סטודנטים

דפוסי טיפול תרופתי אינטנסיבי בחולים לאחר PCI (מתוך JAMA)

במאמר חדש שפורסם במהדורת 11 במאי של כתב העת Journal of the American Medical Association מדווחים חוקרים כי שיעור החולים עם מחלה כלילית יציבה המקבלים טיפול תרופתי אופטימאלי לא השתפר משמעותית לאחר תוצאות מחקר COURAGE שפורסמו בשנת 2007, כך עולה מנתונים חדשים ממאגר US PCI.

מתוצאות מחקר COURAGE עלה כי טיפול תרופתי אופטימאלי דומה ביעילותו במניעת אירועים עתידיים להשתלת תומכן בנוסף לטיפול תרופתי אופטימאלי באוכלוסיה זו, ומחקרים אחרים מצאו כי שיעורי PCI ירדו מעט בחולים עם מחלה יציבה, רמז לכך שרופאים רבים בוחרים נכונה בטיפול תרופתי אופטימאלי במקום PCI. אולם מהסקר החדש, שכלל קרוב לחצי מיליון משתתפים מלמעלה מאלף בתי חולים עולה כי לפחות בחולים לאחר PCI, חל שינוי קל במתן טיפול תרופתי בעידן לאחר מחקר COURAGE בהשוואה למצב טרם פרסום ממצאי המחקר.

מומחים בתחום הופתעו מהתוצאות, מאחר וציפו לעליה משמעותית יותר בשיעור מתן טיפול תרופתי באוכלוסיה זו. עם זאת, החוקרים טוענים כי הממצאים עולים בקנה אחד עם מחקרים תצפיתיים קודמים, והסבירו כי קיים פער זמן בין פרסום ממצאי מחקר ועד ליישום המסקנות בשטח.

במחקר התצפיתי החוקרים ביקשו לקבוע את שכיחות טיפול תרופתי אופטימאלי ב-467,211 חולים עם מחלה כלילית יציבה לאחר PCI אלקטיבי בעידן שלפני פרסום ממצאי מחקר COURAGE (1 בספטמבר, 2005 עד 25 במרץ, 2007) ולאחר פרסום הממצאים (1 ביולי, 2007 עד 30 ביוני, 2009). החוקרים ערכו השוואה בין טיפול תרופתי אופטימיאלי (נוגד-טסיות, חסם ביתא וסטטינים) לפני פרוצדורת PCI ובעת השחרור.

החוקרים מצאו כי למעלה ממחצית מהחולים טרם PCI נטלו טיפול תרופתי אופטימאלי. חלה עליה מסוימת לאחר PCI כך ששני-שליש מהחולים קיבלו טיפול תרופתי אופטימאלי, אך כאשר החוקרים בחנו את הנושא עם הזמן, ובעיקר עם פרסום ממצאי COURAGE, לא נראה כי חל שינוי משמעותי בדפוס הטיפול.

באופן ספציפי, טיפול תרופתי אופטימאלי ניתן ל-43.5% מהחולים לפני PCI, ושיעור זה עלה ל-44% בלבד בתקופה שלאחר פרסום ממצאי COURAGE (p<0.001). שיעורי מתן טיפול תרופתי אופטימאלי בעת השחרור לאחר PCI עמדו על 63.5% לפני פרסום מחקר COURAGE ו-66% לאחר מכן (p<0.001).

אעפ”י שהתוצאות מובהקות סטטיסטית מאחר שהמחקר כללו עשרות אלפי משתתפים, הן אינן משמעותיות קלינית, עם עליה כוללת של 1.2% בשימוש בטיפול תרופתי אופטימאלי לפני הכנסת תומכן ו-2.5% לאחר הכנסת תומכן.

ממצאים אלו מהווים נקודה חשובה לשיפור בעלות לא-גבוהה.

JAMA 2011; 305:1882-1889

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ADA (או American Diabetes Association) עולה כי בדיקה גנטית לזיהוי נטייה להפרעה בשובע לאחר ארוחה (Abnormal Postprandial Satiety) עשויה לסייע בחיזוי טיב התגובה לטיפול ב-Semaglutide, אם כי לא הודגם קשר דומה עם הטיפול בתכשיר אחר מאותה משפחה. הבדיקה הינה חלק מהפורטפוליו של MyPhenome Obesity Phenotyping Portfolio של חברת […]

  • האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2, עודף-משקל או השמנת-יתר, טיפול ב-Semaglutide מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של NAION (או Non-Arteritic Anterior Ischemic Optic Neuropathy), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Ophthalmology. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 16,827 חולים ממרכז Massachusetts Eye and Ear בבוסטון. החוקרים התמקדו ב-710 חולים עם סוכרת מסוג 2 , כולל 194 חולים שקיבלו […]

  • מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי משך שינה ארוך יותר והתחלת שינה בשעה מוקדמת יותר מלווים במדדי לחץ דם נמוכים יותר. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כיום אין בהמלצות התייחסות ליעד דפוסי שינה אופטימאליים כטיפול ביתר לחץ דם. כעת הם בחנו את הקשר בין משך ומועד שינה […]

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

  • גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי שיעורי התמותה משנית לאנדוקרדיטיס זיהומי במבוגרים עם מחלת לב מולדת הם נמוכים, אך טיפול שמרני במקרים אלו מלווה בסיכון הגבוה ביותר לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב מולדת זרימת דם טורבולנטית חריגה מלווה בסיכון הגבוה ביותר לאנדוקרדיטיס זיהומי. למרות התקדמות באבחנה וטיפול, […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה