שיווק ומנהל רפואי

חיסון כנגד נגיף רוטה אינו מספק הגנה מפני סוכרת מסוג 1 (מתוך Preprint With the Lancet)

בפרסום מוקדם ב-Preprints With the Lancet מוצגים נתונים חדשים שטרם עברו סיקור עמיתים עולה כי אין קשר בין השלמת חיסון כנגד נגיף רוטה ובין היארעות סוכרת מסוג 1 או ביטויים קליניים בעת הופעת סוכרת מסוג 1. ממצאים אלו מצטרפים לבסיס העדויות לפיהן לחיסון כנגד נגיף רוטה אין השפעה על היארעות סוכרת מסוג 1.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מספר מחקרים קודמים רמזו להיארעות מופחתת של סוכרת מסוג 1 לאחר חיסון כנגד נגיף רוטה, בעוד שממצאים אחרים לא זיהו קשר דומה. המחקר הנוכחי כלל כמעט את כל הילדים עם אבחנה חדשה של סוכרת מסוג 1 בשבדיה במהלך 5 השנים שקדמו לזמינות החיסון כנגד נגיף רוטה ובמהלך 5 השנים שלאחר מכן.

החוקרים אספו נתונים אודות 7,893 ילדים במאגר SEDIABKIDS, מאגר ארצי בשבדיה הכולל 98% מהילדים מתחת לגיל 15 שנים עם אבחנה של סוכרת מסוג 1 בין 2009-2019. הנתונים אודות השלמת חיסונים כנגד נגיף רוטה התבססו על נתוני סוכנות ה-Swedish Child Health Services. ילדים בשבדיה החלו לקבל חיסונים כנגד נגיף הרוטה בשני אזורים במדינה בשנת 2014 ועד שנת 2019, החיסונים הושלמו בכל המדינה.

מהתוצאות עולה כי שיעורי היארעות ממוצעים של סוכרת מסוג 1 ל-100,000 אנשים עמדו על 27.91 בקרב ילדים בגילאי 0-4.9 שנים, 46.45 באלו בגילאי 5-9.9. שנים ו-54.55 באלו בגילאי 10-14.9 שנים.

בקרב אלו שקיבלו חיסון כנגד נגיף רוטה משנת 2014, יחס שיעורי היארעות סוכרת מסוג 1 בהשוואה לילדים לא-מחוסנים בשנים 2009-2014 ו-2015-2019 עמד על 0.86 (p=0.10), 0.98 (p=0.81) ו-0.84 (p=0.02) בקרב ילדים בגילאי 0-4.9 שנים, 5-9.9 שנים ו-10-14.9 שנים, בהתאמה.

החיסון כנגד נגיף רוטה הפך זמין ליילודים בשבדיה החל משנת 2014, לכן ילדים מחוסנים הגיעו לגיל מקסימאלי של חמש שנים עד שנת 2019. לאור זאת, במידה וחיסון כנגד נגיף רוטה הפחית את היארעות סוכרת מסוג 1, ניתן היה לצפות להשפעה בקרב ילדים שבשנת 2019 היו בגילאי 0-4.9 שנים, אך בפועל לא תועדה ירידה בהיארעות סוכרת מסוג 1.

בקרב ילדים שלא החלו לקבל את החיסון כנגד נגיף רוטה עד שנת 2019, יחס שיעורי ההיארעות בין שתי התקופות שנבחנו עמד על 0.87 באלו בגילאי 0-4.49 שנים (p=0.06), 0.83 באלו בגילאי 5-9.9 שנים (p<0.01) ו-1.02 באלו בגילאי 10-14.9 שנים (p=0.77).

מהנתונים עולה כי לא היו הבדלים בין הקבוצות בריכוז הממוצע של המוגלובין מסוכרר או מדד חומציות בעת אבחנת סוכרת מסוג 1, לא תועדו שינויים בערכים לפני ואחרי זמינות החיסון ולא זוהו הבדלים משמעותיים בשיעורי היארעות חמצת סוכרתית בעת אבחנת סוכרת בהשוואת השיעורים המדווחים בשלוש קבוצות הגיל בין 2009-2014 ובין 2015-2019.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי חיסון כנגד נגיף רוטה אינו מספק הגנה מפני התפתחות סוכרת מסוג 1. הם מדגישים כי לחיסון כנגד הנגיף יש ערך רב מסיבות אחרות מעבר למניעת סוכרת מסוג 1.

 

מתוך Preprint With the Lancet

 

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפול בתרופות להפחתת משקל עשוי להפחית את הסיכון לממאירות בחולים עם סוכרת (JAMA Netw Open)

    טיפול בתרופות להפחתת משקל עשוי להפחית את הסיכון לממאירות בחולים עם סוכרת (JAMA Netw Open)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open עולה כי טיפול בתכשירים ממשפחת GLP-1RA בחולים עם סוכרת מסוג 2 עשוי להפחית את הסיכון להתפתחות מחלות ממאירות שנקשרו עם השמנה, בהשוואה לטיפול באינסולין. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 הם תכשירים המשמשים לטיפול בהשמנה וסוכרת, כאשר המשפחה כוללת את התכשירים Wegovy, Ozempic, Zepbound […]

  • הסתיים קורס מתקדם ראשון לטיפול בהשמנה בצפון – שתוף פעולה של ספרת הסוכרת בגליל והטכניון

    הסתיים קורס מתקדם ראשון לטיפול בהשמנה בצפון – שתוף פעולה של ספרת הסוכרת בגליל והטכניון

    38 בוגרים ובוגרות סיימו החודש קורס מתקדם לטיפול בהשמנה, בניהולו האקדמי של פרופ' נעים שחאדה, יוזמה משותפת של ספרת הסוכרת בגליל ע"ש ראסל ברי וביה"ס ללימודי המשך של הטכניון. הבוגרים, ברובם רופאי משפחה, למדו על מגפת ההשמנה מהיבטים שונים כשהמטרה היא להכשיר את הצוותים הרפואיים להתמודד עם מגפת ההשמנה.

  • דלקת ענביה בילדים מלווה בסיכון מוגבר לקטרקט (JAMA Network Open)

    דלקת ענביה בילדים מלווה בסיכון מוגבר לקטרקט (JAMA Network Open)

    בילדים עם אבחנה של דלקת ענביה (Uveitis) סיכון מוגבר משמעותית להתפתחות קטרקט, בהשוואה לאלו ללא התהליך הדלקתי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. הסיכון המוגבר נותר על כנו לאורך תקופות מעקב שונות ובקבוצות שונות לפי גיל, מין ומוצא אתני. מחקר העוקבה התבסס על נתונים ממאגר TriNetX וכלל ילדים עם וללא […]

  • האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ADA (או American Diabetes Association) עולה כי בדיקה גנטית לזיהוי נטייה להפרעה בשובע לאחר ארוחה (Abnormal Postprandial Satiety) עשויה לסייע בחיזוי טיב התגובה לטיפול ב-Semaglutide, אם כי לא הודגם קשר דומה עם הטיפול בתכשיר אחר מאותה משפחה. הבדיקה הינה חלק מהפורטפוליו של MyPhenome Obesity Phenotyping Portfolio של חברת […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    לפניכם מפגש ראשון מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הראשון עוסק בהיפוגליקמיה. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו נורדיסק

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 3 - אינסולינים ארוכי טווח

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 3 - אינסולינים ארוכי טווח

    לפניכם מפגש שלישי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש השלישי עוסק באינסולינים ארוכי טווח. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 4 - טכנולוגיות בסוכרת

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 4 - טכנולוגיות בסוכרת

    לפניכם מפגש רביעי מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הרביעי עוסק בטכנולוגיות בסוכרת. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה