שיווק ומנהל רפואי

הרגלי תזונה עשויים להשפיע על שיעורי הימצאות סוכרת מסוג 2 (J Nutr Sci)

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Nutritional Science מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, המדגישות את הקשר בין צריכת בשר ומזון מטוגן ובין עליה בסיכון לסוכרת מסוג 2.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי שכיחות סוכרת מסוג 2 מצויה במגמת עליה דרמטית ברחבי העולם. מטרתם כעת הייתה לבחון את הקשר בין הרגלי תזונה ובין הסיכון לסוכרת במסגרת מחקר חתך שהתמקד במבוגרים בגילאי 35-70 שנים.

מדגם המחקר כלל 9,261 מבוגרים מאירן, אשר דיווחו באמצעות שאלונים על הרגלי התזונה, כולל תדירות ארוחות, צריכת מזון מטוגן, תוספת מלח לארוחות מוכנות וצריכת מאכלים צלויים. סוכרת מסוג 2 הוגדרה בנוכחות רמת סוכר בדם בצום של 126 מ”ג/ד”ל ומעלה לפי הנחיות האגודה האמריקאית לסוכרת.

בקרב אלו שצרכו למעלה משש ארוחות ביום, בהשוואה לאלו שאכלו שלוש אורחות ביום, תועד סיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2 (יחס סיכויים של 2.50, רווח בר-סמך 95% של 1.651-3.793). הקשר נותר מובהק סטטיסטית לאחר תקנון למשתנים שונים.

החוקרים מדווחים על קשר מובהק סטטיסטית בין צריכה רבה יותר של מזון מטוגן ובין הסיכון לסוכרת מסוג 2 (יחס סיכויים של 1.295, רווח בר-סמך 95% של 1.004-1.668) במודל מתוקן.

לא תועד קשר מובהק סטטיסטית בין הרגלי תזונה אחרים, כולל הוספת מלח לארוחות מוכנות וצריכת מאכלים צלויים, ובין הסיכון לסוכרת מסוג 2.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מדגישים את הקשר בין הרגלי תזונה ובין הסיכון לסוכרת מסוג 2. הם קוראים להשלים מחקרים נוספים להערכת טיב הקשר באוכלוסיות שונות.

 

J Nutr Sci. 2022 Sep 19

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה