סטודנטים

האם חלב גולמי מפחית את הסיכון לאסתמה ואלרגיות בילדים? (J Allergy Clin Immunol)

חוקרים מאירופה מדווחים כי בילדים בגילאי בית-ספר השותים חלב גולמי שכיחות נמוכה יותר של אסתמה ואלרגיות, בהשוואה לילדים השותים חלב מפוסטר מהחנויות.

לדברי החוקרים, לאור המגבלות הנובעות מכך שמדובר במחקר תצפיתי, לא ניתן לקבוע קשר סיבתי, אך הם סבורים כי החום בתהליך הפסטור הורס חלק מהחלבונים בחלב העשויים לסייע בהתפתחות מערכת החיסון של הילדים.

עם זאת, הם אינם ממליצים על מתן חלב גולמי לילדים, מאחר שמדובר בחרב פיפיות מצד אחד, מגנה מפני התפתחות אסתמה ואלרגיות, אך מצד שני עשויות לגרום לסיבוכים רפואיים בשל פתוגנים מזיקים.

באזורים כפריים בגרמניה, אוסטריה ושוויץ, הורים ל-8334 ילדים בגילאי בית-ספר השלימו שאלונים מקיפים אודות צריכת חלב וגורמי חשיפה נוספים לחוות. החוקרים אספו גם דגימות דם להערכת רמות IgE ב-7606 ילדים, ונטלו 800 דגימות חלב ממשקי הבית של הילדים.

בהשוואה לילדים ששתו רק חלב שנקנה בחנות, באלו ששתו חלב גולמי נרשמה ירידה של 41% בסיכויים להתפתחות אסתמה, לצד ירידה של 50% בסיכון לקדחת השחת גם לאחר תקנון לגורמים שונים.

ההשפעה המגנה יוחסה לחלבונים בחלב, דוגמת Bovine Serum Albumin, Alpha-Lactalbumin ו-Beta-Lactoglobulin.

בסיכומו של דבר, פסטור עודנו מהווה כלי יעיל לנטרול פתוגנים מזיקים, אך בו-זמנית עשוי להרוס חלבונים חשובים.

J Allergy Clin Immunol 2011

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה