סטודנטים

אכילה בתדירות רבה יותר ביחד עם פעילות גופנית קשורה להצלחה לשמור על הירידה במשקל (Journal of the American Dietetic Association )

ע”פ מחקר חדש המתפרסם ב- Journal of the American Dietetic Association אנשים במשקל תקין, כולל כאלה שהפחיתו משקל רב בעבר ומצליחים לשמור על משקלם, נוהגים לאכות לעיתים תכופות יותר מאשר אנשים עם עודף משקל.

המחקר עקב אחר 250 אנשים במשקל תקין למשך שנה, ומצא שאלה שסבלו מעודף משקל נהגו לאכול חטיפים (מעבר לארוחות הסדירות) בתדירות נמוכה יותר מאשר אנשים עם משקל גוף תקין. עם זאת, הסובלים מעודף משקל עדיין צרכו כמות קלוריות גדולה יותר והיו עם פחות שעות פעילות גופנית במהלך היום.  

החוקרים מציינים שמחקרים קודמים הראו שאנשים שאוכלים בתדירות גבוהה יותר הם עם משקל נמוך יותר, אך הסיבה לכך אינה ידועה. במחקר זה נעשה נסיון להבין את המנגנון שפועל בקרב אנשים שאיבדו משקל רב ואשר מצליחים לשמור על הירידה במשקל.

החוקרים ניתחו מידע שנאסף בשני מחקרים שנערכו ע”י ה-NIH . במחקר אחד נבחנו הרגלי האכילה של אנשים עם עודף משקל או השמנת  יתר (ע”פ BMI של בין 25-47).

האנליזה השנייה בחנה גברים ונשים במשקל תקין עם BMI של בין 19-24.9 , כאשר כמחצית מהם איבדו למעלה מ-13 ק”ג ואשר הצליחו לשמור על משקלם למשך יותר מ-5 שנים.

החוקרים מצאו שבממוצע, האנשים במשקל התקין אכלו 3 ארוחות ביום ושני חטיפים קטנים נוספים מידי יום, בעוד שהסובלים ממשקל יתר אכלו 3 ארוחות ביום ורק מנת חטיף נוספת אחת ביום.

מבחינת צריכת קלוריות יומית, הקבוצה ששמרה על משקלה צרכה בממוצע כ-1800 קלוריות, בהשוואה לאלה שהיו משקל תקין שצרכו בממוצע 1900 קלוריות , ושל למעלה מ-2000 קלוריות בקרב קבוצת בעלי המשקל העודף.

שומרי המשקל היו הפעילים ביותר גופנית, עם שריפת כ-3,000 קלוריות בשבוע באמצעות פעילות גופנית, וזאת בהשוואה לכ-2000 קלוריות בקרב בעלי המשקל התקין ו-800 בלבד בקרב אלה עם משקל עודף.  

החוקרים מסכמים שאנשים המצליחים לשמור על הורדת המשקל שלהם מתאפיינים באכילה תכופה יותר וביצוע של יותר פעילות גופנית, כמו הליכה יומית של של 60 דקות, 7 ימים בשבוע.

החוקרים מקווים שבעזרת מחקר זה ואחרים ניתן יהיה לפתח המלצות ותמיכה בקבוצה גודלת והולכת של אנשים שהצליחו להפחית ממשקלם ושמעוניינים לשמור על הירידה במשקל לאורך זמן.

,Journal of the American Dietetic Association Volume 111, Issue 11 , Pages 1730-1734, November 2011

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה