סטודנטים

הערכת הטיפול נגד כאב בקשישים הפונים לחדרי מיון (Annals of Emergency Medicine)

ממחקר חדש עולה כי הסבירות שקשישים מעל גיל 75, הפונים לחדר מיון ומתלוננים על כאב יקבלו טיפול כנגד כאב, נמוך בסדר גודל של כ-20% בהשוואה למטופלים בגיל העמידה. ממצאי המחקר פורסמו בכתב העת Annals of Emergency Medicine.

גם בקבוצת החולים עם כאב עז, הסיכוי לקבלת טיפול במשככי כאבים היה גבוה ב-12% בקבוצת הגילאים 35-54 שנים, בהשוואה למטופלים מעל גיל 75. נתוני המחקר אינם מספקים הסבר לתופעה זו.

לדברי החוקרים, קשישים נוטים ליטול מספר תרופות גדול יותר מצעירים, ומועדים יותר לתופעות לוואי של חלק מהטיפולים התרופתיים.

במסגרת המחקר, החוקרים בחנו נתונים מבתי חולים במהלך תקופה של שבע שנים, עם למעלה מ-88,000 פניות לחדר מיון בשל כאב. מדגם זה נועד לשמש כמדגם מייצג של כ-43 מיליון פניות לחדרי מיון בשל תלונות של כאב בכל שנה.

בקבוצת המטופלים מעל גיל 75, 47% קיבלו טיפול במשככי כאבים או מרשם למשככי כאבים, זאת בהשוואה ל-67% מהמטופלים בגילאי 35-54 שנים. בקרב פונים עם כאב עז, 65% מהקשישים קיבלו טיפול במשככי כאבים, בהשוואה ל-77% מהפונים בגיל העמידה.

החוקרים כותבים כי ייתכן והממצאים נובעים מכך שלא היה מקום לטיפול במשככי כאבים בקשישים הסובלים מכאב, מאחר שהסיכונים עולים על התועלת. ייתכן כי זו הסיבה, אך הם אינם סבורים כי אכן זהו המקור להבדלים שתוארו. להערכתם, למרות שתרופות לכאב עשויות לשבש חלק מהמחלות או התרופות, ישנן דרכים בטוחות לטפל בכאב באמצעות מינונים נמוכים יותר והימנעות מתרופות מסוימות.

Ann Emerg Med 2011

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה