שיווק ומנהל רפואי

יו”ר האיגוד לרפואה פנימית משתף ומצהיר : ממש לא תם הטקס…

בדף הפייסבוק של האיגוד לרפואה פנימית מוצגים כעת פוסטים של מנהלי מחלקות ורופאים המשתפים מתחושותיהם:

לפניכם הפוסט “ממש לא תם הטקס”! פרופ’ אבישי אליס, יו”ר האיגוד לרפואה פנימית (בתמונה):

“ההתמקדות האובססיבית בקורונה – היא עוול לציבור המטופלים שלנו ועוול גם לצוותי הרפואה במחלקות.
ייתכן שגל הקורונה הנוכחי יורד, אבל העומסים בבתי החולים ובעיקר במחלקות הפנימיות כבדים מנשוא, ואנו הפנימאים מתקשים לראות את האור באופק.

הקורונה אינה המחלה היחידה, על אף שהפכה ל”בת המועדפת” של מערכת הבריאות.

התחלואה בימים אלו כבדה. תחלואת החורף השגרתית: השפעת, תחלואת הריאות, תחלואת הסוכרת, הלב, האונקולוגיה ואחרות – בשיא.
אחרי שנתיים של קורונה, מגיעים אלינו למחלקות הפנימיות, חולים במצבים רפואיים חמורים, לאחר שחלקם הזניחו את בריאותם והתרחקו מבתי החולים.
אנחנו מאוכזבים מהמערכת, מהממשלה הקודמת ומהממשלה הנוכחית, מכך שלא נוספה ולו מיטת אשפוז אחת בשנים האחרונות במחלקות הפנימיות, וחולים רבים אצלנו עדיין נמצאים במסדרונות.
אנחנו המשחררים מאשפוז הכי מהירים במערב, וכשיחשפו נתוני האשפוזים והשחרורים אצלנו במחלקות, אפשר יהיה לגלות כי המערכת נכנסה לטרללת.

ידידי ד”ר אייל בראון מרמב”ם, שאמור היה לחגוג היום בשמחה, יום הולדת עשור לייסוד מחלקתו הפנימית, מדבר על לאות ועצבות. ואכן, הדיונים האינסופיים באולפנים על דרך ניהול הקורונה, מסיטים מהעיקר: מהמשבר המתמשך במערכת.

אנחנו כבר עובדים על אוטומט לטפל בחולי הקורונה, אבל אולי לא פחות קשה מכך, מאותגרים מול נחשולי הצונאמי של התחלואה השגרתית במחלקות וזו לגמרי מלחמת התשה.

אנו קרובים לגבול קצה הסבלנות שלנו במאבק על תקנים, על מיטות אשפוז, על ציוד רפואי למחלקות ועל תקציבים שהובטחו בחוק ואבדו בדרך.

אין עבורנו הפנימאים אור באופק, למרות שאנו משופעים בהבטחות אופטימיות, שבינתיים לא מתממשות לכדי תקציבים ומימוש סעיפים בדו”ח לשיפור הרפואה הפנימית (דו”ח טור כספא)”.

מלחמת התשה!

קישור לדף הפייסבוק:  https://www.facebook.com/Israelsocietyofinternalmedicine

הקורונה שלי: אייל בראון

“כמנהל מחלקה פנימית- אחרי שנתיים של קורונה, אני בעיקר פסימי: עייפתי קצת מהויכוחים על אופי ניהול המאבק בנגיף.

השבועות האחרונים הותירו אותי פשוט עייף ועצוב: עוד פעם עבודה מסביב לשעון להקים בין לילה עוד מחלקה, עם עוד טור תורנים וכוננים, שרובם כבר שחוקים לחלוטין: רק חיוך עצוב ואוטומט של קצת יאוש -אבל ההתגייסות כמו תמיד.

אני לא דואג מהקורונה- אותה ננצח: אבל אני דואג לעתיד הרפואה הפנימית, זו שמחזיקה על כתפיה את הנטל הגדול ביותר של הטיפול בחולים המורכבים ביותר, בשעות המכריעות במאבק על חייהם: זו שלוקחת את הנתח הגדול ביותר בהכשרת הדור הצעיר של הסטודנטים והמתמחים, שיטפלו בכולם ביום מהימים.

אני שומע יותר ויותר על רופאים בכירים בפנימיות, שהתייאשו ומחפשים אלטרנטיבות (ולרובנו, הפנימאים ,יש התמחות “על”, בה החיים בדרך כלל נוחים ופשוטים, ולעיתים קרובות מתגמלים יותר). אני שומע אפילו על מנהלי מחלקות פנימיות מהטובים ביותר (בהם גם מי שמוכרים ממובילי המאבק בקורונה וכמובילי המאבק לשיפור המצב ברפואה הפנימית), שמתכננים לעזוב את שורותינו בשנים הקרובות, גם כי שום דבר ממסקנות ועדת טור כספא לשיפור המצב הרפואה הפנימית לא מומש. רובנו כבר סקפטיים אם משהו ימומש.

ד”ר אייל בראון הוא מנהל פנימית ח’, הקריה הרפואית רמב”ם, 25 שנים רופא, מהן עשור בדיוק מנהל מחלקה פנימית

“אמרתי לכם”


הקורונה בעיניים שלי: אבישי אליס

“למגפת הקורונה פנים רבות: רפואית, חברתית, כלכלית, סוציולוגית…
זו המגפה הראשונה בעידן תקשורת ההמונים, המשפיעה על אמון הציבור והתנהגותו.
זו מגפה בה למדנו הרופאים כיצד לנהל מחלה לא מוכרת , הנושפת בעורפנו.

אך ישנה חווית קורונה שייחודית לי, בכובעי כיו”ר האיגוד לרפואה פנימית. אסכם אותה בשתי מילים “אמרתי לכם….”

אמרתי לכם שהרפואה הפנימית היא הבסיס עליו יושבת מערכת האשפוז, שהיא מקור למיטות אשפוז, לכוח אדם רפואי ולידע, וכי אין חשובה ממנה….

אמרתי זאת, עוד הרבה לפני הקורונה, כשיצאנו למאבק על מקומה המרכזי והראוי של “מלכת הרפואה” בזמן בו היא נתפסת כ”זקנה במסדרון”, במחלקות הסובלות ממחסור קשה בכוח אדם, בדימוי עצמי ירוד – בעיני העוסקים במקצוע, ובוודאי שבעיני מקבלי ההחלטות בבתיה”ח, במשרדי הבריאות והממשלה, ובציבור כולו.

לא כולם הבינו, חלק התנגדו, אפילו כשתוכנית הפעולה, מסקנות ועדת טור כספא, הונחה על השולחן.

והנה הגיעה המגפה, וכעוף החול התייצבנו בראש החזית, לטיפול בבלתי נודע, צוותי מחלקות פנימיות, כשבשיא, כ-40% מהמחלקות הפנימיות הוסבו למחלקות לטיפול בחולי המגפה, ורופאיהן מעבירים מידע וידע ברשת וואצאפ פנימית . קושי ההנשמה, והטיפול בחולים מורכבים, הפכו לפתע יתרון ייחודי בעולם.

עד היום, בא לצעוק: “אמרתי לכם…” זכרו והפנימו את חשיבות המחלקות הפנימיות [מה שלא תמיד קורה].

אך במקום לצעוק, אני ממשיך בכל דרך לדאוג שהמסר יחלחל בכל משרד ממשלתי ואצל כל איש ממשל: אנו חייבים מחלקות פנימיות חזקות, עם תפוסות ממוצעות וכוח אדם מלא ואיכותי.

מגפת הקורונה תעבור, אך עלינו להיות מוכנים לאירועים אחרים, שעוד יגיעו”.

—————————————————————————————–

פרופ’ אבישי אליס, מנהל מחלקה פנימית ט’ (במרכז הרפואי רבין /בלינסון), 33 שנים רופא, מהן 9 שנים מנהל מחלקה פנימית. עומד בראש האיגוד הישראלי לרפואה פנימית

 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם עודף-משקל מעלה את הסיכון לתמותה בחולים במצב קשה עם COVID-19? (מתוך Obesity)

    האם עודף-משקל מעלה את הסיכון לתמותה בחולים במצב קשה עם COVID-19? (מתוך Obesity)

    במאמר שפורסם בכתב העת Obesity מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי השמנה אינה מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים במצב קריטי עם אבחנה של COVID-19. יתרה מזאת, בחולים עם מדד מסת גוף נמוך מ-25 ק”ג/מ2 תועדו שיעורי תמותה גבוהים יותר בהשוואה לאלו עם מדדי מסת גוף גבוהים יותר. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון […]

  • חיסון כנגד COVID-19 לפני ובמהלך היריון אינו מלווה בסיכון מוגבר לדיכאון לאחר-לידה (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-APA)

    חיסון כנגד COVID-19 לפני ובמהלך היריון אינו מלווה בסיכון מוגבר לדיכאון לאחר-לידה (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-APA)

    חיסון כנגד נגיף SARS-CoV-2 לפני ובמהלך היריון אינו מלווה בעליה משמעותית בסיכון לתסמיני דיכאון לאחר-לידה, כך עולה מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Psychiatric Association. במטרה לקבוע אם קיים קשר בין חיסון כנגד קורונה בזמן היריון ובין דיכאון לאחר-לידה, החוקרים בחנו את הנתונים אודות 627 נשים הרות (גיל ממוצע של 33.8 שנים) ממאגר […]

  • חיסון כנגד קורונה מספק הגנה מתונה מפני התפתחות Long COVID בילדים (Pediatrics)

    חיסון כנגד קורונה מספק הגנה מתונה מפני התפתחות Long COVID בילדים (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי לחיסון כנגד נגיף קורונה השפעה מגנה מתונה מפני Long COVID. ההשפעה המגנה של החיסון גדולה יותר במתבגרים בסיכון מוגבר להתפתחות Long COVID ופוחתת עם הזמן. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חיסון מפחית את הסיכון לזיהום בקורונה בילדים, אך ההשפעה של החיסון […]

  • נגיף קורונה עשוי להישאר בגוף במשך למעלה משנה (מתוך כנס ה-CROI)

    נגיף קורונה עשוי להישאר בגוף במשך למעלה משנה (מתוך כנס ה-CROI)

    מדענים מקליפורניה מצאו כי שרידים של נגיף COVID-19 עשויים להישאר בדם וברקמות לתקופה של למעלה משנה לאחר ההדבקה הראשונית בנגיף, כך דווח בכנס ה-Conference on Retroviruses and Opportunistic Infections. במחקר בנושא Long COVID זיהו החוקרים אנטיגנים של הנגיף בזרם הדם למשך עד 14 חודשים לאחר הזיהום ובדגימות רקמות במשך למעלה משנתיים לאחר ההדבקה בנגיף. שני […]

  • הדבקה בנגיף קורונה בתוך 10 שבועות לאחר החזרת עוברים אינה פוגעת בסיכויי הצלחת IVF/ICSI (מתוך Am J Obstet Gynecol)

    הדבקה בנגיף קורונה בתוך 10 שבועות לאחר החזרת עוברים אינה פוגעת בסיכויי הצלחת IVF/ICSI (מתוך Am J Obstet Gynecol)

    בנשים לאחר טיפולי IVF/ICSI הדבקה בנגיף קורונה בתוך עשרה שבועות מהחזרת עוברים אינה משפיעה לרעה על תוצאות היריון, שיעורי השרשה והפלה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Obstetrics & Gynecology. החוקרים השלימו מחקר עוקבה פרוספקטיבי שכלל נתונים אודות 857 נשים בגילאי 20-29 שנים שעברו IVF/ICSI במרכז הפריה חוץ גופית בסין. הם […]

  • ההשפעה של טיפולים כנגד COVID-19 על חולים עם מחלת מעי דלקתית (Dig Dis Sci)

    ההשפעה של טיפולים כנגד COVID-19 על חולים עם מחלת מעי דלקתית (Dig Dis Sci)

    במהלך טיפול כנגד COVID-19 ייתכן ויהיה מקום להשהיית טיפולים כנגד מחלת מעי דלקתית, אך צעד זה אינו מוביל לעליה בהתלקחויות הזיהום הנגיפי, כאשר חיסון קודם כנגד COVID-19 מסייע בהפחתת הסיכון לסיבוכים עקב הזיהום הנגיפי, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Digestive Diseases and Sciences. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חולים עם מחלת מעי דלקתית תחת […]

  • אין סיבה לדחות מתן חיסון כנגד קורונה לפני ניתוח מעקפים של העורקים הכליליים (J Am Heart Assoc)

    אין סיבה לדחות מתן חיסון כנגד קורונה לפני ניתוח מעקפים של העורקים הכליליים (J Am Heart Assoc)

    למרות הסיכון הגבוה למחלות לב וכלי דם בחולים המופנים לניתוח מעקפים של העורקים הכליליים, החיסון כנגד נגיף קורונה לא השפיע על התוצאות המג’וריות לאחר ההתערבות ניתוחית ואין סיבה לדחות את מתן החיסון בחולים המופנים להשלמת ניתוח זה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American Heart Association. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר שימוש חירום ב-Pemivibart למניעת COVID-19 (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר שימוש חירום ב-Pemivibart למניעת COVID-19 (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר שימוש חירום ב- Pemivibart למניעה לפני חשיפה של COVID-19 במבוגרים ומתבגרים מגיל 12 שנים ומעלה ובמשקל של 40 ק”ג ומעלה. המומחים מסבירים כי Pemivibart הינו נוגדן חד-שבטי הומאני רקומביננטי, המכוון כנגד קולטן לחלבון זיז של נגיף הקורונה, המעכב את ההיצמדות של הנגיף לקולטני ACE2 על תאי […]

  • הסיכון להפרעות נוירולוגיות גבוה יותר לאחר זיהום שפעת חמור לעומת זיהום בקורונה (Neurology)

    הסיכון להפרעות נוירולוגיות גבוה יותר לאחר זיהום שפעת חמור לעומת זיהום בקורונה (Neurology)

    אשפוז בשל שפעת מלווה בסיכון גדול יותר להתפתחות הפרעות נוירולוגיות, כולל מיגרנה, אירוע מוחי או אפילפסיה, בהשוואה לסיכון להפרעות נוירולוגיות לאחר אשפוז בשל COVID-19, כך עולה מתוצאות מחקר גדול שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים התבססו על נתונים ממאגר רפואי גדול להשוואת 77,300 חולים שאושפזו בשל COVID-19 אל מול מספר דומה של חולים שאושפזו בשל שפעת. […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה