שיווק ומנהל רפואי

אזהרת ה-FDA מפני זיהומים כתוצאה מקעקועים (FDA)

פרסום חדש של ה-FDA מזהיר מפני זיהום אפשרי כתוצאה מקעקוע, במטרה להפחית את השימוש בדיו מזוהם בפתוגן, שבתורו עלול לגרום לזיהומים קשים לטיפול

פרסום חדש של ה-FDA מזהיר מפני זיהום אפשרי כתוצאה מקעקוע, במטרה להפחית את השימוש בדיו מזוהם בפתוגן, שבתורו עלול לגרום לזיהומים קשים לטיפול. פרופ’ ברוס ברוד, פרופסור לדרמטולוגיה באוניברסיטת פנסילבניה אמר כי הוא ראה “כמה זיהומים שונים כתוצאה מקעקועים, שמקורם באורגניזמים שנוטים לזהם דברים בסביבה לחה ונוזלית”. בהנחיה נכתב כי “הקעקוע כרוך בניקור האפידרמיס כ-100 פעמים בשנייה באמצעות מחטים והחדרת דיו בעומק של 1.5 עד 2 מילימטרים מתחת לפני העור, לתוך הדרמיס”. עוד נכתב כי “דיו קעקוע מזוהם עלול לגרום לזיהומים ולפציעות חמורות, על ידי כך שפתוגנים הקיימים בדיו יכולים לעבור ממקום ההזרקה דרך הדם ומערכות הלימפה לחלקים אחרים בגוף”. אחד החיידקים הנפוצים ביותר שנמצאים בדיו קעקוע מזוהם הוא מיקובקטריום שאינו שחפתי (NTM – Nontuberculous Mycobacteria).

על פי סקר משנת 2019, ל-30% מאוכלוסיית ארה”ב היה לפחות קעקוע אחד – עלייה מ-21% בשנת 2012. תסמינים שכיחים המדווחים כתוצאה מזיהומים הקשורים לקעקועים כוללים פריחות, שלפוחיות, מורסות חמורות ועוד.

ההנחיות מפרטות מספר גורמים שעלולים להוביל לזיהום הדיו, ביניהם, הכנה או אריזה של הדיו במכשירים שקשים לחיטוי, ערבוב לא הגייני של צבעי הקעקוע בכלים או מכלים שאינם סטריליים, חוסר לבוש מתאים על ידי הצוות (אי שימוש בכיסוי שיער, מעילי מעבדה, סינרים, חלוקים, מסכות או כפפות) ועוד.

מכיוון שדיו הקעקוע נחשב למוצר קוסמטי, לא קיים פיקוח קפדני בנושא, ולכן הסטריליות והאיכות של מרכיבי הדיו עלולים להיפגם. ד”ר תאו סולימאני, עוזר פרופסור קליני לדרמטולוגיה וכירורגיה דרמטולוגית בבית הספר לרפואה של דיוויד גפן ב-UCLA, אמר כי “מוצרי קוסמטיקה אינם מוסדרים על ידי ה-FDA כמו תרופות מרשם, ולכן גוברים הסיכויים לזיהום בזמן הכנת הדיו”.

לכתבה ב- Medscape

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה