שיווק ומנהל רפואי

מתן שגרתי של תוספי שמן דגים מעלה את הסיכון להיארעות פרפור פרוזדורים (European Journal of Preventive Cardiology)

הסיכון להיארעות פרפור פרוזדורים היה גבוה יותר באלו הצורכים תוספי שמן דגים, בהשוואה לאלו שאינם נוטלים תוספים אלו באופן  שגרתי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת European Journal of Preventive Cardiology.

 החוקרים השלימו מחקר עוקבה פרוספקטיבי שכלל 468,665 משתתפים (גיל ממוצע של 57 שנים, 45% גברים) ממדגם UK Biobank, ללא אבחנה קודמת של פרפור פרוזדורים, במטרה לבחון את הקשר בין תוספי שמן דגים ובין הסיכון לפרפור פרוזדורים. הם בחנו את הסיכון להפרעת הקצב בתתי-קבוצות של חולים לפי סיכון גנטי לפרפור פרוזדורים, מחלה קרדיווסקולארית קודמת וצריכת דגים שומניים.

 בתחילת המחקר, 31.6% מהמשתתפים דיווחו על נטילת תוספי שמן דגים לעיתים ו-5% סבלו ממחלה קרדיווסקולארית קודמת.

 לאורך חציון מעקב של 11.1 שנים מצאו החוקרים כי 6.2% מאלו שדיווחו על נטילת תוספי שמן דגים אובחנו עם פרפור פרוזדורים, בהשוואה ל-5.2% מאלו שלא נטלו תוספים אלו (יחס סיכון מתוקן של 1.1, רווח בר-סמך 95% של 1.07-1.13).

 שיעורי היארעות הפרעת הקצב בכלל קבוצות סיכון גנטי היו גבוהים יותר בקרב אלו שנטלו תוספי שמן דגים, בהשוואה לאלו שלא נטלו תוספים, בין אם מדובר היה בחולים בסיכון גנטי נמוך (3.7% לעומת 3%, יחס סיכון מתוקן של 1.08, רווח בר-סמך 95% של 1.01-1.16), בינוני (5.8% לעומת 4.8%, יחס סיכון מתוקן של 1.1, רווח בר-סמך 95% של 1.06-1.14) או גבוה (9.8% לעומת 8.1%, יחס סיכון מתוקן של 1.11, רווח בר-סמך 95% של 1.06-1.15).

 השיעור המוגבר של פרפור פרוזדורים בקרב אלו שנטלו תוספי שמן דגים תואר בחולים ללא היסטוריה של מחלה קרדיווסקולארית (5.3% לעומת 4.1%; יחס סיכון מתוקן של 1.13, p<0.0001), אך לא באלו עם מחלה קרדיווסקולארית קודמת (11.6% לעומת 11.1%, יחס סיכון מתוקן של 1.01, p=0.56).

 הקשר בין צריכת תוספי שמן דגים ובין הסיכון להפרעת הקצב לא הושפע מתדירות צריכת דגים שומניים.

 החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים במטרה לבחון את ההשפעות של תוספי שמן דגים על הסיכון להיארעות פרפור פרוזדורים אשר יכללו מעקב ממושך יותר.

 

European Journal of Preventive Cardiology, September 2022

 

לידיעה ב-Healio

2 תגובות
  1. חאתם חמוד
    חאתם חמוד אומר:

    שלום רב,
    טעות כתיב אני מניח.
    נרשם:”השיעור המוגבר של פרפור פרוזדורים בקרב אלו שנטלו תוספי שמן דגים תואר בחולים ללא היסטוריה של מחלה קרדיווסקולארית (5.3% לעומת 4.1%; יחס סיכון מתוקן של 1.13, p<0.0001), אך לא באלו ללא מחלה קרדיווסקולארית קודמת (11.6% לעומת 11.1%, יחס סיכון מתוקן של 1.01, p=0.56)."
    צריך להיות:
    ….אך לא באלו _עם_ מחלה קרדיויסקולארית קודמת…

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה