שיווק ומנהל רפואי

עליה בסיכון לסרטן בילדים לאמהות שנטלו חומצה פולית במינון גבוה (JAMA Neurology)

מחקר חדש מראה כי חשיפה טרום לידתית לחומצה פולית במינון גבוה קשורה לסיכון מוגבר לסרטן בילדים לאמהות עם אפילפסיה

מחקר חדש שפורסם ב-JAMA Neurology מנתונים של יותר מ-3 מיליון הריונות מראה שחשיפה טרום לידתית לחומצה פולית במינון גבוה קשורה ליותר מפי 2 סיכון לסרטן בילדים לאמהות עם אפילפסיה. הסיכון המוגבר לסרטן לא השתנה לאחר שקילת גורמים אחרים שעשויים להסביר את הסיכון, כגון שימוש בתרופות נגד התקפים (ASM). יחד עם זאת, יש לציין כי לא היה סיכון מוגבר לסרטן בילדים לאמהות ללא אפילפסיה שהשתמשו בחומצה פולית במינון גבוה.

לנשים עם אפילפסיה מומלץ ליטול מינונים גבוהים של חומצה פולית לפני ובמהלך ההריון בשל הסיכון למומים מולדים הקשורים ל-ASM. עד כה, לשאלה האם חומצה פולית במינון גבוה קשורה לעלייה בסיכון לסרטן בילדות לא הייתה תשובה. לצורך מענה על שאלה זו, החוקרים ניתחו נתונים על 3.3 מיליון ילדים שעקבו אחריהם עד לגיל חציוני של 7.3 שנים.

מבין 27,784 ילדים שנולדו לאמהות עם אפילפסיה, 5934 (21.4%) נחשפו לחומצה פולית במינון גבוה (מינון ממוצע, 4.3 מ”ג), עם יחס סיכון מותאם (aHR) של 2.7 (CI 95%, 1.2 – 6.3) לחלות בסרטן. הסיכון המוחלט בחשיפה היה 1.5% (CI 95%, 0.5% – 3.5%) בילדים לאמהות עם אפילפסיה לעומת 0.6% (CI 95%, 0.3% – 1.1%) בילדים לאמהות עם אפילפסיה שלא נחשפו חומצה פולית במינון גבוה.

בילדים לאמהות ללא אפילפסיה, 46,646 (1.4%) נחשפו לחומצה פולית במינון גבוה (מינון ממוצע, 2.9 מ”ג), חושב aHR של 1.1 (CI 95%, 0.9%-1.4%) וסיכון מוחלט עבור 0.4% (CI 95%, 0.3% עד 0.5%). הוכח גם כי לא היה קשר בין ASM ספציפי לסרטן ילדות.

“מחקר זה בהחלט אמור לגרום לנו לעצור ולהעריך מחדש את הפרקטיקה המקובלת של תוספת חומצה פולית במינון גבוה עבור חולות עם אפילפסיה ששוקלות הריון”, אמר החוקר הראשי ל-Medscape.

לכתבה ב-Medscape

למאמר ב-JAMA Neurology

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה