שיווק ומנהל רפואי

תוספי ויטמין D אינם מפחיתים את הסיכון להיארעות מחלות ממאירות או מחלות לב וכלי דם בקשישים עם רמות מספקות של הוויטמין (Am J Clin Nutrition)

תוספי ויטמין D לא השפיעו על היארעות מחלות ממאירות או מחלות קרדיווסקולאריות מג’ורוית בקשישים בהם רמות ויטמין D הולמות מלכתחילה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Clinical Nutrition.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים תצפיתיים מצאו כי רמות לא-מספקות של ויטמין D מלוות בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם ומחלות ממאירות, אך העדויות באשר לתועלת של תוספים אלו הן מוגבלות. כעת הם ביקשו לבחון את ההשפעות של תוספי ויטמין D על היארעות מחלות לב וכלי דם ומחלות סרטן.

לצורך כך, החוקרים השלימו מחקר אקראי ומבוקר-פלסבו, אשר ארך חמש שנים וכלל 2,495 גברים בגילאי 60 שנים ומעלה ונשים לאחר-מנופאוזה בגילאי 65 שנים ומעלה מהאוכלוסיה הכללית בפינלנד. החוקרים התמקדו במשתתפים ללא היסטוריה של מחלות לב וכלי דם או מחלות סרטן.

המשתתפים במחקר חולקו לאחת משלוש זרועות: פלסבו, ויטמין D במינון 1,600 יחידות בינלאומיות/יום או 3,200 יחידות בינלאומיות/יום. המעקב כלל שאלונים שנתיים וכן הושלמו ראיונות אישיים עם 551 משתתפים במחקר.

התוצאים העיקריים כללו היארעות מחלות לב וכלי דם מג’וריות ומחלות ממאירות פולשניות. תוצאי סיום משניים כללו את המרכיבים הפרטניים של התוצא העיקרי של מחלות לב וכלי דם (אוטם לבבי, אירוע מוחי, תמותה קרדיווסקולארית) וממאירויות באתרים ספציפיים או תמותה עקב מחלה ממארת.

לאורך המעקב תועדו 41 (4.9%) אירועים קרדיווסקולאריים בזרוע הפלסבו, 42 (5.0%) אירועים בקרב מטופלים בויטמין D במינון 1,600 יחידות בינלאומיות ביום (יחס סיכון של 0.97, P=0.89)  ו-36 (4.3%) אירועים בזרוע הטיפול בויטמין D במינון 3,200 יחידות בינלאומיות ביום (יחס סיכון של 0.84, p=0.044).

שיעורי אבחנת ממאירות פולשנית עמדו על 4.9%, 5.8% ו-4.8% מהמשתתפים בזרוע הפלסבו, ויטמין D במינון 1,600 יחידות בינלאומיות ביום (יחס סיכון של 1.14, p=0.55) ו-4.8% בזרוע הטיפול בויטמין D במינון 3,200 יחידות בינלאומיות/יום (יחס סיכון של 0.95, P=0.81), בהתאמה.

החוקרים לא זיהו הבדלים מובהקים סטטיסטית בתוצאי סיום משניים או בשיעורי התמותה הכוללים.

ממצאי המחקר מעידים כי תוספי ויטמין D לא הובילו להפחתת היארעות אירועים קרדיווסקולאריים מג’וריים או שיעורי ממאירות פולשנית בקרב מטופלים מבוגרים, ככל הנראה עקב רמות ויטמין D מספקות במרבית המטופלים עוד טרם מתן התוספים.

Am J Clin Nutrition, Jan 4, 2021

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה