן בבדיקת ה-MRI .

מסקנת החוקרים היא שתבניות של ביומרקרים תזונתיים בפלסמה קשורות לרמות התפקוד הקוגנטיבי ונפח המוח. הם ממליצים למחקרים נוספים שיבחנו את הקשר גם באוכלוסיות שונות.

Neurology WNL.0b013e3182436598

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה