שיווק ומנהל רפואי

האם ה-FDA יקל על ההגבלות הקיימות על תרומת קרנית מגברים הומוסקסואלים וביסקסואלים? (Medscape)

לאחר הקלת הגבלות ה-FDA על תרומת דם מגברים הומוסקסואלים וביסקסואלים, ישנה כעת ציפייה לרפורמה דומה בנושא תרומות הקרנית

לאחר הקלת הגבלות ה-FDA על תרומת דם מגברים הומוסקסואלים וביסקסואלים, ישנה כעת ציפייה לרפורמה דומה בנושא תרומות הקרנית. ד”ר דיוויד גלסר, מומחה לקרנית מהאקדמיה האמריקאית לרפואת עיניים, אמר כי “אנו חושבים ומצפים שזה יקרה אפילו השנה”. ד”ר גלסר, יחד עם אגודת הקרנית וה-EBAA (Eye Bank Association of America),פועלים לקיצור תקופת ההגבלה שעומדת כיום על 5 שנים מסיום קיום יחסי מין של גברים עם גברים ל-90 יום, ואף לביטולה לגמרי. זאת לאחר שה-FDA קיצר את תרופת ההגבלה עבור גברים הומוסקסואלים וביסקסואלים בנושא תרומת דם משנה אחת ל-90 יום בשנת 2020, וכעת הסיר את ההגבלות לגמרי.

ההנחיות הנוכחיות אוסרות על תרומות קרנית מגברים הומוסקסואלים וביסקסואלים שקיימו יחסי מין עם גבר ב-5 שנים שלאחר מכן, אף במקרה בו הם היו מונוגמיים. ארגוני העיניים יחד עם ארגונים אחרים המתמקדים בזכויות הלהט”ב, פועלים לשינוי מדיניות זו מאז 2020, כאשר מחקר שפורסם ב-JAMA Ophthalmology טען כי אלפי קרניות בריאות נדחות מדי שנה בארצות הברית ובקנדה בעקבות הנחיות מיושנות ולא רלוונטיות. הארגונים השונים טוענים כי המדיניות הנוכחית מיושנת לאור השימוש בבדיקת חומצות גרעין, המאתרות באופן אמין את נגיף ה-HIV, שמונה ימים לאחר החשיפה. כמו כן, אין ראיות המצביעות על כך שהנגיף מתפשט דרך הקרנית, שאינה כוללת כלי דם שעלולים להכיל את הנגיף.

למרות זאת, גלסר אמר שה-FDA אינו משווה את תרומת הדם לתרומת הקרנית, משום שבין השאר בתרומת הקרנית מדובר בגברים שנפטרו ולא ניתן לראיין אותם לגבי פעילותם המינית. כיום, מסתמכים על ראיונות עם קרובי משפחה וחברים, שייתכן והמידע הנלקח מהם אינו אמין. כמו כן, גלסר הוסיף כי “ישנה סובלנות נמוכה מאוד לסיכון שבתרומת קרנית” מכיוון שבארצות הברית קיים מלאי גדול של רקמות אלה. הוא ציין שאף חוקר לא המליץ על ביצוע מחקר קליני שיבדוק את הבטיחות שבהתרת תרומות על ידי הומוסקסואלים וביסקסואלים. לטענתו, מחקר כזה אינו בר ביצוע, מכיוון שהעברת הנגיף בצורה זו היא כל כך נדירה עד כדי כך שיהיה צורך במדגם של עשרות מיליוני חולים כדי להגיע לתוצאות מדויקות.

לכתבה ב- Medscape

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה