שיווק ומנהל רפואי

עליה בסיכון לסוכרת מסוג 1 בילדים לאחר COVID-19 (מתוך JAMA Netw Open)

הסיכון לאבחנה חדשה של סוכרת מסוג 1 עשוי להיות מוגבר לאורך עד שישה חודשים לאחר זיהום בנגיף קורונה בילדים, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היארעות סוכרת מסוג 1 עלתה במהלך מגפת הקורונה ועליה זו נקשרה עם הזיהום הנגיפי. במרכז לבקרת מחלות ומניעתן בארצות הברית דווח כי ילדים עם COVID-19 היו בסיכון מוגבר לאבחנה של סוכרת לאחר הזיהום, אם כי לא נערך ניתוח נפרד להערכת הסיכון לסוכרת מסוג 1 ומסוג 2. לאור זאת, טיב הקשר בין COVID-19 ובין הסיכון להופעה חדשה של סוכרת מסוג 1 אינו מובן היטב וזה היה המוקד של מחקר זה.

החוקרים מקליבלנד התבססו על רשומות רפואיות ממוחשבות ממאגר TriNetX Analytics Platform לזיהוי 314,917 ילדים עד גיל 18 שנים עם אבחנה של זיהום בנגיף קורונה בתקופה שבין חודש מרץ בשנת 2020 ועד דצמבר בשנת 2021 וכן 776,577 ביקורות תואמות ללא זיהום בקורונה באותה תקופת זמן.

מהנתונים עולה כי לאחר חודש, שלושה חודשים ושישה חודשים מהזיהום הנגיפי, הסיכון לאבחנה של סוכרת מסוג 1 היה גדול יותר באלו שנדבקו בנגיף הקורונה, בהשוואה לילדים שלא נדבקו בזיהום הנשימתי, כאשר הסיכון היה גבוה כפליים לאחר חודש (יחס סיכון של 1.96), שלושה חודשים (יחס סיכון של 2.10) וחצי שנה (יחס סיכון של 1.83). התוצאות היו דומות מניתוח נתונים שבחן את הסיכון לסוכרת מסוג 1 באלו בגילאי 0-9 שנים ובאלו בגילאי 10-18 שנים.

החוקרים השלימו גם השוואה של הסיכון לסוכרת מסוג 1 בין ילדים שנדבקו בקורונה וביקורות אחרות, כאשר הסיכון למחלה האוטואימונית נותר מוגבר כפליים הן בהשוואה לילדים שפנו להערכה רפואית בשל שברים (יחס סיכון של 2.09) והן בהשוואה לילדים שהגיעו לביקורות שגרתיות (יחס סיכון של 2.10).

הסיכון המוגבר להופעה חדשה של סוכרת מסוג 1 לאחר זיהום בנגיף הקורונה הינה שיקול חשוב נוסף בדיונים להערכת סיכון-תועלת למניעה וטיפול בזיהום הנגיפי בילדים.

 

JAMA Netw Open, Sep 23, 2022

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה