שיווק ומנהל רפואי

אנליזה חדשה של EAGLES : היעילות והבטיחות של varenicline (צ’מפיקס) בהשוואה ל-bupropion , NRT ופלצבו נשמרו גם בתת קבוצה של מטופלים עם הפרעות פסיכיאטריות (J Clin Psychopharmacol)

באנליזה חדשה של מחקר ה-EAGLES (ר”ת של Evaluating Adverse Events in a Global Smoking Cessation Study ) מצאו החוקרים כי הבטיחות הנוירופסיכיאטרית והיעילות היחסית של varenicline (צ’מפיקס) ו- bupropion(זייבאן) ו-NRT (מדבקות ניקוטין) בהשוואה לפלצבו בקרב מטופלים עם הפרעות פסיכיאטריות לא הייתה שונה מזו שנמצאה באוכלוסייה הכללית שהשתתפה במחקר.

מטרת החוקרים הייתה לבחון את הבטיחות הנוירופסיכיאטרית ואת היעילות היחסית של varenicline, bupropion, ו-NRT בתת קבוצה של מטופלים הסובלים מהפרעות פסיכיאטריות .

לצורך כך ביצעו החוקרים ניתוחים בתתי קבוצות של משתתפי מחקר ה-EAGLES אשר סווגו כבעלי הפרעות פסיכיאטריות. מחקר ה-EAGLES היה כזכור מחקר שבחן את הבטיחות של השימוש בטיפולי גמילה מעישון, אשר נמשך 12 שבועות, אקראי, כפול סמיות, תלת פלצבו (triple-dummy) .

תתר הקבוצה שבה בוצעה האנליזה הנוכחית כללה אוכלוסייה של 4092 משתתפים שהיו עם הפרעה פסיכוטית (n = 390), חרדה (n = 792), או הפרעות במצב רוח (n = 2910). הפרמטרים העיקריים של יעדי המחקר היו שכיחות של תופעות לוואי נוירופסיכיאטריות מתונות וחמורות (NPSAEs) ושיעורי התנזרות מתמשכת מעישון לאחר שבועות 9 עד 12 (9-12CAR).

החוקרים מדווחים על ששכיחות ה- NPSAE שנצפתה בטיפולים הייתה 5.1% עד 6.3% בקרב המטופלים עם הפרעה פסיכוטית, בין 4.6% ל -8.0% אצל אלו עם הפרעת חרדה ו בין 4.6% ל -6.8% אצל אלו עם הפרעת מצב רוח.

החוקרים מדווחים כי לא נמצא קשר בין varenicline או בין bupropion לעלייה משמעותית של NPSAEs ביחס ל- NRT או פלסבו בכל תת הקבוצת עם הפרעות פסיכיאטריות או הכל אחת מתתי הקבוצות (הפרעה פסיכוטית, חרדה או הפרעת מצב רוח) .

לטיפול הייתה השפעה מובהקת (((P <0.0001 על השגת 9-12CAR ללא עדות לאינטראקציה משמעותית (P = 0.24) להשפעת תת-אבחנה על תוצאות הטיפול .

שיעורי הפסקת העישון תחת טיפול ב- varenicline היו גבוהים יותר יותר מ- bupropion, NRT ופלסבו, כששיעורי הגמילה עם bupropion ו- NRT היו גבוהים יותר מפלסבו.

השוואות של יעילות יחסית של הטיפולים בקרב תת הקבוצה הראו שהסיכוי להשגת 9-12CAR לעומת פלסבו תחת טיפול ב- varenicline היה של יותר מפי 3.00 , של למעלה מ-1.90 עבור bupropion, ושל למעלה מ- 1.80 ל- NRT עבור כל תת הקבוצה שנבחנה.

מסקנת החוקרים היא ש-Varenicline, bupropion, ו-NRT הם טיפולים הנסבלים היטב ויעילים בקרב מבוגרים עם הפרעות פסיכוטיות, חרדה, והפרעות מצב הרוח. כמו כן, הם מדגישים כי האפקטיביות היחסית של varenicline, bupropion ו- NRT לעומת פלסבו לא הייתה שונה בקרב תת קבוצה זו לעומת כלל המשתתפים במחקר.

J Clin Psychopharmacol. 2019 Mar/Apr;39(2):108-116. 

הערת המערכת: לעיון בדיווח על מחקר ה-EAGLES שפורסם בשנת 2016 הקליקו כאן

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מה בין טיפול בחסמי אלפא ובין הסיכון לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים? (Neurology)

    מה בין טיפול בחסמי אלפא ובין הסיכון לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים? (Neurology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Neurology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין טיפול באנטגוניסטים לקולטן α-1 – Doxazosin, Terazosin או Alfuzosin – ובין סיכון מופחת לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים, בהשוואה לטיפולים תרופתיים אחרים. השערת המחקר הייתה כי עליה בזמינות אנרגיה במוח עשויה להאט או למנוע תהליכים נוירו-דגנרטיביים, ייתכן הודות להפחתת הצטברות […]

  • ההשפעה של עישון על הישנות פרפור פרוזדורים לאחר בידוד ורידי הריאה (Int J Cardiol)

    ההשפעה של עישון על הישנות פרפור פרוזדורים לאחר בידוד ורידי הריאה (Int J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי עישון סיגריות מלווה בסיכון מוגבר להישנות פרפור פרוזדורים לאחר בירור ורידי הריאה, עם עדות לסיכון מוגבר לפרפור פרוזדורים התקפי וקבוע. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים מאסיה הצביעו על תוצאות סותרות בכל הנוגע להשפעה הקלינית של עישון על הישנות פרפור פרוזדורים לאחר […]

  • חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מלווה בסיכון מוגבר לכאב כרוני בקרב נשים בשירות פעיל בצבא ארצות הברית ובנות זוג של אנשי צבא בשירות פעיל, כאשר מצב סוציו-אקונומי נמוך והפרעות פסיכיאטריות מעלות עוד יותר את הסיכון לכאב כרוני, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים ממערכת Military Health System לזיהוי אבחנות של […]

  • תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    בנשים עם תחלואה אימהית חמורה סיכון מוגבר לפניה למחלקה לרפואה דחופה או אשפוז על-רקע הפרעת מצב נפשי לאורך עד 13 שנים לאחר הלידה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. במחקר העוקבה הרטרוספקטיבי השוו החוקרים את הביקורים בחדרי מיון ואשפוזים בשל מצב נפשי בנשים לאחר-לידה  עם וללא תחלואה אימהית חמורה לאורך 13 […]

  • האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת European Journal of Epidemiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר אפשרי בין תחושת דחק וחרדה בזמן הריון ובין סיכון מוגבר ללידה בשבוע מוקדם יותר, אך רק בשבועות מוקדמים של ההיריון. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהאטיולוגיה אינה ידועה היטב, לידה מוקדמת מהווה סוגיה רפואית חשובה מאחר והינה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה