שיווק ומנהל רפואי

ההשפעה של טיפול כנגד סוכרת הריונית על התוצאות בטווח הביניים והארוך לאחר היריון (Diabet Med)

במאמר שפורסם בכתב העת Diabetic Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר להערכת ההשפעה של טיפול בנשים עם סוכרת הריונית על התוצאות בטווח הביניים והארוך לאחר ההיריון, כאשר מהנתונים עולה כי אין עדויות רבות אודות ההשפעה של הטיפול על האם או הצאצא.

מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את ההשפעה של טיפול לסוכרת הריונית על התוצאות בטווח הביניים והארוך, הן באם והן ביילוד. החוקרים השלימו סקירה שיטתית של מחקרים אקראיים להערכת טיפול ספציפי בנשים עם סוכרת הריונית לעומת טיפול סטנדרטי וההשפעה של הטיפול על התוצאות באם ובצאצא בטווח הביניים או הארוך.

חיפוש במאגרי MEDLINE, EMBASE ו-CENTRAL הוביל לזיהוי חמישה מחקרים עם 1,140 נשים ו-767 צאצאים, אשר היו במעקב לאורך 4-16 שנים לאחר הלידה.

מהנתונים עולה כי טיפול לסוכרת הריונית ככל הנראה אינו מפחית את הסיכון לסוכרת אצל האם (סיכון יחסי של 1.00, רווח בר-סמך 95% של 0.82-1.23) ועשוי שלא להפחית את הסיכון לתסמונת מטבולית (סיכון יחסי של 0.93, רווח בר-סמך 95% של 0.71-1.22). החוקרים אספו עדויות מאוד לא ודאיות לפיהן הטיפול עשוי להביא לעליה ברמות HDL בדם האם.

מהעדויות עולה כי טיפול לסוכרת הריונית עשוי שלא להשפיע על התוצאות ביילוד, כולל הפרעה ברמות סוכר בצום (סיכון יחסי של 0.79, רווח בר-סמך 95% של 0.39-1.69), מדד מסת גוף מעל אחוזון 85 (סיכון יחסי של 0.91, רווח בר-סמך 95% של 0.74-1.12) או מדד מסת גוף מעל אחוזון 95 (סיכון יחסי של 0.89, רווח בר-סמך 95% של 0.65-1.22).

החוקרים מסכמים וכותבים כי העדויות הזמינות כיום אינן מאפשרות לקבוע אם לטיפול ספציפי בנשים עם סוכרת הריונית יש השפעה על התוצאות המטבוליות בטווח הביניים או בטווח הארוך באם או בצאצא. נתונים אלו מצטרפים לעדויות להמלצה על הערכה שיטתית של האם והיילוד לאחר הלידה.

 

Diabet Med, Nov 3, 2022

 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה